"Смешно" ли е раждането?

• 308 729
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 195
  • София
....
Обаждам му се аз по телефона и го питам къде е, а той като ме нахока - "Може ли сега да го притеснявам! Много трудно му било! Избирал в магазина бонбони!" Rolling Eyes
От притеснение ще да е било, и моят мъж същата работа... като родих и майка ми му се обажда да му честити синчето и човека казал "ами добре". След малко се чукнал за какво иде реч и се обажда на майка ми с въпроса "ами ТОВА бебе сега какво ще яде?"  hahaha.

# 196
Моето раждане беше спокойно и леко, за смешни моменти не се сещам  newsm78
Но и аз ще споделя нещо весело относно моето соствено появяване на бял свят. Когато съм се родила и акушерката се обърнала към майка ми с думите: "Ау какво хубаво бебе", майка ми я втрещила с репликата "Извинете, ама ако на това му казвате хубаво...не знам как според вас изглеждат грозните бебета"  Joy

# 197
...една циганка дошла и вика:
Докторке, имам откритие! hahaha Joy hahaha Всички избухнаха в смях. Докторката я прегледа и я пита: А болки имаш ли? тя вика - Не. Всички пак почнаха да се смеят и докторката пак я пита - А къде го видя това откритие, ма? и циганката отговаря - Ми в огледалото. hahaha
Страхотни сте, момичета!  smile3525Това определено отпуска нервата! smile3521

# 198
Ех, така ми се искаше и аз да се разпиша в тази темичка и ето, че сега ще го направя. Преносих четири дни и след като два пъти ме върнаха от болницата и ми обясниха, че скоро няма да раждам същата вечер ми започнаха болките. Тихичко си виках цяла нощ и на сутринта вече бяха станали на пет минути, но аз нали си знам, че няма да раждам скоро и не искам да ходя в болницата. Викам бе те са на пет минути ма не точно, някои са на шест, седем, други на четири  hahaha , а между контракциите ми е едно весело. Най-накрая мъжът ми ме нави да тръгваме, и аз почнах да се подмотавам, да се къпя, да приготвям багажа, бе все едно съм тръгнала на почивка  Joy Joy Joy  Когато стигнахме се оказа че съм със три сантиметра и много редовни контракции на три минути и така почнаха разходки напред назад и минаха около три часа. По едно време пристига една лекарка и ми вика Бе теб май от много време насам не са те проверявали, викам Ми май да, а тя ме пита Ми ти защо не викаш  hahaha, а аз  #Crazy То от болка не мога и да извикам даже. Оказа се, че съм вече със седем сантиметра. И аз питам, Така, както вървят нещата по сантиметър на час май още три часа най малко ще трябват? И тогава си поисках епидурална, която ми сложиха на осмия сантиметър. Получих много бързо пълно разкритие, но бебчо беше много нависоко и се наложи да изчакаме два часа, докато слезе надолу, а после с няколко яки напъна и излезе. А аз като го видях викам на таткото Ти сигурен ли си, че излезе от мен  hahaha hahaha hahaha Ми стори ми се толкова хубав и оформен, че не можех да повярвам. Две минути след раждането се обаждам на майка ми, която е гинеколог и и казвам Мога да родя и десет деца, раждането е най-хубавото нещо на света, а тя  #Crazy #Crazy #Crazy беше толкова притеснена милата. Родих само преди две седмици, а си мисля с носталгия за този прекрасен ден. Дано да ми се случи пак, дано на всички, които го искат да им се случи   bouquet 

# 199
  • Някъде в Европа...
Супер темичка, как не съм я видяла , докато бях бременна.
При мен нямаше нищо комично в самото раждане. Мина доста бързо (6ч) и без такива болки , за които се бях подготвила. Пожелавам го на всички бъдещи майчета!
Смешното при нас беше преди това, вкъщи. Събуждам се аз с болки в кръста в 2ч, нещо необичайно за бременността ми, иамше си и контракции, но тях аз ги имах от 5 месец и бях на лекарства, но тези болки в кръста........ Станах, постоях на компютъра 2ч Simple Smile, не минава този пуст кръст. Отивам, бутам спящия ми мъж и му викам, че май се почва. (Беше 14 дни преди термин)
Той: "Аааа, до 9 октомври има 2 седмици, нещо явно съм се объркала, да лягам и спя"
Аз: "Виж, влизам да си взема душ и после тръгваме за болницата"
Връщам се от банята, той спи. БУдя го пак: "Ама, ти сигурна ли си?. Аз: "Ами не, ама четох, че като заболял кръста, можело и да се роди..... Simple Smile
Вземаме багажа и тръгваме. В колата мъжа ми само повтаря как щял да умре от срам като ни върнели сега. Спираме пред болницата, той отказва да ми вземе багажа, защото "ще умре от срам". Качваме се без багаж. Преглеждат ме, аз през това време го пратих за чантата, излизам да си я вземам, той отвън с празни ръце и ми вика: "каква чанта, нали ще си ходим"
Трябваше да извикам акушерката да му обясни, че наистина ще раждам.
После докато бях в предродилна ми звъня през 5 мин да ме пита дали да идвал да си ме вземе Simple Smile, до последно не вярваше,че ще родя. И когато за последно му звъннах, по време на напъните и му казах,че съвсем скоро ще е баща, той: "ами нали до 9 (октомври) има време"  Simple Smile
После като дойде след 2ч да ме види беше абсолютно неадекватен Simple Smile, в такава светлина не бях го виждала Simple Smile

Аз пък отидох с мръсна коса да раждам, защото в него ден си бях запазила час за фризьор, маникюристка, козметик...... Simple Smile, така че и аз не си бях съвсем подготвена Wink

# 200
  • Ботевград
Как и се канех на тази тема - веднъж да родя и бях сигурна, че ще се разпиша и аз ...
Приеха ме в болница на 10 ноември с определен термин - 13 ноември! Преносих и ме изчакаха до 19! Сутринта - след обикновените процедури бях на система ... до обяд нямах никакви болки и 2 см. разкритие .... до мен в предродилна лежеше друга жена - с 6 см. разкритие и големи болки! Викаше и охкаше, а аз я гледах и си викам ... сега ще видя за колко ще роди тя и дали ще е лесно и после съм аз ...
Към обяд дойде лекарката да ни проверява за разкритие .... аз имах 3 см., а тя вече 8!
Нея я вкараха в родилна, а мен ме пуснаха да се разхождам да видим дали ще съм получила болки .....
Разходих се аз и след 2 часа се връщам с адски болки и 5 см. разкритие ...викнах анестезиолога за епидурална упойка - влизам в родилна зала вече и гледам другата още не е родила, екипа се събрал около нея и и дава наставления ... напъвай, затвори очите и устата ... и така още 2 часа!
След като ми сложиха упойката много бързо получих разкритие и родих в 17, 16 часа!
Включиха ме на система и 2 часа стоях в родилна зала!
Другата жена с 10 сантиметра разкритие от 15 часа все още се назландисваше и каза, че е адски уморена!
И като се започна едно пазарене ... докторке, направете ми секцио, нямам вече сили да напъвам ... ооооох ... Свети Петре прибери ме .... аааааах Свети Антоний вземи ме ... правете ми секцио веднага! Не мога! Тръгвам си ... изскуба си системата и си стана от магарето ....
Лекарките я върнаха пак, взеха да я връзват за магарето, а тя пак стана и взе да се тръшка - давайте ми телефона да си викна линейка, отивам в друга болница да ми направят секцио ...
През цялото това време дойде една захилена циганка и вика - идвам да раждам и се хили, ама яко!
Проверяват я и казват - ааа тази жена вярно ражда!
През цялото време циганката се смееше и се майтапеше с екипа, докъто другата жена призоваваше всички светци да си я вземат .....
И циганката роди ... хайде и тя до мене на система ....
Системите ни изтекоха и ни прибраха по стаите!
На другият ден жената, която викаше и пъшкаше беше преместена в стаите за следоперативна помощ!
Най-странното бяха историите, които тя разказваше - как лекарите са я объркали, добре че по нощите са и направили секцио, бебето щяло да се задуши заради тези некадърници и такива ми ти приказки от 1001 нощ!
След 2-3 дни дойде мъжът и, тя беше излязла при нас в столовата и взе да му се жалва - ох ... скъпи, аз много исках да родя нормално, за да си имаме още деца, а тия лекари ме принудиха секцио и сега ще трябва да чакаме цели 2 години  newsm78
Цялото отделение се шашнахме с нея  Whistling
В крайна сметка като се сещахме и много се смяхме  hahaha

# 201
Аз раждах в Испания.Приемат ме в болницата,на регистратурата и ме питат подробности за документите.Аз обяснавам,но като дойдеше контракция само викам-ЧАКАЙТЕ,и започвах да дишам според инструкциите,а те си ме чакат.После ми слагат епидуралната и акушерката ме пита-Страх ли те е?Аз оговарям-НЕЕЕ.А тя-ЗАЩО ТОГАВА МИ СТИСКАШ ТОЛКОВА СИЛНО РЪКАТА?Влиза акушерката,ние с таткото спим.Тя вика-Ама вие ще Раждате ли или сте дошли да се наспите?!После ,докато напъвах,мъж ми викаше:ДАВАЙ,ДАВАЙ,ДАВАЙ....Акушерката гледа,слуша и тя почна да вика с него на развален български:ДАВАЙ,ДАВАЙ,ДАВАЙ...На другия ден идва един от наблюдаващите ме лекари/не беше на раждането/ идва ,преглежда ме и ни в клин ,ни в ръкав ме пита-Уау,как го роди това голямо бебе,...като магарица.... Mr. Green

# 202
Стархотна тема!
Снощи я видях и като почнах да се хиля като ненормална - прибира се мъжът ми и му разказвам откъси. А той: "стига си се хилила- ще пометнеш" и ми спря компютъра. Обаче аз се смях още 1 час със сълзи. Така не се бях смяла скоро. Благодаря ви! rotfImao rotfImbo

# 203
Ами ако не сте чували за смях на операционната маса-то ето ме пред вас.
Бях като цяло много спокойна, защото си имах договорка с моя док, а него ден той беше дежурен.
След като се видя, че няма да тръгне по нормален път-а имах повече от 15 часа без води-ми съобщиха новината, че ще бъде секцио. Аз се хилнах чак от кеф и съвсем се успокоих.
Смъкнаха ме долу на масата, и обработват с дезинфектант полето на операцията.
Дааааа, ама не-кака ви Боби има гъдееелллл...и то ужасен. 
И почнах тихичко да си се хилкам в маската, ама се и треса.
Анестезиоложката се уплаши и ме пита: "ама какво става?"
А аз" ми извинете, ама ме е гъдел".
Леле, като каза на екипа, че като ме емнаха на майтап.......
Единият викаше на другия да си търсел темпераментна жена като мене.
После обявиха, че съм уникален случай просто. 

Не си уникален случай. Аз, макар и парализирана от упойката от кръста надолу, така се гърчех от гъдел, че едва не паднах от масата.Всичко си усещах (от гъдела, не от болката)  и беше кошмарно, че нямаше как да избягам.  Mr. Green С което и аз шашнах екипа - те не бяха виждали такова чудо. Ама докторката ми си ме знаеше, защото и при редовните прегледи подскачах като ми допреше ехографа до слабините. Отстрани погледнато, със сигурност е изглеждало забавно...

# 204
  • София
ха-ха страхотна темичка Simple Smile

аз пък и двата пъти много бързо и леко родих, но втория път Simple Smile) Приемат ме защото преносвам 3 дни. Нямам болки. Тъкно се настаних в стаята при другите момичета и те чакащи нещо да стане и се запознахме и слязох да хапна с мъжа ми, понеже се наложи да ми донесе храна, че за приетите същия ден не било предвидено.Та докато хапвам усещам, че май ще е сега момента и се качвам горе при другите момичета и им разправям, че май ще раждам и почнах да си събирам багажа... и както и си помислих след 1 час родих супер леко и бързо. И те се шашнаха колко бързо мина всичко при мен. На другия ден мъжа ми ми разправя, че минал през двора на Шейново и една предродилка казала на друга
-Пипни го, пипни го за късмет, това е мъжа на тази дето роди толко' бързо вчера

# 205
Аз също родих много бързо-отидох в болницата и след 2 часа имаше бебе,ама не беше смешно  Crossing Arms  Crazy

# 206
при пьрвото раждане сестра ми ме вкара да раждам-обади ми се по телефона както си 4аках пред ЖК в 40г.с и каза,4е има лоша вест, в тоя момент ме извикаха.ка4их крьното от притеснение и ме оставиха в болницата, защото сестра ми се скарала с гаджето си Close

# 207
  • София
Пратих молба до модовете да заковат темата.
Дано да я получат или поне прочетат тук.  Grinning
Мисля, че е хубаво да стои закована, защото задава позитивно мислене към раждането. Много бъдещи майки ги е страх. Вкл. и мен, но като прочетох темата определено гледам много по-оптимистично и весело на въпроса...  Grinning Sunglasses Освен това всеки ден има нови раждания и винаги някой може да се разпише.
Примерно аз след около 7 месеца  Laughing Mr. Green

# 208
Както си чета и се забавлявам...поздравления за темата!!!...реших да ви разкажа и за моето раждане преди 10 дни!Приеха ме в патологията на Св.София с учестени тонове на бебка на 21.12.Слушаха я на всеки два часа,а през останалото време в стаята аз и още едно момиче се спуквахме от смях.На 22 сутринта един бая възръстен доцент(не помня името му) видя че бебка се е обърнала с лице към корема ми и я завъртя.Умрях от болка,но и от смях,защото хем се правех на силна и не мрънках,хем ми се стичаха сълзи от очите...и самите доктори ми се хилеха и ме подкукуросваха и аз да се смея.термина ми беше на 25,но нали е Коледа,а и беба беше над 3кг,решиха да не ме оставят да чакам до 25,а на 23 сутринта да ме сложат на системи.А аз имам страх (много голям) от игли и като ме върнаха в стаята цял ден съм се молила на малката да се ражда нормално,защото майка и ще полудее при мисълта за система.От молбите имаше ефект.В 23ч. ме свалиха в предродилна,с 5см разкритие и контракции на 7мин.Дойде една младичка докторка и започнахме да си говорим,ама по едно време(към 02ч.)болките станаха много страшни и аз започнах да метлосвам напред-назад.Докараха едно циганче на 15год,с изтекли води но без контракции и разкритие-лежа милата,слушаше ме как крещя, чудеше...по едно време казвам аз на оная младата"Жено,бии ми упойка,че вече едва издържам!",а тя "Аз не мога нищо да ти бия,съжалявам!" и ми се смее!Аз продължавах да си охкам,докторката ми обясняваше нещо,но хич не я слушах.По едно време като ми се доходи до тоалетната,ама яко!Тръгвам да ставам и докито ме пита къде ще ходя,а аз най-спокойно и казах:"Клизмата май не действа вече,отивам до тоалетната и се връщам!",а тя ми се развика да тръгвам към родилното.Моя отговор беше,ама вече много на зор:"какво родилно бе,аз ще се наакам,ти за родилно ми говориш!!!!" и станах,ама не отидох в тоалетната,а бях замъкната в родилната зала.Родих бебка с 3 напъна,показаха ми я и доки вика "сега напъваи да родим и плацентата"...е,напъваи ама като ми мина музата за напъване как?Доста време си полежах преди да изкарат и плацентата.Дойде ред на шевовете....и пак игли!Трябвало да ми направят два вътршни шева,но аз започнах да й се моля да не ме шие,защото ме е много страх...умолявах я близо 15мин.и тя накрая се съгласи с думите:"Добре,няма да те шия повече,само два вътрешни имаш,а конците ще паднат сами!"...нищо не бях усетила(явно съм била и под упойка).Simple SmileНо сега съм най-щастливата жена...имаме си страхотна красавица!И пак бих родила,въпреки болките,само за да изживеч онези първи минутки с малката!

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ МАМИ ЛЕКО И СМЕШНО РАЖДАНЕ!
цЕЛУВКИ!

# 209
  • София
Да се включа и аз с една случка, от периода след като се роди бебка. В стаята се бяхме събрали три скици и все се кикотехме. Родих в събота и после и в неделя беше много спокойно, не минаваха доктори на визитация, само сестрите и акушерките ни мериха температурата. В понеделник вече идва гл. сестра и ни кара да се подготвим, че ще минава шефа на отделението (Ненов или Нецов, не помня вече). Кара ни да си разчистим шкафчетата, да опънем чаршафите и все дивотии от тоя род. #CrazyИ като излезна ние като се хванахме трите, какви ли не глупости съчинихме. Да си оправим ..., че ще се снима доктора с тях. И все глупости от тоя род, чак се изпуснах от смях. После в купом тръгнахме да се мием, а д-ра дошъл в това време и ние влизаме трите с гащите и се кикотим, сестрата щеше да получи удар.
А на изписването, мъжа ми ми носи и дрехите и му викам, а къде са на бебка, а той : "Ми забравих ги"! Сега ми е смешно, ама тогава щях да го убия. #2gunfire

Последна редакция: вт, 02 яну 2007, 19:44 от Aннa

Общи условия

Активация на акаунт