Градинарство - моето хоби 25

• 32 621
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Тази година имах гъсеници по декоративния смърч. Не като на Нелка, по-малки и зелени бяха.  Увиваха с паяжина младите връхчета, благодарение на това ги забелязах. Иначе гъсеницата е точно с цвета на връхчето, и се крие в изгризаната му среда. От едно растение 40см високо, извадих десетина гадини Confused

Добри, тази сутрин снимах лавандулата hidcote blue. Докато е на пъпки е тъмна, разцъфналите цветчета са средно светли.

Тук за сравнение, скабиозата е искрящо бяла, а иберисът е бледо лилав

А тук от ляво е  друга лавандула,  сравнително светла на цвят

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 20:38 от Phloxx

# 391
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз май ще се оглеждам за готова цъфнала.
иначе ще има изненади като с розите.

така или иначе има време Simple Smile докато оправим строителните площадки всичко ще се нареди.

# 392
  • Norge
Мешочек со старыми монетами.....на чердаке. Innocent Ама че бойна рускиня от видеото.Flowers Bouquet

Малийй, Диорелке, значи си ги имате и вие Worried И при вас е нежелан, разбираемо.
Нашите засега май не са се омешали, но вероятно е само въпрос на време.
Има обаче един друг вид:  леопардов/тигров/боа - плужек. За него казват да си го пазим, защото ядял иберийския.

Хаха, Добре, за пяната. Expressionless Сигурно са същите сини хапчета/гранули като тукашните. Не съм пробвала. Аз съм се отказала от всякакви селскостопански дейности. Ягодите са им като магнит на де кой завърне, разтурихме лехите, че ми писна от мрежи. За черешите не ми се отваря дума, а за други неща не съм пробвала твърде. Освен копър. Relieved

Флоксче, много хубави снимки! Flowers Hibiscus
Права си, гъсениците са майстори на камуфлажа, в много случаи са трудни за забелязване.

И ах, ама като илюстрация от детска книжка е, нали? Innocent

# 393
Раздаванка на кактуси😛
Скрит текст:
Клейстокактус,всичко това в кофата е за раздаване

два вида мамилария,тази

И тази

Добри,твоят тийн си падаше по кактуси нали? Имам идно бебе папирокантус, рядък, странен кактус, предполагам на тийн ще се хареса,че е такъв извънземен, бодлите са много интересни. Приличат на хартия, на допир са като свинските опашки за връзване. Клейстокактусът също може да му е интересен.

Кажи дали да ти го пазя
Това са бебе агавета, малко смачкани изглеждат,но е нормално,излизат изпод корените на майчиното растение.

Ще има и опунтии,но не съм стигнала до тяхното чепене още,може би и някой епифилиум да скъся.
Новите собственици ще си платят само доставката 😊

# 394
да, да, да Simple Smile Simple Smile Simple Smile
извънземен е!
и агаве, но трябва да микажеш колко голямо става. за стаята ли е или да го курдисвам на двора...
утре ще наснимам бодливковците на змея, защото някои от твоите май ги има и у дома Simple Smile
ако не друго, ще кажеш какво си има змея.

# 395
  • Norge
Леле, онемях от толкова кактус! Flushed (Никога не съм имала нито един).
Сега разбирам никнейма ти. Simple Smile

# 396
Кактусче,аз искам от всички по едно! 😍🤭🤣  Само ако искаш да изчакаме и всичко накуп да пратиш,да не се разкарвате допълнително. 🤗 И адреса за доставка ще сменя,че сигурно ще сме на работа.

# 397
аз няма да кажа от какво се впечатлих, защото няма да ми пратят кактусите Simple Smile Simple Smile Simple Smile

третата снимка Wink

# 398
Добри,
Агавенцата са мънички сега, ще им отнеме години да порастнат големи, но нашето е грамаданско и нарочно го държим в този размер саксия  сменяме периодично почвата,просто няма къде да го държим иначе. В естествен хабитат стават по-големи  от човек😂
Скрит текст:
ето го тука с детето за сравнение.
МъжО кактусар ли те впечатли 😂 тука каза снимай ме с него, да се вижда колко е висок. Аз затова я сложих, да се види колко голям става. И расте бързо. ММ е 175м, кактусът гони двата метра. Ще се наложи след няколко години да го дарим на ботаническата. Ама за сега ще го гледаме докато отеснее и удари тавана.
Имам идея за още един извънземен, който може да му се хареса на змея, утре като очепим опунтиите, ще снимам и покажа, да си изберете  😛 Моят мъж като тийн се е обсебил с кактусите, аз от него. Но 2/3 от колекцията си е негова. Та, голяма краста е😂 пускай да ги видим вашите бодликовци.

Добре,Anyyyone,само ми метни новият адрес на лично и ще ти пратя колетче с по едно от всичко. Само място за през зимата ще трябва да намислиш.

Нелка, да, от там е никнейма😊 това беше леко пресаждане 😂 предимно малки бебешори. Като почнем всички гиганти да пресаждаме е ад. Чаршафи, клещи, четки, забавна работа 😬
Редакция - забравих да отговоря за агавето - зимата вътре, лятото навън го изнасяме,както и повечето кактуси. Ако някой живее на топло пш морето, да не пада под нулата,може и на двора да си го гледа,но докато е в малко саксийче,предполагам ще е на балкон/прозорец.

# 399
заприлича ми на артист, а не се сещам на кой.
и буболечица помага...
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 400
Ще им измисля място,хладно и светло,нали? 😃 Ще намеря. Сега ще пиша на лс. 🤗

# 401
Малееее, колко кактуси! А вкъщи как се разминавате с тях? Аз каква съм отнесена все с бодли ще ходя ))).

# 402
Харесвам кактуси, особено цъфнали, но само на снимка, далеко и на безопасно разстояние. Joy

Нелка, не знаех, че има и хищни охлюви - канибали. Joy

# 403
  • Norge
Ех, Добре, и аз третата снимка, ама като не знам дали такива ги пращат по Еконт, та си замълчах.Stuck Out Tongue

И все пак, Кактусче, не ти е правилен никът; не си малък, ГОЛЯМ кактус по' ти приляга. Kiss

Диорелке, признавам си, не ги знам леопардовите дали унищожават яйцата или директно я карат по канибалски. Но те (поне черните, върху които имам наблюдения) си имат такива наклонности: събират се около убит събрат и вече пируват ли, опяват ли го, те си знаят, но все си мисля, че не е само чиста скръб.

# 404
  • под тепетата
La Valleta, не знам откъде са лалетата, защото мъжът ми купува големи количества луковици. Като почнеш от Цветна есен в Панаира и свършиш с Лидл, Бриколаж...Сега включих, че са баш като на аватара ти Simple Smile
 Мале, що кактус, що нещо...Аз едвам с два-три се приборвам, засяти на открито. Като почиствам около тях, вечно съм набодена с онези тънките иглички, дето трудно се вадят.Phloxx, сега пътувайки, видях ограда от храстовидни ружи. Няма ли да ти свършат работа?

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 07:08 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт