Градинарство - моето хоби 25

• 32 545
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Deutschland/HE
Нивеа, моя приятелка се интересуваше и търсеше такива мушката, дори тук питах, тя намери разни групи във фейсбук и от там си купи няколко. Аз се записах в една такава група, но не дават и дума да се спомене за цена, явно се питат на лични съобщения.
Аз купувам всяка година алпийски сакъзчета, петунии и калибрахое от един разсадник, цените им са много умерени и така подкрепям малкия бизнес (така спрях и да поръчвам книги от Амазон, а поръчвам в малката книжарница и те вземат комисионната и ще продължат за съществуват). Рових се в немските сайтове за тези сортове сакъзсчета, струват 7-8евро и повече, после и доставката и да им треперя ще оживеят ли...
Тази година си купих изостанали луковици за бегонии, бяха на -50% и сега сандъчето преливаше от цвят (два дни тук валя много и цветовете на петунии и бегонии заминаха Sad )

# 601
  • Карлово
+1
Ама пък карсиви са тези бутикови пеларгониум /мушката....
Приятно е да ги гледаш.
Ето моята Пасифлора. Тези дни много нацъфтя.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 10:54 от ДамаТрефа

# 602
  • на чист въздух
Не робувам на маркови цветя. Просто ми харесва и това е. В много случай даже в последствие разбирам имената им. Имам много подарени от цяла България а и аз също подарявам.
Даже тази година посадих мушката директно в градината. Ами те са по хубави от саксийните. Скоро смятам да ги начупя малко за да ги ограничат от към височина[img]//cdn.bg-
mamma.com/oJvu/dMA4S.jpg[/img това са съкъзите

# 603
  • Карлово
Не се виждат, оправи си линка.

# 604
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не робувам на маркови цветя. Просто ми харесва и това е. В много случай даже в последствие разбирам имената им. Имам много подарени от цяла България а и аз също подарявам.
Даже тази година посадих мушката директно в градината. Ами те са по хубави от саксийните. Скоро смятам да ги начупя малко за да ги ограничат от към височина

това са съкъзите

имаше изтрита финална скобка. Wink
момичета, видях едно ароматно храстче с лилави цветове, подобни на лавандулата.
имахме такова в старата градинка, а сега не се сещам как се казваше.
ако някой може да помогне. Sad

карз, 21 наближава. пиши ми къде да пием кафе. Simple Smile

# 605
  • на чист въздух
Добри, благодаря ти

# 606
Благодаря ! Питах в групата във ФБ, която ми даде Утро - 50 лв за вкоренен резник поискаха!

Поръчах си 4 на по скромни цени - чакам ги утре.  Погледнах че ги има в Англия за 3-4 лири. саксийките са 6 см в диаметър, така че ще помоля някой да ми донесе.

Къде гледате дизайни на красиви градини? Не мога да измисля как да свържа съществуващата градина със съседния парцел...

И още един въпрос - в новопридобития парцел има 10тина овощни дръвчета, но са стари, наклонени, високи, неоформени. И дилемата ни е дали да изкореним всичко до гола площадка и да засадим нови сортове, които ще са ниски и плододайни или да запазим старите. Не разбираме от овошки, съседа над нас има овощна градина и той ни уговаря да махнем всичко и да засадим нови. Какъв е вашият опит?

# 607
На мнението на съседа ви съм, аз също бих подновила изцяло дръвчетата.

# 608
ДамаТрефа, пасифлората е страхотна! Кога ли ще цъфнат моите?

# 609
+1
Ама пък карсиви са тези бутикови пеларгониум /мушката....
Приятно е да ги гледаш.
Ето моята Пасифлора. Тези дни много нацъфтя.

Аз се опитвам да се оттърва от нея. Бурен голям е, поне плодове да даваше, защото ги обичам, ама не. Връзва едни малки и до там. Скубя, режа, пръскам и пак избива.

# 610
  • Карлово
И моят мъж така я "зазимява", реже я близо до корена и аз на другата година чакам ли, чакам да започне да цъфти.

Много е устойчива.

# 611
  • Бургас
[quote author=Nivea ツ link=topic=1222669.msg41241968#msg41241968 date=1597751131
И още един въпрос - в новопридобития парцел има 10тина овощни дръвчета, но са стари, наклонени, високи, неоформени. И дилемата ни е дали да изкореним всичко до гола площадка и да засадим нови сортове, които ще са ниски и плододайни или да запазим старите. Не разбираме от овошки, съседа над нас има овощна градина и той ни уговаря да махнем всичко и да засадим нови. Какъв е вашият опит?
[/quote]
Съседът сигурно дава разумно предложение, защото ви вижда терена. Съседка изкорени всички дървета, но още нищо не е посадила, а пръстта се извлича от дъждовете, заради наклона . Помислете дали да не оставите нещо , някой местен сорт, който "се отглежда сам" . Разбира се- след подходяща, силна резитба. Относно ниските сортове дръвчета- моя близка купи няколко колонни плодни дръвчета, но се втурнаха да растат като луди. Затова отново се връщам на компетентната резитба. Успех!

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 19:19 от armeria

# 612

st. Dobri, да не е будлея?

# 613
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е пеперуденото храстче.
сетих се кой ми даде храстчето навремето и питах Simple Smile кариопетрис е.
пак ще си имаме. Wink

# 614

Перовския?

Добри, писали сме заедно. Стана ми интересно и го погледнах, много е хубаво. Силно ароматно ли е? Само цветовете ли миришат, или листата?
Имам едно подобно, цеанотус, цветовете му са по-топчести.

Общи условия

Активация на акаунт