Нашите орхидеи – тема 30

• 29 911
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Е хайде покажи го де, стига го кри........... Освен ако не си го похендрила и него на високото

показвала съм го Simple Smile

днес вече имаше две цъфнали, но нали е селската китка - остана на село, а ние се готвим за море...
Simple Smile
утре ще ви снимам висящите градини с трите цъфнали. Simple Smile

# 646
  • Варна
Добри, Като цъфнат масово цветоносите пак да снимаш Heart Eyes

# 647

Това са гражданките.  селянката вече я видяхте.
много ме ядосва миДи орхидейката. тази от саксията с китайска роза и "сестра" ѝ.
трети път мия и чистя памуклийки. и все извират гадовете.
а точно сега нямам никакъв препарат!

след морето пак ще докладвам.
 Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 13:55 от st. Dobri

# 648
  • Варна
Висящите градини на Вавилон, пардон Св. Добри. Оригинално е, само така не се бях сетила да евакуирам фалчетата си след прохождането на Рошавия ми.Blush

И за да не съм спам имам  едно ново попълнение.Simple Smile

# 649
Simple Smile разместих две китки и се оказах с две допълнителни кашпички за висящата градина.
Simple Smile познайте дали няма да ги напълня.

# 650
Не помня дали показах първите две домашно цъфнали на водно отглеждане, ако се повтарям моля за извинение Relaxed

Един такъв паяк уморих успешно.  Даже не разбрах какво сбърках... Беше си добре, изведнъж от зелена стана кафеникава, пресаждането май само ускори процеса.

# 651
Може би е изгнила?
Моята е добре, развива се, но не иска да цъфти редовно. Също като брасадата.
Усещам, че търпението ми спрямо тях започва да се изчерпва...

# 652
Дааа, редовният цъфтеж и при мен не се получава на всички растения. Гледам ги еднакво, едно до друго стоят, и едното просто не ще да пусне цветонос.  А този паяк не пожела да цъфне нито веднъж при мен, не помня вече колко време го гледах.

# 653
  • Мадрид / София
Ми кажете им магическите думички (според внучката ми) - "моля те!" 😂

# 654
Ахахаха Анжела, аз им говоря наистина, казваме си добро утро, но не съм ги молила да  цъфтят засега. Даже ги заплашвам, ако се инатят и ме ядосват Grinning

# 655
Не помня дали показах първите две домашно цъфнали на водно отглеждане, ако се повтарям моля за извинение Relaxed
Скрит текст:
Phloxx, прекрасни са твоите водни жабчета. Heart Eyes
Имам голям мерак да измъкна минито от корите и да го гледам във вода. И без това прецъфтя и ми се ще да го приводня. Simple Smile
Моля те да споделиш схемата за мокрене и засушаване. Колко време са във водата и колко време е сухият период?

# 656
Здравейте, имам нужда от помощ. Нещо става с листата на едната ми орхидея

Имам я от 3 години, не е премествана, стои на осветен прозорец, без пряка слънчева светлина. Досега цъфтеше без прекъсвания - падат едните цветове, а от другото клонче разцъфват нови. В момента няма и пъпки. Мога ли да ѝ помогна с нещо, или си заминава...

# 657
Може би е изгнила?
Моята е добре, развива се, но не иска да цъфти редовно. Също като брасадата.
Усещам, че търпението ми спрямо тях започва да се изчерпва...
. Оказа се тази година, че имам три такива ( за пръв път цъфтят трите едновременно) които се отличават по нюанса на престилката и размера на цвета. Всяка една от тях ми е цъфнала мин две години и половина след аклиматизация у дома.

Тази е с цвят с размер като едър фаленопсис

Тази е с прасковена престилка

А тази е най - ярка като цвят

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 18:29 от _re_ge

# 658
Heart Eyes Красиво във всичките варианти!

beki8,
Прочетох и в другата тема, но въпреки всичко на мен ми прилича най-вече на поражение от прегряване.
Лично аз, за всеки случай, бих отрязала засегнатите части и бих намазала отрезите с фунгицид.

# 659
  • Мадрид / София
Ако не се разпространява и расте, най-добре да не реже нищо. Вече ако процеса продължава тогава може да потърси някакво решение.

Общи условия

Активация на акаунт