С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Няма нищо общо сега. С годините все повече започват да си приличат.

# 406
  • Варна
Любовта е сляпа, но родителския модел е траен.

# 407
  • ...живея на последния етаж...
Сигурно и този прекрасен мъж го е отгледала баба му. Обаче само него, брат му си е бил при мама вероятно. Или греша?

# 408
Кая, има нещо вярно в думите на Вив. Аз имам меко казано проблематични отношения с майка ми. Но с ужас забелязвам у себе си черти от нея. И то черти, които ненавиждам.

# 409
  • Варна
Баси, ако бяхте прави, не би следвало никой да припари дори до мен, ако е познавал баща ми...

# 410
Сигурно и този прекрасен мъж го е отгледала баба му. Обаче само него, брат му си е бил при мама вероятно. Или греша?
Ами не, просто от 7 клас не е живял с нея, за разлика от брат си. Училище, а после и университет са били далеч от дома. Не е единичен случай. Майка ми например беше възпитана, интелигентна и образована жена, / излязла от дома си да учи на 13 години/ докато сестра и, пълен илитерат прекарал живота си на село, раждайки деца. Гените не са всичко. Средата оказва голямо влияние също. Ако следваме само логиката на гените, аз не бих могла да зная моите например, защото съм осиновена. И смея да твърдя, че майка ми и баща ми са ме направили човека, който съм днес, макар че, генетично нямаме връзка 🙂

# 411
  • при късмета
Кая, има нещо вярно в думите на Вив. Аз имам меко казано проблематични отношения с майка ми. Но с ужас забелязвам у себе си черти от нея. И то черти, които ненавиждам.
Не е до черти на характера според мен. Предполагам, че отношенията с дъщеря ти са различни от тези с майка ти, въпреки общите ви черти в характера. разликата е в отношенията. Можеш да имаш и добри и лоши отношения с хора със сходни черти на характера. Отношенията не зависят единствено от тях
Гал, а ти, че си права, права си, но според мен се вторачваш малко повече отколкото трябва в свекървата. Особено щом нямате чести контакти и мъжа ти е на твоя страна. Никой не се обажда, ама всеки път по телефона говори за теб, не при пряк контакт. Обажда се, ама да те плюе и да задължава сина си.  Не се вторачвай много в нея. Да, простакеса е, всички ще те подкрепят, но излишно се напрягаш. Доколкото схванах, мъжа ти се е отделил от нея преди да се съберете, така че някак си се е справил с нея и преди появата ти. Хванал е някаква тактика и щом нямате чести контакти, тя работи. Гледайте си живота и не ѝ се впрягайте. Мъжа ти явно така разсъждава и него не го ядосва.

# 412
Подкрепям МаКо,не се занимавай със свекървата,сведи контактите до минимум и си гледай живота.

# 413
Прави сте. Аз избягвам да се занимавам с нея, тя не забравя да напомни за себе си създавайки конфликти. Настройва другия си син и мъжа си и съответно се стига до скандали. Но едно е сигурно, колкото по далече, толкова по добре.

# 414
  • Варна
А мъжа ти как реагира, при обидите на майка му, към теб?

# 415
А мъжа ти как реагира, при обидите на майка му, към теб?
Когато заяви че съм уморила родителите си, директно я попита нормална ли е. Последния път когато ме нарече "професорката" и повиши доста тон. Общо взето след тези случаи каза на родителите си, че няма да търпи такова отношение към мен и приключва с тях. Щом не им изнасям, не е негов проблем, а техен.

# 416
Скоро не е разнищван nature vs nurture в тази тема. Учените не са в единогласие, ние тук ли ще сме. На мен ми изглежда мъжът да реагира адекватно на родителското тяло, при меко казано, невероятно идиотските им напъни. Пълен игнор не е излишен при такива хора. Даже е здравословен.

# 417
Кратки, редки срещи и всички ще са щастливи.
Това е добре, че е на твоя страна, а не поредната фурнаджийска лопата без мнение.

# 418
Последният път,когато лежа в болницата,свекървата е откраднала чаршафите от там.
Намерих ги случайно,докато прибирах прането и.Имат печат на болницата.
Ние не живеем заедно,но тя е болна и ходим веднъж седмично да чистим.
Сега тя пак ще влиза в същата болница.
Хем искам да върна чаршафите.
Хем ме е срам да обяснявам на персонала.
И се притеснявам ,че тя пак ще го направи...

# 419
Защо да те е срам? Явно жената не е наред с горните етажи. Персоналът колко изкукуригали бабички е виждал...Макар че как е успяла да напусне болницата с чаршафите под мишница и никой да не забележи липсата им е загадка за мен.

Общи условия

Активация на акаунт