С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 767
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Като остарее свекървата и започне да обяснява "не ми остава много да живея, а тя не ми дава да си видя внучетата" да видиш как бързо кляка мъжа.

# 436
  • Най-красивата страна
 Бабата може да няма особено желание да вижда внуците си.
Има и такива баби...

# 437
  • при късмета
Като остарее свекървата и започне да обяснява "не ми остава много да живея, а тя не ми дава да си видя внучетата" да видиш как бързо кляка мъжа.
Тогава детето ще е голямо и нещата стоят по друг начин. А Гал има много голямо предимство, мъжа ѝ сам не е съгласен с начина на гледане на внуци на майка си. Обичайно това е трудното за обяснение на мъжете.
Иначе да, клякат понякога, но не и когато сами са убедени, че майка им не е права и не се налага да ги убеждава жена им

# 438
Тогава детето ще е голямо и нещата стоят по друг начин. А Гал има много голямо предимство, мъжа ѝ сам не е съгласен с начина на гледане на внуци на майка си. Обичайно това е трудното за обяснение на мъжете.
Иначе да, клякат понякога, но не и когато сами са убедени, че майка им не е права и не се налага да ги убеждава жена им
Изобщо не се налага да го убеждавам в нищо, нито да правя каквото и да било. Тя сама го отблъсква от себе си.

# 439
  • Варна
Не всичко се дирижира в живота, Gal. Отсега игнорираш нероден Петко. Това не са нормални отношения, а семейна война. Мъжът ще лавира и ще се нервира. И вещица да е, тя му е майка. Ще и помага и обгрижва, може би инкогнито. Ще я гледа и в напреднала старост.
Благодаря на Wish за откровеността!
Не се е родил гения, който ще скъса връзката с майка ми или детето. А кифленските номера за изнудване, чрез дете не са актуални.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 20:54 от Viviana91

# 440
Тук не разбрах да става дума за изнудване, а за неконтактуване с хора, които те обвиняват, че си уморил родителите си. С плещещи подобни идиотии, контакта с деца и без това е с препоръчителен родителски надзор.

# 441
  • при късмета
Вивиан, нали си наясно, че ако някоя снаха не иска или директно не разрешава контакт на детето със свекървата, не е току така? Винаги има основателно причина за това. Само КАг до сега е давала пример, че снаха ей така от нищо не дава внучето, ама не беше от първо лице, нейна близка, която защитаваше сляпо. И аз още тогава ѝ казах, че тази свекърва няма да си признае защо точно не ѝ дават внучето и ще крие причината от нейния кръг, с аргумента, че е само ината на снахата. Даже виртуално този пример е единствения, в който се твърди, че това положение е без причина. Причината винаги я има и за да е такова положението, че баба и внуче да нямат контакт, това означава, че дори бащата няма аргументи за обратното и не е в състояние да обори майката.
С твоята майка може да нямаш причини да късаш връзки, но тези, които са го направили си имат причините. Да не говорим, че такива претенции няма никоя снаха. Колко примери има в темата, в които се виждат син и майка без никакви проблеми, но и без снахата да контактува с нея. А за детето, ще ме извиняваш, но майка му има право на глас с кого да контактува това дете. Защото после тя отнася последствията с детето, които свекървата е надробила. Справка, предишната тема, надълго го обсъждахме

# 442
  • Варна
Уточнявам, че няма са и е лесно с непрекъснати конфронтации. А да ражда дете на идиоти си е риск и за него. Свекърът, за да търпи, едва ли е с трезв разум.

# 443
  • при късмета
Раждаш своето дете, което е от един мъж. Няма как да раждаш на които и да са, в множествено число. Идиот би могъл да бъде баща му, ама това е собствен избор. Кой друг от родата е идиот, изобщо няма значение за детето, ако майка му е на място и тропне с крак, че този роднина не може да дирижира отглеждането на детето или да претендира за контакти.
А в казуса преки конфронтации няма, мъжа на Гал ѝ снася каква говори майка му или тя чува, когато говорят по телефона.

# 444
Ей, направо разбихте отношенията на Гал с мъжа и заради свекърва. Чак пък толкоз черногледство.
Наистина тук се демонизира образът на свекървата, все едно не знаете, че синове, израсли под някаква авторитарна опека, се спасяват, и не се връщат назад към майките си, защото ги мразят, дори на несъзнателно ниво.
Гал, гледай си момчето, няма какво толкова да се случи, ако той си знае "стоката".

# 445
  • Варна
Генетиката се гледа също.Ма ко, толкова си уверена, сякаш си пряк наблюдател.

# 446
Генетиката се гледа също.Ма ко, толкова си уверена, сякаш си пряк наблюдател.
Проклетията генетика ли е, или характеропатия, манталитет, простотия.
Генетиката е друго.

# 447
  • при късмета
Характер, ценностна система  и светоглед не се предава генетично. Няма нужда да съм пряк наблюдател, има си автор, който задава казуса. Него обсъждам
Тайс ме изпревари

# 448
  • ...живея на последния етаж...
За ценностната система и светогледа съм съгласна, че се възприемат в семейството. Нищо общо с гените. Обаче характерът...... Две деца имам, гледани са от мен и баща им, една храна са яли, еднакво възпитавани, ами абсолютно различни характери. Ама много различни. Добре, че дъщеря ми не ми е снаха Grinning

# 449
Добре, че дъщеря ми не ми е снаха Grinning
Това беше велико. Крада си го и още утре подпуквам нацупондрената тийнейджърка с него.

Общи условия

Активация на акаунт