С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 629
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Айде пак догадки, сега ще изкараш ,че нашите не ми звънят и не ги интересувам, защото не съм казала нищо за тях.
Наясно си ,че в един пост не мога да разкажа целия живот ,нали?
Нашите не ги коменирам , защото не се явяват проблемни фигури в контекста, израстнала съм в топло и любящо голямо семейство, 3 деца сме и за трите винаги е имало внимание,грижа и обич. Моите родители живеят в същия град, виждам се с тях редовно, дори да е за 5минслед работа, да мина през къщата:) но явно са се усетили да не ми звънят вечер,знаят,че искам да се видя с мъжа ми, на сестрите ми също вечер не звънят, само през деня.

Уиш,Абсурд и Блонди, мненията ви са пасивно агресивни, моля ви не се тровете така за нищо🤗

Хайде да ти кажа, че нищо ни пасивно, ни активно агресивно няма в постовете ми.
Поисках да коментираш вашите, за да направим сравнение и ето, с две- три щрихи, се видя двойният ти аршин.

Мъжът ти не е определил режима ти на виждане с твоите роднини.
Ти всеки ден минаваш през къщата им, когато решиш, за да ги видиш.
Мъжът ти не ти се бърка кога ще го направиш.
Вечер пак ти решаваш, че не искаш да ти звънят и те не го правят.
Мъжът ти не ти се бърка, нито оспорва решението ти.
Не ти прави забележка, че не се интересуват от теб, щом не се обаждат.

Само че, ти решаваш, че и на мъжа ти родителите не трябва да се обаждат, защото така ти си решила и така на теб ти е приятно.

Ами, не става така в семействата- не може единият да се налага над другия и да му определя контактите и разговорите, все едно е затворник.
Ти не искаш да разбереш

# 691
  • София
Има семейства, в които родители и деца се чуват всеки ден, че и по два-три пъти. Моето е от тях. Има други, които се чуват по веднъж на 10-15 дни. Имам приятелки такива. И за всеки неговото си е нормално.
Имало е случаи, когато не сме се чули цял един ден, на следващия някой от двамата ще звънне да пита да не съм болна, че не звъня. Според голяма част от форума, децата ми са Мунчо и Принцеска, от които трябва да се бяга с 200, понеже говорят с мама почти всеки ден, че и по два пъти.... И с тати понякога. Ама че живеят на 200км от нас, че ги виждам 5 пъти в годината, че всеки си има работа, отговорности, личен живот, че споделят според настроението си когато решат - голяма работа.
Скрит текст:
Щом приятелката/съпругата е решила, че това е проблем, значи е голям проблем. Нищо, че това са отношения, градени с години, явно за нея това нищо не означава. Когато човек не е възпитан и отраснал в такова семейство, е трудно да разбере, че   всъщност никой няма нищо против него, напротив.
При теб сте на 200км. и се виждате 5 пъти годишно, а при авторката - мама, тати и син работят заедно, всеки ден, по цял ден. Схващаш ли разликата?

# 692
  • при късмета
Има семейства, в които родители и деца се чуват всеки ден, че и по два-три пъти. Моето е от тях. Има други, които се чуват по веднъж на 10-15 дни. Имам приятелки такива. И за всеки неговото си е нормално.
Имало е случаи, когато не сме се чули цял един ден, на следващия някой от двамата ще звънне да пита да не съм болна, че не звъня. Според голяма част от форума, децата ми са Мунчо и Принцеска, от които трябва да се бяга с 200, понеже говорят с мама почти всеки ден, че и по два пъти.... И с тати понякога. Ама че живеят на 200км от нас, че ги виждам 5 пъти в годината, че всеки си има работа, отговорности, личен живот, че споделят според настроението си когато решат - голяма работа. Щом приятелката/съпругата е решила, че това е проблем, значи е голям проблем. Нищо, че това са отношения, градени с години, явно за нея това нищо не означава. Когато човек не е възпитан и отраснал в такова семейство, е трудно да разбере, че   всъщност никой няма нищо против него, напротив.
Ако работеше заедно с децата си и сте заедно по най-малко 8 часа на ден, пак ли щеше да е нормално да се чуете 2 часа след, като сте се разделили? Дали пък за тези 8 часа не са останали въпросните 2-3-5 минути за въпрос от сорта на "как сте вкъщи"?
Разбира се, че е нормално да се чуват родителите и честотата на това нормално за всеки е различна. Но това е по принцип. В казуса родителите са в пъти повече време със сина, отколкото жена му. И това е диаметрално противоположно, та обаждането не може да се коментира по принцип. Иначе да, 2-3-5 минути 2 пъти в седмицата не са проблем.
Лично аз се поставям на мястото не на авторката, а на мъжа ѝ. Ами ако съм с родители по цял ден и ми звънне някой след като се прибера и не е спешно, аз самата ще отрежа такива обаждания.

# 693
  • София
Ако го подигравам , дали ще спре да го прави?😃 не съм пробвала нито с хилене , нито с подигравки, май е време
До сега не си го правила, няма смисъл да си създаваш излишни дразги. Вероятно няма да спре, най-много да се изпокарате. Наистина 2-3-5 мин. не е като да са 2 часа, намери си друго за правене в това време. Ама ми се струва, че не ти е само това проблема със свекърите, но ти си знаеш.

# 694
Аз не казвам да му се подиграваш. По-добре коте, отколкото дърта чанто. Разбира се, майко/мамо си е най-добре.

# 695
  • София

Лично аз се поставям на мястото не на авторката, а на мъжа ѝ. Ами ако съм с родители по цял ден и ми звънне някой след като се прибера и не е спешно, аз самата ще отрежа такива обаждания.
Не можеш да се поставиш на негово място, защото неговите отношения с родителите нямат нищо общо с твоите и майка ти- по твои описания и разяснения.
Той е казал, че и в 3 през нощта да звънна баща му, за да го види как е, ще вдигне.
Защото го уважава, а както разбира ме и го обича, и го чувства близък.

За момчето "такива обаждания" от родителите, са стоплящи и приятни.
Няма как да схване някой, който не ги е имал в детството си.

# 696
Всеки си знае кое обръщение е най-добре в неговото семейство и е излишно да се опитва да го пренася върху други семейства.

# 697
Ако го подигравам , дали ще спре да го прави?😃 не съм пробвала нито с хилене , нито с подигравки, май е време
До сега не си го правила, няма смисъл да си създаваш излишни дразги. Вероятно няма да спре, най-много да се изпокарате. Наистина 2-3-5 мин. не е като да са 2 часа, намери си друго за правене в това време. Ама ми се струва, че не ти е само това проблема със свекърите, но ти си знаеш.
Естествено,проблемите обикновено имат дълбоки корени. Пример давам: Преди да се ожвним, докато говорихме за сватби и тн,баща му пред мен му каза “Опичай си акъла” и отиде я другата стая.
Дръпнах мъжа ми настрани, и го питах, какво значи това според него, и той както винаги каза, татко нищо лошо не е казал,просто да мислим хубаво как ще напрсвим сватбата.

# 698
  • при късмета
Абе нещо прекалено стоплящи ще ми дойдат тези отношения, щом обаждане след цял ден заедно, го приема така. И щом ти, Абсурт, както винаги знаеш по-добре от всеки друг, кой какво чувства и приема, че разясняваш такива неща от чуждо име. Няма пак да ти казвам, че  е смешно. Като си има такива прекрасни, стоплящи отношения с родителите, защо му е било да се жени?
С право се притеснява Favoured, дали  тези отношения ще му останат приоритет и след появата на деца. Щеше да не е нормално да не си задава този въпрос, ако плановете им са такива

# 699
  • София
Абе нещо прекалено стоплящи ще ми дойдат тези отношения, щом обаждане след цял ден заедно, го приема така. И щом ти, Абсурт, както винаги знаеш по-добре от всеки друг, кой какво чувства и приема, че разясняваш такива неща от чуждо име. Няма пак да ти казвам, че  е смешно. Като си има такива прекрасни, стоплящи отношения с родителите, защо му е било да се жени?
С право се притеснява Favoured, дали  тези отношения ще му останат приоритет и след появата на деца. Щеше да не е нормално да не си задава този въпрос, ако плановете им са такива

На теб е ясно, че така ти идват, но ти не си момчето.
А, този ти шедьовър, оставя без думи:
Като си има такива прекрасни, стоплящи отношения с родителите, защо му е било да се жени?

Според мен, защото не бърка двете неща- нещо, абсолютно простичко за разбиране, но не на всички се отдава.
И защото, хората се женат не само, за да избягат от майките и бащите си.

# 700
  • при късмета
Напротив, не само, че ги бърка двете неща, а си мисли, че трябва жена му да се съобразява с това. Щом сам заявява, че баща му е по-голям приоритет от жена му, след брак и толкова дълга връзка, много сериозно бърка доста неща. Не създаваш ново семейство, за да ти остане приоритет старото. Не е нормално по никакви критерии.
Съвсем отделен въпрос е дали някоя те се е вързала или не и нейните решения.

# 701
  • ...живея на последния етаж...
Нямат  връзка децата с това да отговориш на баща си по телефона. Какви приоритети ? Значи девойката може да ходи на крака всеки ден да види мама, а свекъра като звънне 1-2 пъти седмично по работа, намеса в личното пространство. Аз цял живот си говоря с мама по телефона, което не ми е попречило нито на семейния, нито на бизнес живота.

# 702
  • Blondeville
Че как прекрасните, топли отношения в семейството пречат на тези с половинката? Че нали цял живот възпитаваме децата си в топлина и обич? Ако един човек е способен на топли и прекрасни отношения, то той е много вероятно да ги поддържа такива с всички свои близки хора. Това е плюс, не минус.

Девойката ходи всеки ден да види нейните родители, но 5, 6 минути сумарни разговори за цялата седмица на мъжа с родителите му са дразнещи?! Наистина?! Да ти звъннат вашите 2 пъти в седмицата за по 2 минути?! Още повече, че на момчето не му пречи!

А защо не коментирате изказването ѝ за семейният бизнес който бил капан за милото? Това не показна ли ясно, че тя просто видно не ги харесва?

Авторке, явно не харесваш свекърите си, дали имаш основания или не, не можем да знаем, защото друго не споделяш. От споделеното до момента категорично нямаш повод да им се дразниш. И можеш да се радваш, че имаш грижовен и обичащ съпруг, вярвай ми, ще бъде и такъв баща.

# 703
  • при късмета

Девойката ходи всеки ден да види нейните родители, но 5, 6 минути сумарни разговори за цялата седмица на мъжа с родителите му са дразнещи?! Наистина?! Да ти звъннат вашите 2 пъти в седмицата за по 2 минути?! Още повече, че на момчето не му пречи!
И всеки ден да ходи при родителите си, пак прекарва с тях много по-малко време отколкото мъжа ѝ с техните. Няколко минути на ден, сумарно е доста по-малко от по 8 часа на ден, нали? Тези 2 минути по телефона са + другото време.
А за отношенията има топли има и прекалени. Прекаленото никога не е добре, дори да е в положителна  посока. Води до минуси

# 704
Не ходя всеки ден у нашите, ходя ,когато мога и ми е съобразено с графика .

Общи условия

Активация на акаунт