COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 576
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 13 680
  • sofia
Приоритети...
Намираме се в опасност, но понеже е невидима и все още не е поразила най-близките ни, подреждаме погрешно приоритетите си...Основнатани грижа в момента трябва да е, да оцелеем физически. За да можем и в бъдеще да се дърляме, или скучаем с децата си.

# 13 681
  • Брюксел / София
Може ли линк към интервюто на Витанов?

# 13 682
От интервюто с Витанов най-важното е, че ББ игнорира съветите на щаба и се вслушва в друго близко на него лице, обикалящо телевизиите. Явно сега сме на такова дередже, благодарение на Мангъров, който има силно влияние над ББ.

Едит: интервюто е било сутринта по тв Европа в 8 без 15 някъде, който може да си го върне. Много интересно беше, въпреки че очевидно е инструктиран да не казва цифри да плаши населението успя макар и заобиколно да каже какво мисли и какво се случва.

# 13 683
  • София
Най много ме е яд на управляващи и медии, че убеждават хората, че вирусът бил отслабнал, вече не било страшно. Това успокои народа и станаха непредпазливи.
Вместо да ни говорят за трите Д да бяха пускали образователни клипчета как да се спазва хигиена, на какво разстояние да се застава, как се носят и свалят маски и как те предпазват и да ги въртят постоянно. Това със сигурност щеше да има повече ефект от “няма страшно, подготвили сме болниците”.
Неадекватно поведение от политиците, медиите с малки изключения се държат от властта и са свели глави.
Лошо ни чака - щом Аризона с население, близко до нашето, отчита по 4 000 на ден, то ние с нашето поведение и управление не знам на какво да се надяваме повече.

Вие колко пъти на ден гледате едни и същи реклами??

Аз лично сменям канала или спирам звука

Добре, ще пуснат клипчета и какво, хората ще сменят канала и готово.
Е възможно е първия път да изгледат клипчето, ако има приятна музика и анимация е възможно малките деца да му се радват.

Ако един човек си спазва хигиена, си я спазва по дефолт , ако не я спазва как точно клипче ще го накара да си измие ръцете ? Ако миенето на ръцете е просто мокрене с вода, то ще си остане такова.

Дистанция се спазва от двама и то ако има такава възможност, как си представяте някой да дреме в жегата на спирката, и да чака следващия автобус, защото този е е пълен и не може да спазва дистанция?

Правилото за маската гласи, сваляш и повече не я слагаш. За да си сложиш новата трябва да си дезинфектираш ръцете. 

Интересно ми е колко от вас изпълняват абсолютно всички мерки точно както са заложени

Аз си признавам, че относно маските не съм по правилата, т.е. изобщо не съм им фен. Нося ги защото не ми се плащат глоби.

# 13 684
  • София
Хайде сега, протестите били оплюти! Протестите да не са свещена крава! В епидемия сме, числата хвърчат, болниците вече в някои градове се напълниха, а тук си играем на протести и от двете страни на улицата! По-безумно поведение трудно мога да си предстсавя. Все едно има пожар, а ти наливаш бензин и казва "не ми гасете пожара, той е свещен, той свети" и хич не ти идва на ума, че къщата на комшията и цялата улица ще изгори.

Аз ги изпълнявам всички мерки! С маска съм навсякъде извън къщи - на работа я свалям, колкото да я сменя на всеки два часа. Не се събирам с хора, не ходя по заведения, сватби, кръщенета, рождени дни и балове, не ходя на протести и мачове, мия си ръцете и т.н.

Много мразя да познавам. Снощи казах, че се притеснявам да не стане работата с протестите на принципа "всеки ден ще е така до победата", ама нА - в пет часа следобед пак протест пред МС.

# 13 685
  • София
Тук кой протестира срещу стратегията на държавата за вируса? Никой! Имаме вечното дерби с агитки.

# 13 686
  • София
Вече израстна едно неграмотно поколение, но за сметка на това презадоволено и свикнало с комфорта на липсващи ограничения и правила. Затова, сега, това поколепие не прави разлика да стоиш на пейката без вирус и с вирус. Обидено е, че му лепят етикети, защото не може да се ориентира, че обстановката днес е малко по-различна от вчера. Неспосоно е психически да издържи.

Това поколение го отгледахте и възпитахте вие, скъпи родители. То не се е пръкнало само от нищото.

# 13 687
"Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията."

https://btvnovinite.bg/bulgaria/radev-dnes-na-ploshtada-se-resha … masata-a-tuk.html

Тесла, още ли смяташ, че пиарите му са виновни, че горкия бил останал неразбран, нещо друго искал да каже и т.н.  Въпреки че още от март/април се заигра политически с пандемията и шишкаше хората против мерките.
Надявам се че модераторите няма да ми изтрият поста, защото така или иначе ще изляза и извън темата за вируса. Няма как да коментирам лекарства, статистики, новини за вируса, симптоми, медицинската част на кризата и т.н в момента. Така или иначе това ще ми е последният пост в темата за вируса, и моля да не го трият, а ще бъде последният, защото вече не виждам смисъл да участвам повече в темата, защото битката с вируса е окончателно и безвъзвратно загубена. Оттук нататък мога само да се надявам, че по някакво Божие чудо, че Мангъров и мангъровците ще се окажат прави, вируса ще мине през цялото население абсолютно безболезнено, без да има много тежко болни, много починали, да може да се предостави адекватно лечение на всички, и да няма големи трусове в здравната с-ма предизвикани от вируса. Аз не вярвам че ще стане така, защото следя какво става с вируса от самото начало, видях какво стана в другите държави където премина през много хора, не мина безболезнено, нямаше малко тежко болни, нямаше малко починали, и здравните им с-ми се сринаха. Затова и навсякъде взимат мерки срещу вируса, за да няма по едно и също време много хора болни от него. Какво да ви кажа за протестите. Не е сега момента, толкова време имаха хората да променят нещо в тази държава, не го правеха по избори, не го правеха когато нямаше пандемия, сега се сетиха да го правят. Не мога да ги обвиня протестиращите с чисти мотиви, които искат да изградят по добра държава. В нашата държава наистина стават много безобразия, има много корупция, няма истинско правосъдие, съдебната с-ма е прогнила, обслужва частни и политически интереси и ние всичко това го виждаме. За всичко това е виновен 1 човек и ние знаеме кой е той. Същият който по такъв начин ръководи и кризата с епидемията, че няма в момента от какво да е доволен никой в темата. Абсолютно никой. Цялата държава се ръководи по такъв начин че няма от какво да е доволен никой, независимо дали е притеснен за здравето на близките си възрастни и болни близки или не вярва във вируса, но с право е недоволен от безобразията в тази държава. Хората които протестират срещу властта се борят за по добро бъдеще на своите деца. Аз нямам нищо против хората с чисти мотиви. Обаче на протеста от едната страна имаше хора които не знаеха за какво са там, докарани с автобуси от цялата страна. От другата страна на протеста имаше хора които пък гордо обясняваха как вирус няма, лъжат ни. От едната страна се критикуваха по рано митинги че засилват разпространението на вируса а след това се хввалеха техният митинг колко е многолюден, от другата страна се обяснява как ще бъдем плашени умишлено със статистики за вируса. Стигам до извода че абсолютно всички в държавата вече са наясно че битката с вируса е загубена окончателно и безвъзвратно. Сред протестиращите които не бяха докарани с автобуси, защото единият митинг беше изцяло такъв, другият не беше малко хора изобщо имаха маски. Защо бе хора, какво ви пречи да си сложите една маска пък след това се борете за по добро бъдеще за тая държава. Защо борейки се за по добро бъдеще на тая държава поставяте в риск хора като нея.
Скрит текст:
Сега, за всички не разбрали от ЧЕТИРИТЕ ТЕМИ до сега ще повторя нещо, което от първа тема говоря:
При 20% с нужда от болнично лечение, 5-6% критични, ако ще на вируса смъртността да е 0,0000001%, имаме много сериозен проблем.
Когато болницата е пълна! С хора, които не могат да дишат, лекарите изнемогват, системата се срива!
При срината система хората започват да умира от ЛЕСНО ЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!
Не вярвам, че ще ти е приятно да се вдигне смъртността при инфаркти, защото няма кой да погледне човека!
Не вярвам някой да се зарадва детето му да не може да получи ваксина, защото ЛЛ са болни, карантинирани или починали (предвид, че 80% от тях са рискови). Не вярвам да е приятно на някой детето му да седи с часове, в инфектирана, препълнена болница, за да му сложат гипс!
Ходи питай нюйоркчаните или италианците дали им е било добре без лекари, дори и за най-малките неща!
Равносметката е тъжна. Претоварим ли болниците, много хора умират. Дори и тези без Ковид умират!
А когато се прибереш от поредното погребение на твой познат, който е имал нещастието да е рисков, тогава искам да си поговорим пак.
А когато вече не може и погребения да се правят, когато общинското гробище се удвои и вече няма къде да се полагат хората, тогава се съмнявам някой да иска и да говори.
Защо се вдигат таксите за гробовете, знаете ли? Не е заради печалба, а защото места НЯМА!
Няма и без повишената смъртност, която ще ни тресне като влак, когато няма да има лекари да лекуват дори и елементарни болести.
Няма, защото и без това смъртността в България е прекалено висока и то от лечими заболявания. А сега, при задръстване система, съвсем ще се вдигне.

Свекърва ми е контактна на карантиниран. С един куп придружаващи заболявания, на първи място възрастта ѝ.
Баба ми е в Швеция. Иска да се прибира при нас. Страх ме е да ѝ кажа " Идвай си."  Над 80 годишна е. Ако се разболее в Швеция е обречена. Но в момента там е по-безопасно, защото няма един куп м**"и, които не вярват, че вирус има.
Аз самата съм рискова. На 30! с придружаващи и бременна. Ако утре ме хване вируса не се знае ще оживея ли въобще.
Заради разни хора, дето не разбират, защо вируса е опасен, нямам никаква представа как ще раждам детето си. Защото не знам тогава в коя болница ще мога да ида, не знам къде ще бъде чисто. Не знам ще има ли лекари, които да ме изродят. Не знам дали няма да се заразят там. И за какво?! Защото някакви хора не могат да разберат ЗАЩО този вирус е опасен.

Всъщност защото дълги години гражданското о-во в България, не правеше достатъчно, не изискваше по добро управление, не се бореше срещу корупцията, не се бореше срещу безобразията в държавата, не се бореше за законност, за справедливост, държавата стигна до това положение. Цената на борбата за по добро бъдеще сега да има опасност да бъде платена с нечий животи. С нечие здраве. А преди такава цена нямаше. Защо спеше тогава гражданското о-во, когато можеше да се бори за своето по добро бъдеще, без да има опасност някой друг да плати цената за него с живота си.

# 13 688
Малина, защо не даде линк към интервюто.

# 13 689
  • Пловдив
Как не ви омръзна. Четвърта тема постоянно се “обвинява” някаква група хора: майките, извеждащи децата си; бабите по оейките; тийновете в парковете; пиещите бира в градинката; пътуващите по празници; абитуриентите; феновете; спортуващи и т.н. Само едни “образцови” съфорумци и това е, всички други...какви ли не епитети им се лепнаха.
Елпис, не се хаби. Щом и протестите се оплюха, а когато демокрацията и държавността ни си заминават, за някои е най-важно да се крият зад екраните и да реват за маски и мерки, какво да се говори.
Ще ме изтрият, но няма проблем. Погнусих се вече от темата и без това.

Имаш неточност в текста. На протестите СЕ наплюха, а не протестите се оплюха. Гражданска позиция може да се отстоява И при спазване на правилата. Не ми се търсят снимки за протест, в друга държава, където хората баха с маски и на дистанция. Ама вЕрно трябва да се обяснява като в началното училище. Вирус има за всички. А лекари дали има? За всички.

# 13 690
Вие колко пъти на ден гледате едни и същи реклами??

Рекламите са най-лесният начин да научиш деца, подрастващи и възрастни да се пазят и спазват дисциплина.
Възрастните хора безрезервно вярват на казаното по телевизията, както и хората с ниско или без образование.
Децата пък пеят песничките от рекламите и слушат.
Моите деца редовно си миеха ръцете и спазваха добра хигиена, докато не тръгнаха на училище. Там тоалетни без тоалетна хартия, няма течен сапун. Събрахме родителите пари и пак не искаха да купят и да сложат, защото нямало кой да се занимава с това!!! Малкият си мие редовно ръцете... с вода! Съвестно е детето, но когато питам защо само с вода - вика, че на училище няма сапун, съответно и вкъщи така се мие. А дъщеря ми се стиска по цял ден да не ходи в училище. Българските училища не само, че не създават предпоставки за елементарна хигиена, ами дори унищожават всякакви хигиенни навици.

# 13 691
Малина, защо не даде линк към интервюто.
Нямам линк. Даже едва намерих телевизията, че за първи път я гледам. Съгорумка писа тв Европа в 8 без 15 и я върнах да гледам.
Дано излезе някъде интервюто с точните му думи, аз пишех докато говореше да резюмирам, но може да съм пропуснала нещо.

# 13 692
  • Сф
На това попаднах-

Гърция въвежда нови изисквания към всички туристи, които влизат на територията на страната през ГКПП „Кулата-Промахон“. От следващия вторник, 14 юли, от 06:00 ч., туристите, които преминават през пункта ще могат да го направят, само ако представят отрицателен тест за коронавирус, който е направен не по-късно от 72 часа преди пътуването, съобщава гръцкият сайт Proto Thema.
Що ли се пазят гърците от грипчето?

# 13 693
Така е - трудно е, беше и ще става. Кой ни е казал, че ще живеем лесно? Животът е борба. Но винаги може да стане и по-зле, така че Не се оплаквам. Може да промърморя, но на друго право нямам.
Изпитах ад май месец да вляза в болница на лечение, сега умирам от страх да отида да си извадя шофьорска книжка. На работа търкам Като луда вратите. Повръщам, треса се и продължавам. Наистина ми се иска да вярвам, че ще отмине и някак ще е по-леко, но никой не може да ми го гарантира, затова от март нося маска навсякъде, търкам със спирт и гел всичко. Имам позната от Англия, беше в пика на всичко и с много тежки ограничения се опази здрава. Може би е възможно и може би зависи от нас.
Не разчитам вече на управляващите, в началото да, сега не. И помощи няма да има нито фанансови, нито други, щото съм Маргинал- самоосигурявам се, но планирам нещата и скоро пак ще прекъсна осигурителни права, защото ми се очертават 2-3 седмици без работа. Може моите 200 лв осигуровки да не им са голям минус, но това е моят бунт. Така го разбирам аз.

# 13 694
Как не ви омръзна. Четвърта тема постоянно се “обвинява” някаква група хора: майките, извеждащи децата си; бабите по оейките; тийновете в парковете; пиещите бира в градинката; пътуващите по празници; абитуриентите; феновете; спортуващи и т.н. Само едни “образцови” съфорумци и това е, всички други...какви ли не епитети им се лепнаха.
Елпис, не се хаби. Щом и протестите се оплюха, а когато демокрацията и държавността ни си заминават, за някои е най-важно да се крият зад екраните и да реват за маски и мерки, какво да се говори.
Ще ме изтрият, но няма проблем. Погнусих се вече от темата и без това.
Това трябва да се приеме като заяждане "за спорта", защото противното е  - до шията съм в калта, ама ми е кеф.Wink

Общи условия

Активация на акаунт