COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 275
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 16 680
Отново ли? Единственото нещо, което можем да правим, за да не се заразим от тежко протичащо, увреждащо и с висока съртност заболяване, за което нямаме лечение и още няма, а може и да няма действаща ваксина. И отново има протести срещу тези маски?!
Големи мрънкала имало, като гледам какво ни чака - икономически, здравословно, климатично, не ми се мисли как ше се адаптират тези хора, които не търпят и роптаят срещу всяка една промяна в живота.

# 16 681
  • В заешката дупка
Маските аз ги възприемам като компромисен вариант за места, където не може да се организират нещата така, че да се пази дистанция. Градския транспорт, примерно. Ако могат да се избягват такива места - най-добре. Ако не може - маска.

В Исландия ние си нямаме метра и влакове. Едни автобуси само. Когато епидемията набираше скорост имаше призиви да си стои вкъщи и да се работи оттам, да се избягва и градския транспорт. Въведоха се и ограничения за известно време по отношение на броя пътници в автобус - не повече от 20 мисля беше. Така че при нас имаше възможност да се организират нещата така, че да се пази дистанция. Сега вече ги няма тези мерки, де.

Същото и с магазините. Ограничения за известно време на броя на хората, които могат да са в магазина и дистанция, включително и с маркировки за чакане пред касите. Маркировките и знаците за 2 метра дистанция все още си стоят.

# 16 682
  • София
Това не знам дали е показвано във връзка с маските:

Микробиолог е човекът
https://mobile.twitter.com/richdavisphd?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctw … 8002%2Fframe.html

# 16 683
  • София
Украинците спряха метрото, руснаците спряха безплатните социални карти, за да не щъкат пенсионерите насам-натам.

# 16 684
Скрит текст:
Това не знам дали е показвано във връзка с маските:

Микробиолог е човекът
https://mobile.twitter.com/richdavisphd?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctw … 8002%2Fframe.html

Бърди, аз съм сигурна, че като микробиолог той е напълно наясно, че бактериите са до 100 пъти по-големи от вирусите. Бактериите са микрометри и се виждат с нормален микроскоп, вирусите са нанометри и се виждат само на електронен микроскоп. Затова и съм на мнение, че маските от плат не вършат работа, хирургическите и те(срещу вирус имам предвид, не срещу бактерии). Но нося, щом обществените нагласи са такива. Просто си знам, че тази маска няма да ме спаси. И не разчитам изобщо на нея.

# 16 685
  • в страната на чудесата
Няма какво от теб да минава, вече е ясно отношението ти. Защо, като даваш консултация по-различно ли се изразяваш?  Езикът се определя от това дали ти плащат или не?
Анди, езикът се определя от отговорността, която поемаме, а не от парите. За съжаление повечето хора не мигат да си представят колко това тежи, колко променя ситуацията, действията, изказа, решенията.

# 16 686
  • София
Габи, разбирам те, мисля, че ние всички знаем, че маската няма да ни предпази, но разчитаме, че масовото носене ще ни създаде един общ щит.

# 16 687
Добре, колко горе-долу - да пъти, три пъти, десет пъти? Все нещо ти е останало за два месеца.

"масовото носене ще ни създаде един общ щит". Hands Thumbsup

# 16 688
  • София
Да, така е, за отговорността става въпрос. Все си мисля, че когато един въпрос е повече в професионалното поле на човека, той трябва да се изразява отговорно.

# 16 689
Gabito1504 ама нали казаха, че вируса не лети сам из пространството. Прикрепен е към частички слюнка или секрет. Все пак някаква преграда се явяват маските. Ако двама разговарящи души са с правилно поставени маски, риска да си обменят слюнките намаля...

# 16 690
Няколко месеца от началото на пандемията и пак пустите маски. Ми трагични сме. Ма парцали били. Ми парцали ще носим, като правилните маски изчезнаха от пазара, за лекарите нямаше. Появиха се на цена от 2 лв. Броя,  а бяха 0.10 лв за брой. Та Габи,  това има, това можем и това правим. И на децата стана ясно, че с "парцал" е по - добре от нищо. Все пак "парцалите" ги носят по цял свят. Не е наше изобретение.

# 16 691
  • Варна
Много се съмнявам хората да си сменят маските на 2 часа. Аз нося само, когато влизам в магазин или друго закрито пространство, за кратко, като по няколко пъти на ден може да ми се наложи да я сложа и сваля, вечер я изпирам. Като цяло избягвам да влизам на места, където се налага да я нося и гледам да спазвам дистанция, което ми се струва по-важно за собствената ми безопасност. Но масово виждам хора със супер мърляви маски от нетъкан текстил, които чак на топчета са станали. Гнусни са, определено, и не бактериална инфекция, ами, не знам какво, могат да им докарат.

# 16 692
То за това маските от плат се подменят редовно, перат. Току що моя позната, работеща в банка каза, че по цял ден е с една и съща маска. Не мога да й помогна. Кара нова кола, пари за 5 маски по 2 лева ли няма? Има дете с астма...
Ми... парцали..

# 16 693
По последни данни нали и по въздуха се предавала короната?

Леле, сега влизам в емаг да видя хирургическите колко струват. 50 броя за 100 лв. Mask

# 16 694
По последни данни нали и по въздуха се предавала короната?

Леле, сега влизам в емаг да видя хирургическите колко струват. 50 броя за 100 лв. Mask
така де. Аз утре чакам доставка 100 броя за 80 лв. Писна ми да ги пера и гладя.

Общи условия

Активация на акаунт