COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 603
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 375
  • София
Фани,
кураж и късмет от сърце.

# 24 376
Оня ден слушах една докторка по ТВ, каза точно обратното, чв вируса бързо мутирал.
Нещо не си слушала внимателно защото ако мутираше  бързо то направата на ваксина би била невъзможна.

# 24 377
Фани, кураж, мила! Flowers Four Leaf Clover
Майка ти вкъщи ли е сега?

# 24 378
Вчера ходих до личната(намира се във ВМА). Там изрично пише, че лица с температура не се преглеждат и не се допускат на територията на поликлиниката. На входа се мери температурата. Тук изниква въпроса кой трябва да прегледа и лекува лицата с температура. Първо явно трябва да дам едни 120 лв за ПСР, но дори и с отрицателен такъв очевидно няма да   бъда допусната до лекар. Много хора с различни хронични заболявания имат постоянна субфебрилна температура - кой трябва да ги лекува? Аз поддържах близо две години 37.5 без да могат да разберат откъде е. Това означава ли, че всеки с температура е оставен на естествения подбор?
Ами децата като се разболеят къде трябва да ги заведа???
Моята лична лекарка има огромен брой пациенти и няколко лекари, които си е наела да ги обслужва - телефон никога не вдига.

# 24 379
Едно предупреждение от лекар от Ирландия, който през месец май е изкарал ковид-19 безсимптомно. Миналата седмица е диагностициран с миокардит - възпаление на сърцето.

https://twitter.com/AdrianAmcgold/status/1295829080760295424?s=20

Безсимптомно не значи без последствия и това е важно, защото много хора мислят, че без симптоми = просто вирусоносители, които не са болни и минават без последствия, докато реално това са хора,  които развиват инфекцията, но без да показват симптоми, поради особености на имунния отговор.
Преди време също така бях дала линкове към проучвания, които показваха, че хората без симптоми на скенер показват същите изменения в белите дробове както тези със симптоми.
Ей това е най-притеснително. Не се знае какви последствия ще има вируса.

# 24 380
Последствията ще са, че ако не умреш от вируса, може да умреш от всичко друго, което се неглижира поради тая истерия...

# 24 381
Вчера ходих до личната(намира се във ВМА). Там изрично пише, че лица с температура не се преглеждат и не се допускат на територията на поликлиниката. На входа се мери температурата. Тук изниква въпроса кой трябва да прегледа и лекува лицата с температура. Първо явно трябва да дам едни 120 лв за ПСР, но дори и с отрицателен такъв очевидно няма да   бъда допусната до лекар. Много хора с различни хронични заболявания имат постоянна субфебрилна температура - кой трябва да ги лекува? Аз поддържах близо две години 37.5 без да могат да разберат откъде е. Това означава ли, че всеки с температура е оставен на естествения подбор?
Моята лична лекарка има огромен брой пациенти и няколко лекари, които си е наела да ги обслужва - телефон никога не вдига.
Мислех да не пиша повече по моя случай, но не мога да прескоча поста ти.
Нашите лични също са във ВМА. Моята поне вдига телефон, но на майка ми има само в кабинета на лекаря телефон, мобилен отказва да си дава, освен на специални пациенти. Нямат договор за спешна помощ с някои, примерно Лора клиника сключват за спешни случаи с ОПЛ , ако нямат договор си плаща пациента.
Да, мерят температура и тогава влизаш за каквото и да е при личните. За спешното също мерят и така влезна майка първоначално за крака (нямаше никакви признаци на пневмония, за двустранна бронхопневмония да не говорим)
Личните там поне не ходят при болни на амбулаторно лечение, но имат обявени часове на вратата си за такова. Ходих в РЗК в Стребище дето е  да питам кой лекува лежащо болен, неподвижен, изписан от болница и с проблеми, като личния не желае. Отговорът беше , че имали видиш ли много пациенти и затова не ходели, да съм викала Спешна помощ и в болница. Е, може ли за всичко да водиш близък в болница и викаш Спешна помощ.
Не пускат вътре дори, само на информация на входа имаш право по телефон да звъниш и питаш, както и в предверието там за книжки, който има нужда за гишетата. Нагоре по етажите не пускат, две крачки от входа и телефон. На това имаш право и получаваш общи приказки.
Пуснала съм жалба за случая на майка си до ВМА и Здравна каса. Искам да знам защо здрав човек поне външно , ходещ самостоятелно, без кашлица, без температура, без никакви признаци за тежко състояние, за обработка на рана и изследване си отива на легло обездвижена с диария повече от месец и непогледната от личен лекар, няма съдействие от болница, няма насоки от здравна каса. Трябва ли хората да са изцедени да ползват пътеки или знам ли и изписват умиращи и съсипани без грижа, без помощ, без лекарства изписани.
Хора, пазете се. Който ме е чел тук в тази тема знае колко защитавах лекарите и бях един от най-запалените защитници на Мутафчийски. Винаги съм смятала, че те спасяват животи, че трябва да имам доверие, че те помагат, въпреки всичко (не им е лесно и на тях) Но не, не е така. Пазете се, търсете лекари останали, плащайте ако трябва частно, но поне да имате наистина лечение. Взимайте заеми, кредити, каквото трябва , ако нямате пари, иначе е страшно. Потресена съм, нямате шанс за внимание и грижи да знаете.
Дева от месец вече майка е вкъщи, лежаща неподвижно, няма лекарства , няма кой да я види, виках частно двама лекари от Лора, но не изписват антибиотици, не мога да се оправя и не разбирам нищо от медицина.
Ако имате температура не знам кой да ви лекува, само на Спешна помощ трябва да разчитате , поне моя опит това показва. Не, че иначе също ще направите нещо (така беше при нас)
Не ми се мисли зимата какво ще става. Много съчки ще изгорят, много близки ще загубим. Дано греша, но моят случай е такъв поне.
Бъдете здрави и се пазете.

# 24 382
fanfanito, насочи жалбата си и към Агенция Медицински надзор.

# 24 383
Абе какви са тези ЛЛ, дето не лекуват? Защо въобще ги търпите, това като виц ми звучи болен да лежи вкъщи и да няма кой да му назначи лечение.

# 24 384
Вчера ходих до личната(намира се във ВМА). Там изрично пише, че лица с температура не се преглеждат и не се допускат на територията на поликлиниката. На входа се мери температурата. Тук изниква въпроса кой трябва да прегледа и лекува лицата с температура. Първо явно трябва да дам едни 120 лв за ПСР, но дори и с отрицателен такъв очевидно няма да   бъда допусната до лекар. Много хора с различни хронични заболявания имат постоянна субфебрилна температура - кой трябва да ги лекува? Аз поддържах близо две години 37.5 без да могат да разберат откъде е. Това означава ли, че всеки с температура е оставен на естествения подбор?

Аз имам абсолютно същия въпрос - ако си с температура, но нямаш Ковид, откъде търсиш помощ?

Да не се окаже накрая, че имаме значително повече починали и критични от неполучено лечение на всички други болести, докато сме се вторачили в невижданата.

# 24 385
Фанфанито пожелавам на жената да минава леко,пращам ти положителна енергия....❤и не оставяй така нещата -жалби докрай навсякъде....

# 24 386
Фанфанито, може би е разумно да платите на частна лаборатория да дойде лаборант и да вземе кръв за изследвания - ПКК, разни други неща, които евентуално да насочат какво може да е, и тест за антитела - след толкова време дори и да е короната,     PCR-ът сигурно ще е отрицателен.
Може и от някаква вътрешно болнична инфекция да е проблема. Но си мисля, че при това отношение на личните ви лекари и факта, че нямат сключен договор за извън работното им време (не че Лора е добра, преди три години се разправях с тях), аз лично бих сменила личния лекар.
А в сегашната ситуация може би е решение търсенето на телевизия да отрази проблема е единствения начин да се получи адекватно лечение.
Стискам палци майка ти да се оправи бързо.

# 24 387
  • При семейството си
Абе какви са тези ЛЛ, дето не лекуват? Защо въобще ги търпите, това като виц ми звучи болен да лежи вкъщи и да няма кой да му назначи лечение.

Не, за съжаление не е виц и не е отсега. Сега покрай Ковид, се оказва, че съвсем нямаме достъп до адекватна медицинска грижа.
Фани, настоявай ОПЛ поне направление за хоспитализация да ви даде, за 1 месец с разстройство, най-малкото майка ти е сигурно обезводнена. Дано се измъкнете успешно от този пар. 22.

# 24 388
Оня ден слушах една докторка по ТВ, каза точно обратното, чв вируса бързо мутирал.
Нещо не си слушала внимателно защото ако мутираше  бързо то направата на ваксина би била невъзможна.

Немски вирусолози преди повече от месец казаха, че не само мутирал, но имало хора заразени с два щама едновременно. Работеща ваксина още няма. Освен Щеклер и Дорстен, вече и други вирусолози имат наблюдения, че вирусът отслабва и най-често се изявява като хрема.

https://www.google.com/amp/s/amp.focus.de/gesundheit/news/virolo … _id_12338134.html

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 08:38 от Анонимен

# 24 389
Мога да ти дам адрес на лично да дойдеш и провериш, да се увериш с очите си видиш епикризите.
Не само лежи неподвижно. Но изписват я от съдовото и 1 ден вкъщи и после пак във ВМА в интензивното 3 седмици с бронхопневмония.
2 дни вкъщи с диария и пак трябвало да я водя този път в инфекциозна според тях.
Не я заведох.
Е иска ми се да е виц, ама не е.
Искам да сменя на майка си личния, ходих след отпуската му с надежда да предпише поне нещо, но само направление за ендокринолог получих. Никакво лекарство, за дом. посещение забравете. Ходих в Здравна каса да питам и искам съдействие. Да си сменя лекаря като не съм доволна и аз го искам. Но...в това положение никой лекар няма да поеме такъв пациент. Няма такива вече, всички имали пациенти и чак декември евентуално, но дотогава... Иначе имам право да го сменя и по това време, ама няма с кой.
Пиша го не за да ви лъжа и се правя на интересна. Просто да знаете и да си направите от сега сметка в случай на нужда как да реагирате. Ако бях платила частно в Сити клиник 2400 лв да я приемат за крака февруари нямаше да отивам във ВМА и разчитам на лечение. Поне така сега си мисля и се обвинявам. Но тогава нямах толкова пари спешно да извадя веднага същия ден и момент.

Общи условия

Активация на акаунт