COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 416
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 425
  • Немция
План Б е както навсякъде - затварят за дезинфекция 1 ден, класът се карантинира и минава на ДО.
Не знам как е в Германия, но едва ли е много по-различно.
Да, това е другия вариант и по-вероятния.
За да се раздели класа на 2, ангажиментът за учителите се удвоява. На едните преподаваш сутринта, на другите следобед, дистанционно. И отделно имаш да оправяш уроците за другия ден, тестове, класна. Нямаш само един клас.
Отделно учителите имат и семейство, с деца, на които трябва да им се обърне внимание, имаш ангажименти с тях.

Май-май разделянето на класове ще е наистина в краен случай и то за кратко.

# 28 426
Купих си Инфлувак Тетра.
Аптекарката каза, че м.г. са получили еднократно зареждане, може би и тази година ще е така.

Мангъров май се скри като почина момчето от Търново. Нали с него са се консултирали родителите.
Как върви този случай?

# 28 427
Да, това е другия вариант и по-вероятния.
За да се раздели класа на 2, ангажиментът за учителите се удвоява. На едните преподаваш сутринта, на другите следобед, дистанционно. И отделно имаш да оправяш уроците за другия ден, тестове, класна.
Моята идея бе половината клас в къщи пред компютрите а другата в класната стая  като всички са заедно и така се въртят 2-те групи и тези в къщи ще се чувстват по-ангажирани с учебния процес ... но предполагам е трудно за реализация. За целта са нужни широкоъгълна камера за учителя и скайп група за учениците и 2 големи екрана - 1 за учителя и един за учениците в клас + камери и микрофони за всички и надеждна нет връзка и разбира се доста софтуерни умения докато се настрои ситемата от администратор и един ученик се слага дежурен по скайп да оперира със системата. Това го виждам реално само за по-горните класове в които именно се крият и по-големите рискове при зараза. А МОН най-добре да си пуснат една обществена поръчка по съкратена процедура за направа на подобна система, едва ли ще е прекалено скъпо след като властите у нас тръбят как толкова много пари се давали в ключов сектор като образованието

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 15:50 от pehoko

# 28 428
  • София
Като ви чета сте големи сладури и много ви се радвам!
"Аз предлагам, аз смятам".
Ама никой нас не ни пита, бре! Нищо, че на админите им е бляна всяка национална и частна ТВ да се буди с поглед у форума на бг мама, ама не! Няма, нъцки.

Решенията у нас се взимат по Линията на Най-малкото Съпротивления - всичко отворено, няма забрани за събиране на хора, кой щи смята сега, 10, 20 или 200 на едно място, ами трудно е! Балове, без балове, по балове - абе я с балове, е една жертва там, тя в статистическата грешка, нали.
 Класа да се дели на 2, пък на 3, пък вкъщи, пък в парка. Ами като наизлязат едни ми ти професори по ТВ да ти обясняват как не може това, не може онова...

Ей го - в ЕЙРЕ вдруги ден отварят пъбовете! Пъбовете бе хора, били са затворени над 6 месеца! За тях тва е религия! За тях пъба е като на Българина Парковете да му затвориш и пейките да му отремонтираш! Обаче търпяха хората, 6 месеца са търпели без пъбове!!!!!!

Та така. Извинявам се за спама, но у нас всичко се прави по линията на най-малкото съпротивление и вероятно така е правилно. След като няма претоварване....

# 28 429
Купих си Инфлувак Тетра.
Аптекарката каза, че м.г. са получили еднократно зареждане, може би и тази година ще е така.

Мангъров май се скри като почина момчето от Търново. Нали с него са се консултирали родителите.
Как върви този случай?
Повярвай- не искаш да знаеш.. Sad
Днес е 40ти ден..

# 28 430
Точно това мислех и аз да пиша и аз днес.  Над 3500 пъба в Ирландия все още чакат да бъдат отворени, след като бяха затворени в средата на март.

# 28 431
  • Пловдив
Някой питаше назад за случаите в Кърджали - пише, че нямат връзка помежду си, четирима били гърци, решили да се тестват там (защо и как не става ясно, нали ги регистрират по адрес). Нито един не е хоспитализиран.

# 28 432
@Roland това е ясно, но никой не може да ни спре да мечтаем да живеем в "нормална държава".

# 28 433
Като ви чета сте големи сладури и много ви се радвам!
"Аз предлагам, аз смятам".
Ама никой нас не ни пита, бре! Нищо, че на админите им е бляна всяка национална и частна ТВ да се буди с поглед у форума на бг мама, ама не! Няма, нъцки.

Решенията у нас се взимат по Линията на Най-малкото Съпротивления - всичко отворено, няма забрани за събиране на хора, кой щи смята сега, 10, 20 или 200 на едно място, ами трудно е! Балове, без балове, по балове - абе я с балове, е една жертва там, тя в статистическата грешка, нали.
 Класа да се дели на 2, пък на 3, пък вкъщи, пък в парка. Ами като наизлязат едни ми ти професори по ТВ да ти обясняват как не може това, не може онова...

Ей го - в ЕЙРЕ вдруги ден отварят пъбовете! Пъбовете бе хора, били са затворени над 6 месеца! За тях тва е религия! За тях пъба е като на Българина Парковете да му затвориш и пейките да му отремонтираш! Обаче търпяха хората, 6 месеца са търпели без пъбове!!!!!!

Та така. Извинявам се за спама, но у нас всичко се прави по линията на най-малкото съпротивление и вероятно така е правилно. След като няма претоварване....
На всички тях им се ПЛАЩА за да си стоят в къщи и никой не се пита има ли ВИРОС, НЕМА ли. Сметки платени, храна има... Не питат, не ровят, не търсят, не им трябва Мънгър... И аз бих вервала, траяла,

# 28 434
Разбрахме, че пейките в парка са един от основните стълбове на българската икономика.

# 28 435
Не знам писах ли някъде тук, но по данни от щатите 1/3 от децата постъпващи на лечение в болница постъпват в интензивни отделения. Факт е че много по-леко боледуват в огромното си болшинство, но тези които са тежко са наистина така. А новината от днес е че майка с бебе на 9 месеца от Благоевград заразени с ковид  са настанени в болница в добро общо състояние.
Цитат
Във Франкфурт местната здравна власт се занимава със случай на човек заразен с коронавируса, продължава да работи като сервитьор. Четиристотин негови контактни лица се тестват в момента. Очаква го солидна глоба.
Това ми попадна преди малко от новините, у нас първо не биха открили 400 контактни лица и 2-ро никой не би се занимавал да тества и 10% от тях, евентуално слагат карантина само за първия ред контакти ... та за това сме на сегашното дередже.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 16:15 от pehoko

# 28 436
Ваксината не е дала на късо, не разпространявай фалшиви новини.

# 28 437
На 1 човек само е случило, въпросът е от колко общо, ако са 1000 бих казал е нищожно. Няма лекарство или ваксина без странични ефекти, разликата при ваксините е, че те се изследват много по-строго и рискът е много по-малък защото се слагат масово и на здрави хора. Експерти коментираха, че подобно действие за спиране е рутинно и често срещано явление при тест на ваксина ... та това с "късото съединение" е фантазия на tipsofme@gmail.com.

# 28 438
Ваксината не е дала на късо, не разпространявай фалшиви новини.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/203228-astra-zeneka-sprya-razra … -sreshtu-kovid-19

# 28 439
На 1 човек се е случило нещо, което не е ясно дали има връзка с ваксината.
И както и друг път съм казвала - когато не знаем нещо, действаме предпазливо. Стандартната процедура е да се спрат изпитванията, докато се установи какво е.
Това вече се случва за втори път при ваксината на Астра Зенека, но първият път не е имало медийна гластност, от която някои хора разбрали-недоразбрали да заключат, че "ваксината е дала на късо". Това все още не е факт.

Всичко това показва, че процедурите се спазват и всичко се проучва много внимателно, което вдъхва много по-голямо доверие от ваксина, която не е минала фаза 3, но вече се прилага масово.

Общи условия

Активация на акаунт