COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 490
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 3 720
Мангъров генерира яко, мнения Simple Smile
41 годишния си е за аутопсия, въобще не ми се вписва в популярния стат.
Бившия финансов здравен министър днес дали не обяви че ще довърши държавните болници. От как е заел поста не е спрял да прави гафове и да лъже.

Защо да се прави аутопсия? Докторите са били скептични още с приемането му.
Защо се прави аутопсия? Какво означава докторите са били скептични?

# 3 721
Цитат
При нас започва кампания за движение.
Аз пък съм останала с впечатление,че при вас доста се движат.И пеш,и с велосипеди.Калени са.Никакво време не ги плаши да излизат навън,накачурени с много деца.Отделно за децата,тенис на корт,езда,футбол и пр.
Не разбрах как жената в София е починала от заседяване?Имала е заболяване?

Разбира се, че е имала. Възможно е да е било неоткрито и просто си е отишла.
Иначе е абсолютно невъзможно да умреш от принудително седене вкъщи за 2-3 месеца.
Лично съм го пробвала по неволя. И не само аз. Почти няма болен от Бехтерев, който да не е бил прикован от болестта за месеци или дори години понякога вкъщи. Когато се оправя от кризата, излизат пък навън и животът тръгва отново.

# 3 722
41 годишния си е за аутопсия, въобще не ми се вписва в популация стат.
Защо да се прави аутопсия?

Защото още нямаме заразен патоанатом.
И за кефа на любителите на конспирации.
Не че ще повярват на резултати.

# 3 723
  • Bulgaria
Като говорите за вероятности се сетих за онзи лекар, който твърдеше, че шансът е много по-голям да спечелим от тотото, отколкото да се заразим с коронавирус.

# 3 724
  • гр.Видин
Само 6,1% от шведите с антитела.

Тегнел:"Разпространението е по-ниско, отколкото смятахме, но не е много по-ниско" (Sleeping), коментира главният епидемиолог на Швеция по време на пресконференция, като добави, че вирусът се разпространява в клъстери и не се държи като предишни заболявания.

Както и преди съм казвала цялата шведска стратегия се базира на изцяло грешни модели и грешни предположения, които може да са валидни за грип, но не и за сарс, въпреки че още през февруари имаше вече примери от Азия за успешни мерки срещу вируса. Дано шведите все пак по някакъв начин да успеят да овладеят вируса, жалко за всички хора, които загубиха живота си напразно. Предотвратима трагедия.

https://news.bg/disasters/koronavirus-nov-udar-varhu-nadezhdite-na-shvetsiya-za-staden-imunitet.html

Да, но вирусолозите твърдят и тук искам да подчертая СПЕЦИАЛИСТИ в областта, че неналичието на антитела не значи, че няма имунитет. Говорят за клетъчен имунитет /който е най-добрия, ако някой се интересува да прочете какво е това/. Антитела създават само хората прекарали болестта много тежко. И тъй като те не са много и процента не е висок. Просто и ясно...

# 3 725
  • Bulgaria
Ако говорим за заседнал начин на живот, хората, които прекарват по 8 и повече часа на бюро досега трябваше... ехее, ако така лесно се умираше от стоене вкъщи.

# 3 726
Само 6,1% от шведите с антитела.

Тегнел:"Разпространението е по-ниско, отколкото смятахме, но не е много по-ниско" (Sleeping), коментира главният епидемиолог на Швеция по време на пресконференция, като добави, че вирусът се разпространява в клъстери и не се държи като предишни заболявания.

Както и преди съм казвала цялата шведска стратегия се базира на изцяло грешни модели и грешни предположения, които може да са валидни за грип, но не и за сарс, въпреки че още през февруари имаше вече примери от Азия за успешни мерки срещу вируса. Дано шведите все пак по някакъв начин да успеят да овладеят вируса, жалко за всички хора, които загубиха живота си напразно. Предотвратима трагедия.

https://news.bg/disasters/koronavirus-nov-udar-varhu-nadezhdite-na-shvetsiya-za-staden-imunitet.html

Да, но вирусолозите твърдят и тук искам да подчертая СПЕЦИАЛИСТИ в областта, че неналичието на антитела не значи, че няма имунитет. Говорят за клетъчен имунитет /който е най-добрия, ако някой се интересува да прочете какво е това/. Антитела създават само хората прекарали болестта много тежко. И тъй като те не са много и процента не е висок. Просто и ясно...

Това наистина се пропуска, а е много важно, понеже много голяма част я изкарват безсимптомно и следвателно може да нямат антитела...Та колко сме се сблъсквали вече с вируса според мене  трудно да се прави оценка! Мога каот пример да посоча съформуката, която има антитела след прекарано боледуване след почивка в Пампорово.Детето й нямаше антитела, а тя се беше заразила от него.

# 3 727
Като говорите за вероятности се сетих за онзи лекар, който твърдеше, че шансът е много по-голям да спечелим от тотото, отколкото да се заразим с коронавирус.
Да, Бергамо са такива късметлии.

# 3 728
Мангъров генерира яко, мнения Simple Smile
41 годишния си е за аутопсия, въобще не ми се вписва в популярния стат.
Бившия финансов здравен министър днес дали не обяви че ще довърши държавните болници. От как е заел поста не е спрял да прави гафове и да лъже.

Защо да се прави аутопсия? Докторите са били скептични още с приемането му.
Защо се прави аутопсия? Какво означава докторите са били скептични?

Берял е душа още с приема, заради това скептични.

# 3 729
Да, но вирусолозите твърдят и тук искам да подчертая СПЕЦИАЛИСТИ в областта, че неналичието на антитела не значи, че няма имунитет.
И наличието на антитела не значи, че имаш свестен. За справка - жената от Далас, която даже за плазма дарявала и пак е болна.

Под 7% с антитела и на повечето - май не става за нищо.

# 3 730
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
Аз пък съм останала с впечатление,че при вас доста се движат.И пеш,и с велосипеди.Калени са.Никакво време не ги плаши да излизат навън,накачурени с много деца.Отделно за децата,тенис на корт,езда,футбол и пр.

Движат се, но три месеца по-малко движение и има последствия. Мислим си, че е кратко, а мускулната маса е започнала да се топи. Имам колеги, които ходят на терапевтичен фитнес заради заболявания. Влошиха се здравословно. На 1 юли могат отново да  почнат и все едно не са минали вече месечни терапии. Започват от 0.

Не, не беше болна моята позната.

Ако говорим за заседнал начин на живот, хората, които прекарват по 8 и повече часа на бюро досега трябваше... ехее, ако така лесно се умираше от стоене вкъщи.

Надявам се, че правиш разлика между здрави, прави и млади хора и другите.

Ако се съмняваш за ролята на движението и какво влияние оказва липсата му върху мускулната маса, да сложа името на един софийски професор, който се занимава с това и той да разясни.

# 3 731
Цитат

Движат се, но три месеца по-малко движение и има последствия. Мислим си, че е кратко, а мускулната маса е започнала да се топи. Имам колеги, които ходят на терапевтичен фитнес заради заболявания. Влошиха се здравословно. На 1 юли могат отново да  почнат и все едно не са минали вече месечни терапии. Започват от 0.
Чак пък толкова. Thinking

# 3 732
  • Bulgaria
Май в интензивното се топи повече мускулна маса, отколкото вкъщи, но какво ли разбирам аз.

# 3 733
  • Somewhere far away
няма значение къде. липсата на движение е проблем , и то сериозен.

# 3 734
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат

Движат се, но три месеца по-малко движение и има последствия. Мислим си, че е кратко, а мускулната маса е започнала да се топи. Имам колеги, които ходят на терапевтичен фитнес заради заболявания. Влошиха се здравословно. На 1 юли могат отново да  почнат и все едно не са минали вече месечни терапии. Започват от 0.
Чак пък толкова. Thinking

И аз не го вярвах това. Докато не го видях с очите си.

Общи условия

Активация на акаунт