COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 586
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Абе, тези хора вярно си правят майтап с нас - 427 теста и 16 нови случая. А Кантарджиев ми разтяга локуми днес, че трябвало да тестват усилено. С тези неработещи лаборатории не виждам какво тестват..Пълна излагация.
Оставете хората да си починат малко! Много по-важно е да са се свързали с контактните и да са ги карантинирани. Ще ги тестват при първа възможност.
Твърдят, че са поставили под карантина всички работници от фабриката в Доспат и са им взети проби за тестване, общо 170 бр., които са изпратили в София и чакат резултатите.  от ТУК
Последно не стана ясно дали Сърница е заразила Доспат или обратното, лошото е, че две от работничките с положителни проби са от Смолян.

# 91
  • Bulgaria
За последното денонощие за новия коронавирус са изследвани 427 проби, от които 16 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Благоевград – 2; Пазарджик – 2; Сливен – 2; София – 10.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/2727-sa-obsho-po … ya-sluchai-na-co/

# 92
  • София
В анкетата гласувах с "да".
 Събота и неделя ходихме в хотел близо до София. Влизането в ресторанта задължително с маски и ръкавици. Изхранването-шведска маса. Всички прибори индивидуално пакетирани. Сол, захар, и т.н. само в пакетчета. Навсякъде има пластмасови чаши. Имаше и порцеланови, който иска да ползва. Басейнът и СПА-то работеха.

# 93
  • София
Щом заразени, живеещи и тествани в София ги броят по постоянен адрес в провинцията, нещата се усложняват - значи в София са най-малко 10 - кой знае колко от останалите са софийски, но са сметнати за провинциални. Това хич не ми харесва, значи заразата в София е на по-високи нива. Само се чудя по какъв коефициент да умножа официално съобщените. На всичко отгоре от 400 теста в София 10, значи при евентуално х3, трябва софийските да са поне 30, ако бяха тествали повече.

# 94
От новите 16, 10 са в София-град. Някой има ли инфо, как са се движили бройките само за София-град? До скоро ги съобщаваха заедно със София-област, но въпреки това, последните два уикенда толкова бройки не е имало.

# 95
И аз гласувах за маските, но едва ли ще се прилага.

# 96
Бройката е по место откриване, а не по постоянен адрес. Ако с постоянен адрес във Варна дойда в София в болница и тестът ми е положителен ще ме пишат в София. 4ма, които се водят в обл Русе са всъщност от Разград, но са приети за лечение и са диагностицирали в Русе. Те дефакто са си в Русе, независимо къде живеят постоянно.
Случай диагностицирали в София на човек с постоянен адрес в Горно нанадолнище  си се води в София

# 97
До модераторите:
За да избегнете обвиненията в цензура и натиск срещу свободното изразяване на мнение, разделете темата на две - "Дискусии" и "Прессъобщения и официални тези".

Пълен абсурд е някой да поства информация на база предположения, аз да коментирам, че не съм съгласен, и накрая неговия пост да си остане, само защото е цитиран външен източник.

# 98
Бройките от София-град: чудя се, много е дълга тази опашка, ако въобще е опашка де, а може пък да е нормално да е толкова дълга, защото там са 2 млн души в сравнение с други области, където имаше случаи + опашка ... (например във Видин). Какво мислите вие за бройките от София-град?

# 99
  • София
Онзи ден казват, че два от случаите в Сливен или Самоков беше, не били местни, а били софийски, ама се водели по постоянен адрес в провинцията и затова ги писали провинциални. После софийските били само на живеещи в София. Объркването е пълно или никой не иска да каже как всъщност се смятат случаите. Пълна мъгла.

# 100
Аз се опасявам, че София си е сериозно огнище, на което не знам защо не се обръща внимание. Заразените тук са в пъти повече, отколкото във всички други области. На всичкото отгоре, поради обществения транспорт, работните места и въобще начина на живот, тук няма как да си изолираш контактите в рамките на едно семейство и една улица, дори и да не посещаваш никакви непрепоръчителни в момента места. Тук е и голяма част от изоглавените, които  при лош късмет биха могли да причинят сериозно суперразпространение,  много по голямо, отколкото в едно село, или малко градче.

Не знам защо на София  тотално не се обръща внимание, не се тестват нито големите вериги, нито предприятия, бройките си растат и вероятно се появяват когато някой долази в болница със симптоми.
Никак не ми харесва тая работа.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 10:00 от Iris04

# 101
Да попитам.....разгадахте ли разликата в обявените случаи за вчера 43 и 84?
Така излиза, че хем са обявени, хем хората не разбират, защото бройката е коригирана по късно? Или аз нещо греша Thinking

# 102
  • София
Направо ми написа мислите. И аз не зная защо така си трайкат за София. Признавам, че това допълнително ме напряга, затова ставам още по-стриктна в носенето на маска и ръкавици и много-много да не щъкам сред навалицата.

# 103
И аз споделям вашите опасения за София.
По бтв разказаха, че слухът говорел, че работничките в едно от пламналите предприятия сутрин пийвали по едно аналгинче, за да излъжат термометъра.
И кого всъщност лъжат?
Собственичката била неоткриваема за медиите

# 104
  • Bulgaria
Директорът на РЗИ-Сливен иска да подаде оставка, чака се решение на Ананиев.

https://www.actualno.com/bulgaria/direktoryt-na-rzi-sliven-iska- … news_1469784.html

Общи условия

Активация на акаунт