COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 520
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 9 615
Още на 11 март Б.Борисов каза, че пикът ще е през септември. Прогнозите били такива. Витанов и БАН ли правят прогнозите за България?

А това кой го каза( в началото на април):

“ Нещата са свързани. Ако кажа, хайде, излизайте и ще се напълнят дискотеки, кафета и ресторанти. Няма как да направя това“, категоричен бе той.“

"Аз експеримент с хората не мога да си правя. Да имало е Менгеле и други доктори дето вадят на един езика, на друг друго и правят нов човек. Аз не мога да кажа вие ще умрете, вие ще живеете. Това ме кара да направя съседът", добави Борисов.

“Запитан за ситуацията със сезонните работници, Борисов отговори: „В момента се движим плавно, може би след две седмици ще сме в ада и сега не е време да се говори за сезонните работници. Но все пак, няма да е честно някой да отиде в Австрия и да гледа болни хора, после да се върне у нас заразен и ние тук да се грижим за него.”

# 9 616
  • При семейството си
165 ново заразени, 2 починали от приложението ги видях

2896 теста
+ 11 хоспитализирани (435/446)
32 интензивна грижа
46 излекувани

https://coronavirus.bg/

# 9 617
  • Пловдив
Пловдив - 33 Flushed

# 9 618
# 9 619
Много изкочиха в Пловдив 33.От къде ли са случаите?

# 9 620
  • Bulgaria
165 нови случая от 2896 теста. (Вчера 158 от 3343 теста).
446 хоспитализирани, 32 в интензивно отделение. (Вчера 435, 32 в интензивно).
46 излекувани. (Вчера 94).
2 починали. (Вчера 7).

София град - 46, Пловдив - 33, Варна - 12, Благоевград - 11, Смолян - 9, Кюстендил - 9, Бургас - 7, Русе - 6, София област - 6, останалите области:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 9 621
„Все пак съгласете се че никой не може да задължи абитуриентите да спазват в заведенията дистанцията и да не се прегръщат”, каза директорът на РЗИ, д-р Евгения Недева.
Никой не може да забрани на младите да не се прегръщат на абитуриентския бал, на феновете  - да крещят скупчени по трибуните, на ромите - да пътуват в автобуса без маски и да устройват многодневни сватби със стотици гости, на правоверните - да се съберат за Рамазан-байрам на многолюдни родови срещи, и още, и още... Какво въобще означава подобно изказване от директор на РЗИ? Ами като не може да се забрани - да не се забранява въобще. Нищо. Че аман от правоимащи, за които правила не важат, защото при тях е малко по-особено - не е като при другите. Оправдания, разбира се, има за всички, но - честно казано, въобще не ми се слушат, защото наистина са подигравка с хората, които спазват правилата и с тези, дето ни чакат в инфекциозните отделения на болниците.

Като не могат да задължат, ще забранят абитуриентските, нощните заведения и другите места със сервиране ще затворят, футболните мачове ще са без публика, в градския транспорт проверки на всички пътници, ще вкарват в затвора организиралите сватби и други многолюдни срещи. Може и с лошо като не става с добро.

165 нови случая, цели 446 в болница и 32 в интензивно! Това е ужасно, ужасно много хора с ''грип'' в болница!

# 9 622
Много изкочиха в Пловдив 33.От къде ли са случаите?
Същият въпрос като за София, според мен си е вече развиваща се дифузна зараза, почти всички големи градове се отчитат, мисля това е новост.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 01:22 от pehoko

# 9 623
Още на 11 март Б.Борисов каза, че пикът ще е през септември. Прогнозите били такива. Витанов и БАН ли правят прогнозите за България?

А това кой го каза( в началото на април):

“ Нещата са свързани. Ако кажа, хайде, излизайте и ще се напълнят дискотеки, кафета и ресторанти. Няма как да направя това“, категоричен бе той.“

"Аз експеримент с хората не мога да си правя. Да имало е Менгеле и други доктори дето вадят на един езика, на друг друго и правят нов човек. Аз не мога да кажа вие ще умрете, вие ще живеете. Това ме кара да направя съседът", добави Борисов.

“Запитан за ситуацията със сезонните работници, Борисов отговори: „В момента се движим плавно, може би след две седмици ще сме в ада и сега не е време да се говори за сезонните работници. Но все пак, няма да е честно някой да отиде в Австрия и да гледа болни хора, после да се върне у нас заразен и ние тук да се грижим за него.”
Април и за ледените пързалки - морги се чу пак от него, но така е, сега в ретроспекция като се вадят цитати, е много страшно положението. А, и също за връщане на мерки ако се покачат болните, за над 100 нови на ден, за 30000 легла, за маски за страхливите, то няма край. Управление на криза ама друг път.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 07:41 от sunnyV

# 9 624
  • В.Търново
Кура булгара, ами дано да няма. Мисля всички искаме това, но се страхуваме, че ще има. Ох, как искам да няма заразени, да няма вирус, всичко да е една лъжа.
Как не се страхувахте от свинсния грип, който беше по-страшен?

# 9 625
  • София
Дяволчето тежко понесе загубата, но какво да се прави, съдба... Sad
Атмосферата бе уникална, агитките на ЦСКА и Локото доказаха, че са номер 1 като пеене и потенциал.
Иначе феновете на ЦСКА гонеха вируса в сектор Г с огън и пушек... Така де, знаем, че вируса не обича топло. Wink

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 03:22 от Diavolo

# 9 626
За потенциала на агитките, както и този на болниците тепърва предстои да разберем.
Дано потенциала на болниците е по-голям.
Скрит текст:
Атмосферата бе уникална, агитките на ЦСКА и Локото доказаха, че са номер 1 като пеене и потенциал.
Иначе феновете на ЦСКА гонеха вируса в сектор Г с огън и пушек... Така де, знаем, че вируса не обича топло. Wink

# 9 627
  • София
Усещате ли как започнахме да свикваме с бройките? Измести се котвата на алармата за опасност, немарливостта и отричането на болшинството с бодро поощряване се пропиват навсякъде. Вече е невъзможно да да се обърнат нещата.

# 9 628
  • София
Усещате ли как започнахме да свикваме с бройките? Измести се котвата на алармата за опасност, немарливостта и отричането на болшинството с бодро поощряване се пропиват навсякъде. Вече е невъзможно да да се обърнат нещата.

Нормално, човек се хабитуира. Не можеш да живееш в постоянен стрес, затова свикваш. Според мен следващият шок ще дойде, когато линията на починали догони линията на заразени (защото тя се движи със забавяне) и започнем да отчитаме дори двуцифрени и то редевно. Но и с това ще се свикне, щом се случва на някой друг. За лекарите ще е страшното.

А туристическия сезон, за който беше такъв зор, ще го видим сега колко може да съществува в такива условия. На мен честно казано ми се беше доходило, но като чух какво правят с цените и всички други простотии, в България на море - не.

# 9 629
  • София
Журналистът на БНТ на мача колко плюнки отнесе, интервюирайки на терена крещящите футболисти!
Р, като не може под стрес, сега сме в масова лудост.

Общи условия

Активация на акаунт