COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 150
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 240
Проблемът с тези общности у нас е, че докато не видят някой от тях да се гътва и умира няма да повярват на твърденията, че вирусът е опасен и силно заразен.
Не знам защо реши че е типично за тази общност, такива хора има много навсякъде. Аз поне познавам доста нормални хора според които "вирус нЕма!!!".

# 241
Скрит текст:
Вече започва да се изяснява картинката... Беше ясно, че при нас не противоречивите решения щаба дадоха резултат.

"Теорията за съществуващ имунитет дори и сред хора, които не са се разболявали от COVID-19, вече се подкрепя и от т.нар. независим комитет SAGE във Великобритания. Този комитет беше създаден от сър Дейвид Кинг с идеята да дава съвети на британското правителство как да се справи с кризата с коронавируса, без да има обвинения в политически пристрастия. Сър Кинг е бивш научен съветник на "Даунинг Стрийт" 10. Комитетът стига по-далеч – с хипотеза, че до 80% от непреболедувалите имат имунитет срещу COVID-19. Заключението идва благодарение на работата на професор Карл Фристън, който е считан за най-голямото светило в света по създаване на карти със статистически модели. Според него, единствено наличието на фактор като необяснен още имунитет може да обясни големите разлики в статистическата картина между отделните държави. Фристън още не е завършил напълно работата си по изчисленията, но също като професор Левит казва, че едва ли правителствените действия обясняват голямата разлика в статистическата картина на различни места по света. Неговата гледна точка е, че трябва да бъде точно обяснено защо огромна част от хората не са „възприемчиви“ към вируса, тъй като сега не се знае и има единствено теории, които не са изцяло подкрепени с факти – от липсата на витамин D до генетични особености. Професорът обаче предупреждава и за друго – въпросният необясним имунитет не означава пълен имунитет. Например, излагане на по-голямо количество вирус ще пробие имунния щит, но при нормални обстоятелства – ако не сте медик например

Прочети още : https://www.actualno.com/interest/izglejda-ima-neobjasnim-vse-os … news_1469863.html
© Actualno.com
"

Имаше проучване и на Дростен, че 34% имат частичен имунитет от прекарани инфекции с другите коронавируси.

# 242
  • София
Проблемът с тези общности у нас е, че докато не видят някой от тях да се гътва и умира няма да повярват на твърденията, че вирусът е опасен и силно заразен. Няма да се спазват никакви мерки - за много от тях и минималното което са спазвали  като мерки  е свършило с края на ИП а животът ще си продължи както е било преди пандемията. Още по-абсурдното е че си мислят за туризма и не проумяват, че той може да вирее успешно само в чист от зараза район.
Ами то още Захари Стоянов го е писал за овчарите: "Докато болният не повръща и не яде хляб най-малко два деня, не му вярват, че действително е болен."
Та как да вярват хората, че има някакъв си вирус,че и безсимптомни заразоносители? Абсурд! Щом "яде хляб" - здрав е.

# 243
  • София
Не случайно и преди казах, но ми се смяхте тук: Гешев се появи при няколко случая в Банско.
Сега тия села като си плюят в устите и викат вирус няма, да идват туристите, си заслужава главния пак да излезе и без хък-мък, да си понесат двуседмична карантина, за да може туристите спокойно да идват после.
Не е ли?

# 244
Населението на Сърница живее в свой собствен свят и планета. На лекар не се ходи, само по баячки. Не ги интересуват никакви обществени порядки, а съществуват според своите разбирания и култура. Ще сложат маски и ще повярват, че има вирус само ако ходжата каже.

# 245
Цитат на: ieatchips
Не знам защо реши че е типично за тази общност, такива хора има много навсякъде. Аз поне познавам доста нормални хора според които "вирус нЕма!!!".
И аз познавам такива при това интелигентни хора с високо ниво на благосъстояние. Те имат обяснение за всичко, като това принципно е вид дълбоко религиозно състояние на духа на тема вируси, бактерии, гъби, ционистки заговор, китайска бомба, доминация, конспирация, дезинформация и т.н.

# 246
Въведени са строги мерки в община Доспат след заразените работници с COVID-19

Задължително е носенето на защитни маски на открити и закрити обществени места в община Доспат. Затварят се всички детски градини, читалища, спортни площадки, детски кътове, спортни зали, къмпинги в населените места в пределите на общината.

Това предвижда издадена заповед на кмета на Доспат Елин Радев, с която се въвеждат строги противоепидемични мерки след оповестените преди обяд 48 положителни проби за COVID-19 на работници в предприятие в града.

Епидемиологичната обстановка в община Доспат се усложни след регистрирания през миналата седмица случай на постъпила с коронавирурс в болница в съседна област работничка от предприятието.

При проследяване на контактните с нея лица става ясно, че източникът на заразяване е вероятно на работното й място. Следва масово изследване на над 220 работници в цеха, при което са потвърдени 48 положителни проби досега. От РЗИ-Смолян предполагат, че заразата е проникнала в Доспат от Сърница, от където са част от работещите в предприятието.

Съгласно кметската заповед се забраняват всички масови прояви и културни мероприятия- сватби, абитуриентски тържества, семинари, срещи и други. Питейните заведения и ресторанти остават отворени, но при условие да не сядат повече от двама души на една маса.

Ограничава се достъпът до молитвените храмове, където ще се влиза контролирано и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Предвидена е задължителна дистанция от 1.5 метра между две лица на всички обществени места, като не се допуска събирането на повече от двама. Затварят се и пазарите на територията на общината. Пътниците в обществения транспорт трябва да се не повече от 30 на сто от капацитета и разположени шахматно през седалка.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/vyvedeni-sa-strogi-merki-v … -covid-19-2228701

# 247
Какви доказателства има за това, че 80% имат имунитет, освен "това на мен ми се струва единственото обяснение"?
 Че 70-80% не разпространяват вируса вече има множество доказателства за това, включително и генетични анализи, както и детайлни епидемиологични проучвания. Това също така обяснява перфектно клъстърното разпространение, другото не дава обяснение за това.
В една от най-засегнатите части на Италия Castiglione d'Adda 70% от кръвните донори са положителни за антитела, а 1,8% от цялото население на градчето е починало от ковид. Тоест там реално са достигнали стадния имунитет, докато в други части на Италия останаха почти незасегнати. Едва ли е заради някакъв имунитет, както и показва, че навсякъде не се случва едно и също нещо, дори в рамките на една държава.

# 248
Мерките в училищата в Нидерландия явно са като тукашните, благодаря за видеото. Бях писала за проблема с училищта в Израел, тук казват, че 347 ученици и учителя са се заразили, но покрай тях излизат хиляди в карантина и затова са затворили.

Скрит текст:

И да, пластмасата си е проблем.
Е, в Германия не ползват ли biologisch abbaubar? В Австрия дори и найлоновите торбички са от такъв материал и се разграждат, това беше хит преди години. Виж, проснатата на тротоара бяло-синя маска, която силно напомня на ползвана превръзка, ужасно ме дразни.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 16:38 от Анонимен

# 249
Всъщност основният  проблем на човечеството е екологическият и този с климата. А този вирус просто е "леко напомняне" от природата, че тя може да вземе мерки да изчисти и нас от "себе си". В природата има баланс и ние сме част от него колкото и да се опитваме да се "еманципираме" от останалите живи същества само защото имаме висш разум. Сещам се примерно за един природен парк в който избили всички вълци и в резултат тревопасните унищожили всички дървета и храсти, върнали вълците и след 20г. вече имало растителност. Тоя вирус просто ни напомня, че и ние сме част от този баланс.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 16:47 от pehoko

# 250
От Понеделник другата седмица и нашето училище започва нормално, това за NRW ще са последните 2 седмици, защото почва ваканцията. 26.06. е последен учебен ден тук.
Мерките са си все същите като досега, само вече ще са целия клас заедно, иначе, всяко междучасие мият ръцете, не може да играят с други групи/класове, няма обяд в стола, спорт няма, музика няма и т.н. Пак по-добре от несъществуващото им онлайн обучение, по което се "учихме" досега.
Тук много неща са в гнусни пластмасови опаковки, сега се замислих, от 80% рециклиран материал били. Искаха мин.лято в кварталниямагазин да минат изцяло на такива от плат и хартия, хартиените бяха толкова зле направени, че от магазина до нас пътека бях направила от; чушки, домати, краставици, забелязах едва след като и една бутилка вино беше решила да си заминава през дупката. Явно не съм била само аз, спряха ги още следващия месец.

# 251
От днес Ирландия пристъпва към втора фаза на облекчаване на мерките от общо петте фази. Позволяват се пътувания до 20 км от дома, спрямо досегашните 5км. Някои, но не всички магазини отварят, а шопингцентровете  ще трябва да почакат до 15 юни преди да отворят и то при определени мерки. Позволяват се тренировките на открито за деца до 15 на брой, както и събирания на членове от едно домакинство с до 6 души от друго домакинство. Отварят и пазарите, при които могат да бъдат спазвани мерките за дистанция и хигиена. Позволяват се погребения с до 25 души роднини и близки приятели.Препоръките за работа от вкъщи, където е възможно, както и за придвижване пеша и колело остават. Препоръчва се покриване на лицето с кърпа или маска на обществени места като магазини и обществен транспорт. 
25 новорегистрирани случая и 1 смъртен за последното денонощие.  Flowers Four Leaf Clover

https://www.rte.ie/news/2020/0608/1146046-covid-latest-ireland-restrictions/

https://www.thejournal.ie/coronavirus-deaths-sunday-2-5116838-Jun2020/

The_Third, благодаря за новата тема, както и за изчерпателният първи пост. Flowers Hibiscus

# 252
От последните минути:
51 са вече положителните проби за COVID - 19 в Доспат.
Защо ли си мисля, че изтърваха положението там.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 17:20 от Вероника Димитрова 637178

# 253
  • При семейството си
От последните минути:
51 са вече положителните проби за COVID - 19 в Доспат.

3 нови положителни:

https://www.haskovo.net/news/494945/novi-trima-polozhitelni-za-k … nite-sa-obshto-51

# 254
Не мога да разбера какво общо има короната със замърсяването на природата с пластмаса. Ако тя се събира в съответните контейнери, ще бъде преработена. За изхвърлени по улиците маски нямам думи. Поне в центъра на София стриктно си изхвърляме разделно боклука, не съм видяла за три месеца изхвърлена маска или ръкавици навън.
И какво - не трябва да носим маски на закрито с риск да се заразим, за да не би някой, на който сериозно му куцат първите седем, си хвърля маската където реши?
Тези, които хвърлят по улицата, са същите, които си хвърлят неразградимите отпадъци в реките и долините. След което се чудят защо при първия пороен дъжд са им наводнени къщите.

Общи условия

Активация на акаунт