COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 825
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 1 785
Кой директор? Да не е на СРЗИ?

# 1 786
За Беларус, не знам. Преди време гледах репортаж за Украйна, по бг телевизия. Интервюираха човек, чиято съпруга починала от просто пневмония. После имаше кадри от гробище, много пресни гробове имаше. Коментираха, че е увеличена смъртността, но не признават, че е свързана с Ковид.

# 1 787
Аз знам за познати, които организират сватба в този срок преди 30ти... Не знам какво ще е.
Но ето все пак вземат мерки да избегнат струпванията.

# 1 788
Всяка заповед е предпоследна. Поне тези на Ананиев.
Simple Smile
Да вземе да сдаде властта, че хич не е за там...

Само той ли?

# 1 789
Скрит текст:
Една позната ще пътува от САЩ до България през Амстердам с прекачване на тамошното летище. Трябва ли да е под карантина щом е само транзит на летището?

Трябва, защото пристигащи от трети страни като САЩ също подлежат на 14-дневна задължителна карантина.

Да, има логика. Ще й кажа Simple Smile А ако идва човек от държава без карантина, а само се прекачва в държава с карантина? Единият ми син планираше да почива с приятели на Черно море това лято, но отпаднаха първоначалните планове. Той живее в Норвегия. Ако се прекачва през Амстердам, ще е ли под карантина?
Най-вероятно ще го сложат под карантина по същата безумна логика, че пристигащи от Швеция през Дания я избягват. Няма ли по-чисто място, през което да лети?

Билетът му беше с КЛМ през Амстердам, но полетът беше отменен. Не е получил нова дата за полет, защото се чуди дали да отиде изобщо. Пък ако ще е 2 седмици карантина, то няма смисъл да отива, понеже щеше да стои само седмица. Трябва да проверя и аз как стои въпроса.

# 1 790
За Беларус имаше в темата качено видео от болнична стая със скрита камера. Лицата не се виждаха ясно, но се чуваше гласът на доктора, който на всяка втора дума се позоваваше на началството. За мен беше достатъчно да разбера, че хората там се тресат от страх от доносничество, диктатура и мълчат. Затова и не се чува.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 01:25 от Не се сърди, човече

# 1 791
Гледах статистиката за днес. И Франция отчита много бройки -726, Испания също. Е, нашите спрямо брой население са повече, но не и фрапиращо. А за Англия, те пък днес са с 300 повече от вчера, имат 1500 бр.

# 1 792
  • София
За Беларус имаше в темата качено видео от болнична стая със скрита камера. Лицата не се виждаха ясно, но се чуваше гласът на доктора, който на всяка втора дума се позоваваше на началството. За мен беше достатъчно да разбера, че хората там се тресат от страх от доносничество, диктатура и мълчат. Затова и не се чува.
Да де, ама при абсолютно никаквите мерки в Беларус, само тая камера, дето записала че се слуша Шефа и се подчиняват всички нему и му се страхуват........, че то и в България е така, и без камери. Интересно, няма камери с други записи, при все, че мерки - нула.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 01:24 от Не се сърди, човече

# 1 793
Не е вярно, че са абсолютно никакви мерки в Беларус.

# 1 794
Е защо младите да не ходят на дискотеки и пиано барове???Нали възрастните трябваше да пазят?Много малоумни заповеди!!!

# 1 795
  • София
Какви са де, споделете? Аз последното, което съм чел, че Лукашенко ги посъветва да работят здраво, никакво стоене вкъщи и сауни три пъти седмично! Единствените, при които всички работи, мачовете са с публика от самото начало.

Цитат
Е защо младите да не ходят на дискотеки и пиано барове???Нали възрастните трябваше да пазят?Много малоумни заповеди!!!
Е, нали после от дискотеката младите се прибират (предимно) при възрастните бе, баче!

# 1 796
Сега прочетох заповедта. Уточнено е, че държавата, от която лицето пристига, е началната точка, независимо през къде си минал транзит. Значи синът ми няма да има карантина, тъй като той не тръгва от Нидерландия, а само се прекачва там. Ако реши да пътува, де.

Българските ''шведи'' са хитреци и тръгват с начална точка Дания, за да не ги лови карантината. Тарикатлък.

# 1 797
Хубаво де, ама нали казват, че уж трябва да поемеш достатъчно количество вирусен товар, което става:
А) Или ако някой ти се изкиха/изкашля върху. до теб
Б) при дълго време в затворено помещение с въпросния човек, и без особена дистанция.
Сега, дори да приемем, че лекарката е целувала по двете бузи (не очи, уста) всеки от тези 12 души, не е ли кратко времето за поемане на вирусен товар, достатъчен? Или пък може би, предвид времето, след обичайния за тях поздрав, са прекарвали в затворено помещение на лаф моабет....
Имаха Байрям. Точно тогава се е прибрала. Разнасят се и ядат баклави, мекици, ходят по всички роднини. Събират се във всяка къща по много народ. Там няма спирачка и страх от болести.

# 1 798
  • Пловдив
Не обобщавайте така за тоя байрам. Че и ние ходихме за празника, не сме се разнасяли сума народ от къща в къща. Както и по Великден въпреки стоте брифинга пак е имало големи роднински  събирания, включително на лекарски семейства. До човек е,  не е до етнос.

# 1 799
Така е, гледах някакъв репортаж бяха си с маски, на мач също бяха поразредени трибуните. По-скоро бих казал ние сега не спазваме мерки сравнено с тях. И да се чудиш защо у нас е така след като устойчиво катерим рекорден пик.

Общи условия

Активация на акаунт