COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 246
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 1 845
  • София
ББ каза, че вече нищо няма да се затваря, а и няма какво толкова да се тества, като няма лекарство.
Нямам думи! Ако не друго, дано това му изяде главата и не бъде преизбран след очевидния провал за справяне с епидемията в БГ, който се задава.
Всъщност, той точно, за да бъде преизбран взема тези "мерки" - по отваряне на всичко. Проучил е, че повече хора не вярват във вируса, гладът е по-силен, следователно - задоволявай потребностите на масата. Сигурно и в Италия дори има хора, които смятат, че починалите са си починали, щото са били възрастни, така че какъвто и апокалипсис да настане у нас, много хора пак няма да вярват и ще се радват, че си бачкат.

# 1 846
Едната жертва е на 46 години, без придужаващи заболявания.

Ама са го написали с пневмония. Точно това се възмущавах, докато четох.

# 1 847
  • София
Едната жертва е на 46 години, без придужаващи заболявания.

Ама са го написали с пневмония. Точно това се възмущавах, докато четох.
Да, и аз това се зачудих. Можеха да напишат, че е имал и температура!
Но така се успива масата, сещате се. Повечето четата и викат, а, ето бе - те всички с хронични заболявания....

# 1 848
Или пък затруднено дишане, освен температура да е имал. Пак ще е нетипично и няма място за притеснение.

# 1 849
Ето как може да си останем на почивка в България.
Не знам за другите, но аз съм изключително притеснена от нарастващите бройки.  И думите на управляващите, че всичко е под контрол ме стресират още повече. Тази седмица след 3-месечно отлагане бях решила да посетя личен лекар, е отложих го и ще продължавам да търпя болки.
Твърде вероятно е да няма хора при лл сега. Аз ходих при моята преди 2 седмици и нямаше нито един човек.
Скрит текст:
ББ каза, че вече нищо няма да се затваря, а и няма какво толкова да се тества, като няма лекарство.
Нямам думи! Ако не друго, дано това му изяде главата и не бъде преизбран след очевидния провал за справяне с епидемията в БГ, който се задава.
Всъщност, той точно, за да бъде преизбран взема тези "мерки" - по отваряне на всичко. Проучил е, че повече хора не вярват във вируса, гладът е по-силен, следователно - задоволявай потребностите на масата. Сигурно и в Италия дори има хора, които смятат, че починалите са си починали, щото са били възрастни, така че какъвто и апокалипсис да настане у нас, много хора пак няма да вярват и ще се радват, че си бачкат.
Лошото е, че не само гладните вдигат врява. От фейсбук познатите ми най-много мрънкаха хора, които по принцип работят от вкъщи и чиито доходи едва ли са засегнати много от вируса. Ама зор, че залите за танци не са отворени и не могат да си показват новите дрехи.

# 1 850
Точно това идвах да напиша.Придружаващо заболяване-пневмония🙉.Това е блестяща формулировка.А поради вируса какво ли усложнение е получил?!Някой може ли да ми отговори 3-те случая в Плевен дали са от селото до Угърчин?Тъй като е Ловешка област,но доколкото знам,ни ги причисляват към Плевен.

# 1 851
  • София

ББ отлично знае, че повечето хора не вярват на вируса. Ако си спомняте и Борис Джоунс нещо не беше убеден, че има страшен вирус, докато не го покоси. Бобо да внимава, че не е застрахован. Много е страшно, ако заради политика стване и стремеж към власт изпусне нещата. Все още се справяме и потушаваме огнищата, но сме на крачка от изпускане на контрол. Вирусът доказа, че не се страхува от лятото и топлото.
Иначе за сезона няма как да го спасим. Нито една страна няма да си спаси сезона. Може да дойдат до 10% от обичайните туристи и толкоз.

# 1 852
В нашето ДКЦ молят хората да чакат отвън и лекарят ги вика. Наистина хора почти няма, вече два пъти ми се налага да ходя - точно преди ИП, и преди 2 седмици.

# 1 853
105 през изминалото денонощие - източник БТВ.
На 28 г. лекарка тече проверка от прокуратурата.

# 1 854
Добро утро.
Гледам сега във фейса, че познат е качил клипчета от ресторант от снощи.
Ресторанта пълен(със сигурност над 50-80 човека), масите отрупани, оркестъра свири цигански мазньочи и българи друсат ханша.
Преди време друга позната беше качила друг ресторант пълен, отрупан и гръцкото свиреше...

(това го пиша по повод вчерашните коментари кой българин, турчин, помак и т.н. как и къде се събира с приятели и роднини)

# 1 855
  • София
Според мен въпросът не е в етноса на празнуващите, а в това, че около мюсюлманските празници са пристигнали хора от чужбина, за да ги прекарат тук с близките си, донесли са вируса и той се е разпространил в многолюдните фамилии при традиционните им срещи и софри.

# 1 856
Пиша, за да ви кажа, че вчера и днес в болница Лозенец изследват всички студенти на Медицински факултет към СУ, които започват в понеделник университет. Това са около 1000 човека, заедно с чуждестранните студенти, може би ще се получи добра извадка за разпространението на вируса при младите. Изглежда тази лаборатория има голям капацитет, за да направи 1000 теста за 2 дни, но по някаква причина, не се използват всички лаборатории и тестовете все са малко.

# 1 857
  • София
М да..и абитуриентските балове подготвиха за 24, 25 юни...сега ще са в шах!
И аз не мога да разбера ... на сина ми от училището са казали, че ще имат бал на 24.06.... последно дали ще има балове или не .... с тези темпове на разпространение на заразата аз съм за Не, ама мен никой не ме пита....

# 1 858
  • Сф
Добро утро.
Гледам сега във фейса, че познат е качил клипчета от ресторант от снощи.
Ресторанта пълен(със сигурност над 50-80 човека), масите отрупани, оркестъра свири цигански мазньочи и българи друсат ханша.
Преди време друга позната беше качила друг ресторант пълен, отрупан и гръцкото свиреше...

(това го пиша по повод вчерашните коментари кой българин, турчин, помак и т.н. как и къде се събира с приятели и роднини)
Да, някак си едва ли не се смята че помаците са някакви мизерници като в Столипиново,малоумници без хигиена и здравни навици.Няма такова нещо.дисциплинирани са повече от бая ти Ганя.

# 1 859
Пиша, за да ви кажа, че вчера и днес в болница Лозенец изследват всички студенти на Медицински факултет към СУ, които започват в понеделник университет. Това са около 1000 човека, заедно с чуждестранните студенти, може би ще се получи добра извадка за разпространението на вируса при младите. Изглежда тази лаборатория има голям капацитет, за да направи 1000 теста за 2 дни, но по някаква причина, не се използват всички лаборатории и тестовете все са малко.
Най-вероятно са от бързите.

Общи условия

Активация на акаунт