COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 601
  • 29 195
  •   5
Отговори
# 1 980
Отварят дискотеките и клубовете в понеделник

https://nova.bg/news/view/2020/06/13/290808/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D … ampaign=onesignal

Помолили Бойко Борисов, и той, нали не може да отказва....

# 1 981
  • София
сега анонсираха новините, че до края на месеца няма да отварят дискотеките и баровете.

# 1 982
  • Варна
Техническа грешка, как не. Ананиев да си признава, че е прост. Wink

# 1 983
PCR тестът детектира наследствената информация на вируса. Дали е инфекциозен или не, се определя по друг начин и много се съмнявам някой да го е правил за доктор Сибел Заразителката.

# 1 984
  • софия
Безумие е да ги отварят при сегашните данни за болни. Не че ще се изненадам де, аз вече не намирам логика в действията им,ама чак пък толкова...

# 1 985
Техническа грешка, как не. Ананиев да си признава, че е прост. Wink

Или "спешните разговори" на всичи представители на "най-засегнатия бранш" като правило водят до предвидим резултат, каквато и да е била първоначалната концепция.

# 1 986
PCR тестът детектира наследствената информация на вируса. Дали е инфекциозен или не, се определя по друг начин и много се съмнявам някой да го е правил за доктор Сибел Заразителката.
тоест да разбираме, че установяването дали вирусът е активен или мъртъв е допълнителна техника и не се прави стандартно при масовите тестове, нали така?

# 1 987
Хеликаза, верно ли не е възможно? Разбирам да казваш това през януари, но вече сме юни и повечето държави в Европа овладяха епидемията. Някои почти го елиминираха.
А кои са тези експерти ли? Много са. Бях пуснала едно интервю с норвежкия главен епидемиолог, който каза че всички са били напът да приложат шведския модел, защото това всъщност е стандартен пандемичен план, само че за грип. В последния момент сменят курса, защото виждат, че има и друг вариант.
Значи основният проблем не е бил в това, че нещо е неприложимо в Европа, проблемът е, че отначалото в Европа третират това нещо като грип, а то не е. И тук не говоря за смъртност само, а за начин на разпространение, поведение и епидемиология.
Ако си чела шведите, щеше да знаеш на какво почива тяхната стратегия: вирусът в Ухан беше спрян със стаден имунитет, следователно 90% дори не са разбрали, че са го изкарали, този вирус е невъзможно да бъде спрян, всеки един заразава други трима, няма нужда да тестваме и да карантинираме, безсмислено и т.н. Сега шведът се оправдава, че ако знаели някои неща за вируса... съжалявам но още през февруари имаше информация от азиатските държави как да се подходи към вируса и че това не е грип, а е типичния сарс.

# 1 988
За вирусите не може да се говори за жив/мъртъв. Те поначало се намират
на границата между живата и неживата природа.Те са инфекциозни/неинфекциозни и това не се определя с PCR а с изследване в тъканни култури.

Лили, не знам какво си чела и гледала, но европейските експерти не са смятали, че е като грипа. Да не бъркаш политиците с експертите?

# 1 989
на границата между живата и неживата природа.Те са инфекциозни/неинфекциозни и това не се определя с PCR а с изследване в тъканни култури.
А възможно ли е заразена, но мъртва тъканна култура да е попаднала в теста и да дава положителен резултат. И другото, това, че такава тъкан се намира в организма, то вирусът от нея възможно ли е да премине към здрави клетки и да започне да се размножава.

# 1 990
  • София
Добре де, аз не разбирам... Значи разрешава се посещение на "дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения." А какво става с т.2 от заповедта:
2. Не се разрешават групови празненства с присъствие над 10 човека на закрито (сватби, балове, кръщенета и други празници).
Или на бар и дискотека може, ама иначе да се събират над 10 човека - забранено, сакън!
Не знам дали се усещат колко жалка картинка е всичко това и колко глупаво звучат обясненията за технически грешки. Щеше да е смешно, ама не е за смях...

# 1 991
А възможно ли е заразена, но мъртва тъканна култура да е попаднала в теста и да дава положителен резултат. И другото, това, че такава тъкан се намира в организма, то вирусът от нея възможно ли е да премине към здрави клетки и да започне да се размножава.
Тъканна или клетъчна култура са човешки клетки , отглеждани в лаборатория . Слагаш малко от вируса и гледаш дали ще ги зарази. Ако не, значи не е инфекциозен. Не разбрах какво ме питате за замърсяването, но това няма нищо общо с PCR теста.

# 1 992
аз лично за пръв път чувам за понятието "разпаднал се коронавирус, биологично незаразен, но доказан с PCR'

това трябва да е някакво ново научно откритие, вероятно българско??, защото до момента не помня някъде да е съобщавано колко от PCR тестовете по света са доказали активен или разпаднал се вирус, като вторият очевидно не е опасен

честно, изказванията по медиите вече стават все по-налудничави...
В същност колкото и да те учудва е точно така. PCR тестовете засичат РНК материал от вируса , а такъв може да има и без вируса да е жизнеспособен, активен  или както искаш го приемай..това е все едно ДНК тест от биологичен материал на мастопрестъпление ..доказва се наличие но дали е на жив човек или вече починал  самият тест не показва Simple Smile

# 1 993
Добре де, аз не разбирам... Значи разрешава се посещение на "дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения." А какво става с т.2 от заповедта:
2. Не се разрешават групови празненства с присъствие над 10 човека на закрито (сватби, балове, кръщенета и други празници).
Или на бар и дискотека може, ама иначе да се събират над 10 човека - забранено, сакън!
Не знам дали се усещат колко жалка картинка е всичко това и колко глупаво звучат обясненията за технически грешки. Щеше да е смешно, ама не е за смях...
В понеделник да вземат да отменят и Извънредната епидемична обстановка, и да се свършва...И без това, нищо не остана от нея

# 1 994
аз лично за пръв път чувам за понятието "разпаднал се коронавирус, биологично незаразен, но доказан с PCR'

това трябва да е някакво ново научно откритие, вероятно българско??, защото до момента не помня някъде да е съобщавано колко от PCR тестовете по света са доказали активен или разпаднал се вирус, като вторият очевидно не е опасен

честно, изказванията по медиите вече стават все по-налудничави...
В същност колкото и да те учудва е точно така. PCR тестовете засичат РНК материал от вируса , а такъв може да има и без вируса да е жизнеспособен, активен  или както искаш го приемай..това е все едно ДНК тест от биологичен материал на мастопрестъпление ..доказва се наличие но дали е на жив човек или вече починал  самият тест не показва Simple Smile

ами това е чудесно, дава някаква доза надежда, че хилядите открити положителни по света всъщност не представляват никаква заплаха за околните, защото не мога да ги заразяват, ако евентуално техните частици вирус, позитивирали теста, са неактивни

Общи условия

Активация на акаунт