COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 000
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 2 025
  • Bulgaria
Кунчев беше малко по-емоционален. По принцип винаги е доста умерен и спокоен. Всички дават Швеция като лош пример, на никой от щаба идеята му не е да вървим по техния път. Радвам се, че даде пример с доц. Попов и постави Мангъров и компания на място. Колкото по-голямо е разпространението в населението, толкова по-лесно вирусът ще пробие и ще влезе в домовете за възрастни. Въпрос на време е. Нито една държава не успя да се опази. Не вярвам и ние да успеем. Опитват се да ги опазят, но единственият шанс реално е персоналът да не излиза оттам. Не доумявам защо отстъпиха и махнаха карантината на Нидерландия. За баровете и дискотеките ми е ясно, този сценарий вече го гледахме многократно.

# 2 026
Не знам, направо съм гневна и отчаяна. Вече въобще никой няма да го е грижа за хората.

# 2 027
Споко, ако се напълнят болниците бързичко ще преосмислят мерките, ще чакаме ... ако видите някакво движение на военни около арена Армеец да знаете, че нещо са намислили.

# 2 028
Това със сьомгата в Пекин е нелепо. Зашо решиха, че е от рибата, а не от човека, който е рязал на дъската, което е хиляда пъти по-вероятно.

Иначе е съвсем нормално, че имат пробив. Никога и никъде не е имало, 100% успешна карантина. Винаги се получава пробив. Интересното е, че в статистиката си стоят с 11 новозаразени днес.

# 2 029
Не знам, направо съм гневна и отчаяна. Вече въобще никой няма да го е грижа за хората.
Крайно време е хората да разберат, че трябва те сами да се погрижат за себе си. Към момента усилията са насочени повече как да правим напук или тарикатски да се измъкваме от някакво изискване.

# 2 030
# 2 031
Крайно време е хората да разберат, че трябва те сами да се погрижат за себе си. Към момента усилията са насочени повече как да правим напук или тарикатски да се измъкваме от някакво изискване.
Сами, но защо ръководството да е срещу безопасността им? Така задачата се усложнява многократно. Едно е барове и дискотеки да са затворени, а друго е- да са отворени с разрешени танци, без маски и т.н.
Едно е да се играе футболен мач (както е например в Германия) , а друго е да се играе мач пред публика?? ?(  както стана в България ). Примерите са много.
Хубаво е да се взаимстват модели, да се споделя опит от други страни. Но нека този опит не е половинчат и да е съобразен с българските възможности, сили и действителност.
Моето мнение е, че рязкото разпускане на мерките не е разумно и вкарва здравия разум в противоречие. Как от едната крайност - на строги мерки се стигна до другата? На пълно отпускане, отваряне, разпускане? Пълен контраст. Че дори в прословутия Шведски модел гимназиите и университетите бяха затворени. Дори и там се спазва дистанция, предупреждава се да се остава изолиран, при подозрителни симптоми.

# 2 032
Дали някога Мутафчийски ще се пияви по ТВ? Мисля, че не.

# 2 033
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам колко са тръгнали на екскурзийка  в Нидерландия/Холандия?Май повечето отиват да работят и мизерстват,за да вкарат някой лев за родата тук,да вдига сватби и прави купони за ''здрасти и чао''.И не ги лекуват там,а у нас,за сметка на бълг.данъкоплатец.
Цитат
Писна ми да слушам глупости как хората,идващи от Нидерландия са вирусоносители..
Не са глупости,а факти!За теб може да са глупости и хилядите заразени и измрели там.Много от болните са оставени на домашно лечение да се гърчат,ако оцелеят.И тестове не правят на ''корем''.Хем са богата държава.Не искаме тук да последваме ''светлият'' им пример!

Говориш без да знаеш. Не е полезно.

В момента всеки с лек симптом може да се тества. Тестват много повече, отколкото в България и цифрата на заразените не е със стотици по-голяма от тази в България.

Това писане и отменяне на заповеди е несериозно в България. Пълен фарс!

# 2 034
  • София
Най-вероятно - не. Мен ми е по-интересно дали го търсят за интервюта?
Явно е знаел какво предстои, и онова му изказване не е било само плод на афекта му от въпросите на Бенатова....

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 21:17 от Ronald

# 2 035
  • BG
За да отшуми епидемията от вирус, той трябва да повърлува най-общо казано сред населението. При нас това не се случи,  защото рано бяха взети мерки. Не може нещо да си тръгне, още преди да е дошло. Това е и причината държавите от Западна Европа вече да изплуват, а ние и съседни нам да тепърва да потъваме.
Поради тази причина аз не се възмущавам на отворените барове и дискотеки, по-добре е лятото да става каквото да става и наесен -с надежда към затихване и отшумяване. Обратния вариант би бил много по-лош.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 20:50 от нощен гост

# 2 036
Най-вероятно - не. Мен ми е по-интересно дали го търсят за интервюта?
Явно е знаел какво предстои, и онова му изказване е било само плод на афекта му от въпросите на Бенатова....
И трябваше някой да го чуе какво казва, да го осмисли....
Но трябва и да ги притежават тези възможности.
Лесно го писаха в сметката на изтървани нерви.  А истината винаги е болезнена.

# 2 037
Вчерашните 204 нови случаи в Швеция днес ги коригираха на 1 251.

10 юни - 1 487 нови случаи
11 юни - 1 347 нови случаи
12 юни - 1 251 нови случаи

Следващата седмица регион Стокхолм също започва масовото тестване, както и още няколко региона, та не ми се мисли какви цифри ще стигнат новите случаи. Rolling Eyes

# 2 038
За да отшуми епидемията от вирус, той трябва да повърлува най-общо казано сред населението. При нас това не се случи,  защото рано бяха взети мерки. Не може нещо да си тръгне, още преди да е дошло. Това е и причината държавите от Западна Европа вече да изплуват, а ние и съседни нам да тепърва да потъваме.
Поради тази причина аз не се възмущавам на отворените барове и дискотеки, по-добре е лятото да става каквото да става и наесен -с надежда към затихване и отшумяват и. Обратния вариант би бил много по-лош.

При положение, че нито една държава в Европа няма даже и 10% от населението, които да са били заразени, твърдението, че вирусът "отшумявал" заради това, е изпразнено от достоверност.

# 2 039
Може да го стори. Ограничаваш и преборваш. Това е принцип в епидемиологията.

Общи условия

Активация на акаунт