COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 417 909
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 2 370
  • При семейството си
На мен това с "вирусът постоянно ни изненадва" на Кунчев започва да ми прилича на "зимата ни изненада" през януари. Щяло да има втора вълна на Балканите. Е, здрасти, тогава какво приказвахте че нямало да има втора вълна, защо тогава всичко разпускаме при втора вълна, която вече се очертава с трайно около 100 души на ден нови заразени?

Последно някъде казаха, че това е втори пик е рамките на първата вълна, втората ще видим кога ще е.

# 2 371
  • София
Ооо, сега и това ли! А кога ще разделим втория пък на три подпикчета на първата подвълна на първата вълна?
Какво е готова системата, само от тези 3х100 заразени ще има някои, които ще се озоват  болницата, при това в регионалните болници по клъстери!  А това за леглата как имало 3 хидяли готови легла направо злокобно ми звучи, почти като Арената.

Спазвам ги от инстинкт за самосъхранение. Други си мислят, че са безсмъртни и свободни.

# 2 372
Изследване: Маските са предотвратили десетки хиляди заразявания от COVID-19
Цитат
По нейните думи останалите мерки, като социална дистанция, карантинирането и изолацията, са недостатъчни сами по себе си да предпазят населението от пандемията.
Значи казват маски - е ние не ги искаме щото Вождът ни каза да носи само този който го е страх а ние не сме страхливци.

# 2 373
Никой на никого не налага, откъде накъде. Да си трошат главите, но гарантирам, че като се изпонатръшка народът, улиците и моловете ще опустеят от само себе си. Щото при 300 души болни на ден нещата започват да се усещат по друг начин. Още помня опашките по аптеките и как нямаше дори обикновен парацетамол и вит С., за антибиотици да не говорим

# 2 374
https://m.24chasa.bg/region/article/8700940
Една статия,която комбинира темата за Буковлък,за направените тестове,"замазване" на отчета на заразените в Старозагорско и за ваксината.

# 2 375
Моля ви, кажете ми, че е печатна или друга грешка!
Мангъров е казал, че който е положителен, но безсимптомен, може да си ходи на работа, само трябва да си мие ръцете?!?!
Греша ли? Така прочетох в линка с интервюто.
Гениална идея просто-болните да ходят на работа. И например аз както работя с клиенти ако идвам болна от вируса на работа познайте що народ още ще заразя. За мен това изказване е поредното безумие.

Не си болна. Заразена си. Правете я тази разлика! Вчера гледам и в Блиц новините писали "носител на Ковид-19", вместо на коронавируса, за лекарката от Пирогов, която зарази 12 човека в Кърджали и укрила данни за контактите си.

Това, между другото, е интересен казус. Директора на Пирогов скочил да я защитава с едно много странно-звучащо твърдение: "еднократна нейна ПСР проба показала, че имала РАЗПАДНАТ вирус и не можела да заразява с него". Като го прочетох и... Joy

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 22:03 от amy_nka

# 2 376
3 месеца след заразата може да се дава положителен PCR без човекът да е способен да зарази някой. Това е така защото лигавицата не може да се изчисти бързо от мъртви заразени клетки. Сега дали при тази докторка е такъв случая не се наемам да кажа, но е факт, че е имала температура дни преди да направи тоя "заразител тур" в Кърджали, което си е напълно безотговорно поведение както и да се погледне.

# 2 377
Ами, ето,  сега нали има тенис- турнир в Белград. Гледам трибуните са пълни. Оживление, настроение... питам се,  дали ще има последици?

# 2 378
3 месеца след заразата може да се дава положителен PCR без човекът да е способен да зарази някой. Това е така защото лигавицата не може да се изчисти бързо от мъртви заразени клетки. Сега дали при тази докторка е такъв случая не се наемам да кажа, но е факт, че е имала температура дни преди да направи тоя "заразител тур" в Кърджали, което си е напълно безотговорно поведение както и да се погледне.

Е, нали, до преди да дойде в Кърджали работела на първа линия в Пирогов, където уж са я тествали постоянно? Нещо не се връзва с твоята теория... Simple Smile

# 2 379
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нашите ученици от средното училище са вече две седмици на училище. Интересно ми беше как реагираха първия път, когато влизаха. Портиер стоеше до вратата и им казваше какво да правят. След това в стаята ние казвахме. Тази седмица сами си го правиха. Коментирали сте глобите. Мисля, че основното в тази държава е самосъзнание и тренировка. Глобите са  за една група хора, които ги има навсякъде. Не е, че всички се страхуват от глоби.
Не знам, обаче, как след толкова месеци можеш да върнеш обществото към спазване на нещо. Като в учебна стая е. Повече време, повече енергия да постигнеш нещо.

# 2 380
Дори личният лекар да даде болничен за симптоми на  настинка, той ще е 3 дни, най-много 7 дни... няма как да даде 14 дни отведнъж,  освен, ако човекът не иде 2ри път да си поиска, ако още е зле.
Пък паркинга на The mall беше пълен през седмицата,  хората си ходят на мол

# 2 381
В Сърбия заразата е ограничена, у нас също, но не съвсем. Много хора изпадат в "еуфорично" състояние след като им се разреши да правят нещата, които обичат и искат да им се наситят след временната забрана ... това също крие рискове.

# 2 382
.. няма как да даде 14 дни отведнъж,  освен, ако човекът не иде 2ри път да си поиска, ако още е зле.

В Германия даваха 14 по телефона, без въобще да им пука какво ти е. Само питаха имал ли с контакти с доказано заразен или ходил ли си в Ухан, Ломбардия и Южен Тирол.

# 2 383
  • Другата България
Скрит текст:
Вече ми е смешно.
В стремежът си да защитиш кауза, в която явно вярваш, но не можеш да я защитиш с логични и обосновани аргументи поради разни разнообразни причини да си склонен да повтаряш постоянно пълни безсмислици и откровено смешни твърдения....може и да има друго обяснение.
Какво да кажеш на човек, за който "симптоми" са единствено, задължително и само на коронавирус?
Как да обясниш, че същите симптоми може да са поради ред други причини, и единствено лекар може да прецени това /както е и случая с детето на потребителката, писала по-горе/, а не да го правят "медиците" от форума?
Как да обясниш на човек, че болничен се издава от лекар, отпуск се подписва от работодател и това не е концерт по желание като караокето в бара на Слънчака? И също се прави при реална причина, не заради един сопол? Защото според някой е "симптом"?
Всъщност никак.

Кой е казал, че са симптоми единствено и само на ковид? Въпросът е, че са И на ковид. Все пак да не забравяме, че около 25% от диагностицираните с ковид са със симптоми точно на една обикновена настинка.
Освен на ковид, и на още мното други заболявания, които се диагностицират от медицински лица. Пациентът не си поставя сам диагнозата, нали? Ако лекар каже, че си с ринофарингит или хремата ти е от алергия, ти какво ще направиш? Ще настояваш, че си с ковид и искаш болничен заради това?
Именно защото поне аз не забравям горното, търся лекар. На когото се доверявам. На преценката му.
Каквото каже да направя, ще го направя.
А иначе на въпроса ти кой го казва - чети де, да ти цитирам поименно ли? Твърдят си хората, че да ходиш на работа с "ковид симптоми" било ок и това си е, това са си "ковид симптоми" и точка. Да, ама и не, не само на него. Това обаче тихичко се неглижира.
Ама нали трябват аргументи за отварянето на баровете и дискотеките....

Протоколите не са се променили от началото на епидемията, така е. Същите са, предписанията са същите и на РЗИ-тата. В крайна сметка те решават кой да се тества, някой твърдеше, че става с "направление от ОПЛ по ЗК". Което не е точно така, и не навсякъде.

# 2 384
Е, нали, до преди да дойде в Кърджали работела на първа линия в Пирогов, където уж са я тествали постоянно? Нещо не се връзва с твоята теория... Simple Smile
Тия в ковид отделенията дори ги тестват по-рядко от останалите, някои с лека симптоматика си работеха в отделенията.  Доколкото знам в Пирогов са на 2 седмици.
Цитат
Тя сама решава да си направи тест в града в края на отпуската си, преди да се върне на работа в "Пирогов". След отчитане на положителния резултат, тя заявила, че от отиването си в Кърджали на 23 май е нямала контакт с никого, защото не е излизала от дома си.
Защо е решила сама да си прави тест след като в Пирогов ги тестват редовно? Нещо много издиша версията, че не е била болна. А се разбра, че се ползва и с партийни протекции.

Общи условия

Активация на акаунт