COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 757
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 050
"Вие как предлагате - да излезем днес и да сложим КПП-тата на София, ше го понесе ли народът??" ББ на прощаване.
Започва Ананиев. Клъстърите са основните за увеличаване, пример Кюстендил. От 12 до днес 34 само за града +4 за областта. Причина завръщащи се от чужбина. Болниците са в състояние да поемат много повече болни.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 13:58 от crow

# 4 051
Успокоява, че сме идеално подготвени да посрещнем болни с коронавирус. Болниците са оборудвани. Няма да предприема по-строги мерки.
Мутафчийски пак го няма...

С какво повече са оборудвани болниците сега в сравнение със състоянието им по време на ИП? И кои по-точно болници?!

# 4 052
Научих от председателя на телк- София, че майките на деца с увреждания са предложили да се продължат телк на всички за срок от 2 месеца след отмяна на извънредната ситуация. Тъй като съм пряко засегната, защото ще ми излезе решението в началото на юли, ще следя дали ще го одобрят и най-важно кога. Ще информирам в темата. В момента телк си върви, което е пълно безобразие, обикаляме болници и лекари.

Това НЕ Е ВЯРНО!Горе не пише конкретно за деца с увреждания или за всички,но имам си в семейството човек,на когото телк изтече на 1юни.Искаха да си подаде документите мин.месец.Направи го.Разкарването е повече от преди.Взе си решението онзи ден.Казали са му след 1 месец,да отиде и да го подаде,където трябва.Преди срока беше след 14 дни.
За този месец,пенсия няма!Отказаха и да заредят картата за градски транспорт.Аз се намесих с разходка до ЦГМ и заредиха картата за 1м.Сега Кирил Ананиев ли да се обади в нои,за да пуснат пенсията?С всички срокове и дати,пак ще си отнеме 1месец,минимум.Аз лично с колко лъжи се сблъсках от ''мерките'' на правителството,а тук пишат как заведенията са пълни и рейтинга на ББ и компания се вдига.

# 4 053
  • Bulgaria
Ох, успокояват ни, че имаме достатъчни количества лекарства. Според Борисов вирусът отслабвал. Никога не са ни били подвели, че пандемията е свършила, че вирусът е изчезнал. Призовава хората да се лекуват в болница, синът на някакъв човек е бил зле, защото се лекувал вкъщи. Балтов бил с антитела и му е казал да се карантинира.

Синът е сравнително млад, спортист.
Предположих, но Борисов веднага каза, че е така, защото не е потърсил медицинска помощ навреме. То все едно всеки, който има нужда в ранен етап, го приемат веднага в болница. Какво стана с „като ви посинеят устните”?

# 4 054
Ананиев: "Ние не отваряме всички мерки едновременно. Ние изчакваме по 2 седмици да видим резултата първо".

Joy Joy JoyDisappointed Relieved

# 4 055
  • София
Фирмата със заразени не била във Войводиново, а в Пловдив.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nova-greshka-Firmata-sus … -v-Plovdiv-976974

# 4 056
  • Bulgaria
Не знам защо дават думата на Ананиев, след като той горкия нищо не разбира. Даже лекарства коментира. По-добре да бяха дали думата на Кантарджиев.

# 4 057
Продължава Ананиев. Ще съхранят лечебните заведения (финансово) и ще ги подготвят да поемат вълната през Септември, коригира се през есента и зимата. Отварянето на дискотеките - конфликт на здравни и политически аргументи. Засега нямали сигнали за възникнал случай от нощно заведение, указания са дадени на РЗИ да ги наблюдават. Спа центровете засега не са дискутирали отваряне, ако - ще е началото на юли. Цифра за затягане на мерки - не е важен броя на вирусоносителите, а на тези в болницата и тяхното състояние. НЕ е обезпокоителен към момента, не е дифузно , клъстерни и след няколко дена или седмица можело да се върнат на по-ниски равнища. Министира на земеделието и горите ще тества областните си служители.

Едит: Интензивни легла са заети под 18%, а общо предвидените за респираторни - 30%. Ако се наложи броя на леглата може да бъде увеличен двойно.

# 4 058
Научих от председателя на телк- София, че майките на деца с увреждания са предложили да се продължат телк на всички за срок от 2 месеца след отмяна на извънредната ситуация. Тъй като съм пряко засегната, защото ще ми излезе решението в началото на юли, ще следя дали ще го одобрят и най-важно кога. Ще информирам в темата. В момента телк си върви, което е пълно безобразие, обикаляме болници и лекари.

Това НЕ Е ВЯРНО!Горе не пише конкретно за деца с увреждания или за всички,но имам си в семейството човек,на когото телк изтече на 1юни.Искаха да си подаде документите мин.месец.Направи го.Разкарването е повече от преди.Взе си решението онзи ден.Казали са му след 1 месец,да отиде и да го подаде,където трябва.Преди срока беше след 14 дни.
За този месец,пенсия няма!Отказаха и да заредят картата за градски транспорт.Аз се намесих с разходка до ЦГМ и заредиха картата за 1м.Сега Кирил Ананиев ли да се обади в нои,за да пуснат пенсията?С всички срокове и дати,пак ще си отнеме 1месец,минимум.Аз лично с колко лъжи се сблъсках от ''мерките'' на правителството,а тук пишат как заведенията са пълни и рейтинга на ББ и компания се вдига.

Кое не е вярно? Не разбрах за какво точно пишеш, извинявай.
Аз просто научих, че майките искали да се удължи срока, което трябваше отдавна да се направи. Ще се явявам аз. Не съм дете, на 56 години съм.
Иначе според мен ще важи вече за тези, дето още не са получили писма. Защото редът е такъв: пращат ти писмо с дата за явяване и пращат писмо в НОИ да ти спрат пенсията. Аз имам писмо, значи за юли месец няма да получа пенсия. Както и за август, защото има време, през което аз или НОИ може да оспорваме решението.
Това за струпването, дето го пише, не е вярно обаче. Вече няма да ходим. Пращаве документите по пощата, или ако някой иска, може да ги занесе на ръка, но само ги дава и си тръгва. Решенията ни ще идват пак с писмо.
Въпросът е, че ни искат актуални изследвания сега обикалям по болници и лекари, а това хич не е безопасно. За това протестират майките и напълно основателно. Мен вече не ме засяга, но тези, дето още не са получили писма, може да си спестят тревогите покрай събиране на документи.
Според мен телк трябва да спре работа, което означава да спре да изпраща писма да спират на хората пенсиите, като останат само комисиите, да доразгледат документите на такива като мен, дето вече са със спрени пенсии и готови документи за представяне.

# 4 059
Аз се завърнах физически на работа в деня с най-много болни до тук. Късметлийка!
Изчетох Ви и по-добре, че не гледам на живо.

# 4 060
Балтов с антитела, ББ му казал да не идва. Катранджиев каза, че и трима от присъстващите щели да имат антитела. НЕ разбрах конкретни ли визираше, или на база статистика. Приключиха.

# 4 061
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Адекватна информация за дексаметазона се даде - имайки предвид, че е кортикостероид - приложението му е вече в по-тежък етап от заболяването, в началото вследствие на подтисната имунната от него нещата биха се усложнили.

# 4 062
  • София
Разочаровани ли сте?
Можеха поне маските да върнат, но не би.

# 4 063
Не видях някой дали е писал, но Балтов бил казал в профила си във фб - Спазвайте трите Д , иначе - яко измиране! По обяд това го написа 24 часа.
Явно е гневен и той.

# 4 064
  • София
Заключителната реплика на Кантарджиев - в момента усилено изучавали клетъчния имунитет, защото това е, което ще ни спаси от коронвируса.
Що е, какво е това нещо - не се знае, ама вие се заразявайте кротко по план, пък ние ще изучаваме какво евентуално ще ви предпази.
Вярващите да се молят...

Общи условия

Активация на акаунт