COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 551
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 110
Ами Ананиев каза, че ще сме първите тестващи някакви ваксини. Така че болните са добре дошли,опитни зайчета.
За толкова много институции прочетох със заразени, че ми става лошо.
Това е манипулиране на изказването, който желае , ще си сложи.

# 4 111
  • София
Ще ми се да видя тези изследвания, че вирусът вече не е толкова опасен, колкото казаха Борисов и другия доктор. Да ги покажат. Това послание ще се загнезди в съзнанието на хората.
Страшното за мен е, че многократно обясниха как "трябва да живеем с вируса", а недоизказаното беше - който умре, ами лош късмет. Не разбрах защо се хвалят, че първи сме разпуснали мерките и вече берем плодовете на глупостта си.
Борисов дори не знаеше тези 3 Д, че и чакаше някой да му подскаже. Не разбирам защо си мисли, че е застрахован.
Тази пресконференция беше пълно замазване на очите - всичко е наред, братя, няма да правим нищо повече, да караме лятото, пък зимата ще му мислим

# 4 112
Омаломощен е български патент , моля моля. Да се придържаме към твърденията буквално. Омаломощен .

# 4 113
Брей, каква ракия и БЦЖ сме имали.....

# 4 114
Специално за да пасне на тезата на ББ е отслабнал вирусът.
И се подкрепи с анонимни доктори, които питал.
Леле, леле. Добре, че имахме ЩАБ по време на ИП, този говорител направо е.....смехотворен.
Ще ни метат и без това , ама аз предварително се възпротивявам, защото  Правителството ни говори за епидемичната обстановка в страната. И цитатите ни са точни. И са по темата.

# 4 115
  • София
Ми казаха им, че не е безопасно и че ги умоляват да спазват 3Д.  Тук нямаше противоречиво послание, мисля.

Е, добре, аз знам какво значи дезинфекция, знам и дистанция какво значи, остава ББ да ми обясни какво значи да спазвам дисциплина, за да мога да изпълна трите Д и да съм защитена от вируса.
За съжаление ние отиваме натам, откъдето се връщат повечето страни в Европа.

# 4 116
Ми казаха им, че не е безопасно и че ги умоляват да спазват 3Д.  Тук нямаше противоречиво послание, мисля.

Е, добре, аз знам какво значи дезинфекция, знам и дистанция какво значи, остава ББ да ми обясни какво значи да спазвам дисциплина, за да мога да изпълна трите Д и да съм защитена от вируса.
За съжаление ние отиваме натам, откъдето се връщат повечето страни в Европа.

Отговорът относно дисциплината се корени в последното изречение. Ще дам пример - дисциплина е, когато му препоръчват да не се събира в компания, но Ганьо отива на парти, че и на дискотека (вече са отворени и са пълни) да има контакт с още повече хора. Щото то нали е разрешено, значи може. Просто беше рано за отваряне на подобни места...

# 4 117
  • София
Тоест няма научни доказателства, че вирусът е паднал на ринга, омаломощен от Бойковата десница?
Никакви сериозни доказателства за това, че сме омаломощили вируса, няма. Гледат кривите на заразяване в европейските страни и отчитат спад, но не се брои това, че много от тези държави доскоро бяха в локдаун и сега предпазливо свалят ограничения едно по едно, за разлика от нас, дето отворихме кошарите и напъдихме стадото навън да се проепидемичва.

# 4 118
Г-н премиер, обаче имаме рекорден брой нови случаи...
- Имаме и рекорден брой излекувани!

Ето графика на активните случаи в България:

В началото вървим плавно нагоре, до един момент, в който около Великден започваме да се катерим по-стръмно. И така до към средата на май, когато започваме да слизаме надолу до най-ниската точка от слизането - 6 юни, когато епидемията затихваше. От тогава стръмен растеж нагоре.

Друг интересен факт: В момента имаме най-много активни случаи от началото на епидемията : 1543
Предишния пик е 18 май с 1513 случая.

# 4 119
  • При семейството си
Някой беше постнал тази информация:
https://bgbasket.com/new.php?id=85897
„До момента 14 души са станали донори на кръвна плазма“.
„Взетата кръв от дарителите трябва да премине през специална обработка през центрофуга, при която ще се отдели кръвната плазма, която ще послужи при лечението на пациентите от COVID-19. Дарената кръвна плазма ще бъде дълбоко замразена и ще се пази за евентуална следваща вълна от COVID-19.“
Защо не се предприема някаква кампания в тази посока? Това много скъпа процедура ли е, някой има ли представа?

# 4 120
  • Варна
Сега чета в местен сайт, че новия варненски случай, всъщност е на мъж от варненска област, който обаче е установен и хоспитализиран в Пирогов/София. Суперстранно е това разпределение.

http://www.moreto.net/novini.php?n=421294

# 4 121
  • При семейството си
Сега чета в местен сайт, че новия варненски случай, всъщност е на мъж от варненска област, който обаче е установен и хоспитализиран в Пирогов/София. Суперстранно е това разпределение.

Може би в тази информация е отговора: "42-годишният варненец е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ София във връзка с друго заболяване".

# 4 122
Разпределението, казваха многократно, е по настоящ адрес.

# 4 123
  • Варна
Скрит текст:

Може би в тази информация е отговора: "42-годишният варненец е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ София във връзка с друго заболяване".
Това е ясно, но защо го водят варненски случай? Така броим едно заето място във варненска болница, примерно.

# 4 124

Тоест се е заразил там ли? В болницата?

Общи условия

Активация на акаунт