COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 445
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 4 365
Нали някои хора за това копаха през цялото време. Сега би трябвало да са доволни.

# 4 366
Аз така и не разбрах, защо три месеца стояхме затворени, съсипаха се толкова бизнеси и накрая пак да дойдем на положение без никакви мерки да си се заразяваме кой както може. За какво бяха всичките тези блокади по пътищата, затворени градове и накрая какво - едно голямо нищо. Пак сме оставени да се заразяваме. Ми да бяха ни оставили още от самото начало както е сега, поне повече хора щяха да са го изкарали досега
Кои са тези съсипани бизнеси, моля те, изброй ги .

# 4 367
Аз просто съм ужасно бясна. Как може да ни лъжат така със статистика?!? Кантарджиев обясняваше, че в НЦЗПБ по ГРИП има 30 случая само от Смолян за днес. Къде са?!? Защо са само 8?
Прочетох по-назад в темата, че в Смолян за днес има около 30 положителни теста... Не са отчетени за момента всички.

# 4 368
В лабораторията на Кантарджиев. Той го каза днес в Панорама, че само от Смолян имат 30 положителни.

# 4 369
Аз просто съм ужасно бясна. Как може да ни лъжат така със статистика?!? Кантарджиев обясняваше, че в НЦЗПБ по ГРИП има 30 случая само от Смолян за днес. Къде са?!? Защо са само 8?
Прочетох по-назад в темата, че в Смолян за днес има около 30 положителни теста... Не са отчетени за момента всички.
В НРЛ по ГРИП и ОРЗ, почти всички РЗИ-та пращат там, освен в градовете където има лаборатории.Не във всеки областен град има, примерно в Смолян няма, за това ги пращат в НРЛ по ГРИП и ОРЗ.

# 4 370
  • Брюксел / София
А пък аз се чудя, дали ако този, чието име не трябва да споменаваме, се разболее като Бо Джо и се запознае от първо лице с вируса, дали ще спре да говори небивалици и ще започне да се държи адекватно ?! Риторика...

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 01:59 от bat

# 4 371
Словения поставя под карантина българите, влизащи в страната

От 19 юни българските граждани, които влизат в Словения, ще бъдат поставяни под карантина.
Това съобщават от МВнР.
Това обхваща всички туристи, сезонни работници и пътуващи с цел осъществяване на икономическа дейност.
Срокът за транзитно преминаване през Словения е намален от 24 на 12 часа.
Словения въвежда отново по-строги правила на своята граница за някои страни от Балканите, решението за което е взето, след като през последните дни е било установено, че по-голямата част от изненадващия ръст на нови случаи на заболели се дължи на пристигнали от чужбина лица.

https://news.bg/world/sloveniya-postavya-pod-karantina-balgarite … ata.html?amp=true

# 4 372
Нормално, виждат какво става в България. То всъщност всичко го виждаме, ама никой нищо не прави по въъпроса, освен призиви: трябва сами да се пазим, ами хубаво ама явно не става, без да се предпримат някакви мерки.

# 4 373
  • Брюксел / София
Ами, браво на словенците! Кой спомена нещо за туризъм ?!

# 4 374
И Силистра ми е много съмнителна с тези 5 случая за всичките почти 4 месеца.
То за София няма тестове уж, ти за Силистра, глухата провинция говориш.
Хванаха там една лекарка..Вллязоха в статистиката. А не е като да няма села с мюсюлмани в региона.
Ами Търново? Понеже тук живея. И тук се почна със заразен лекар, пристигнал от София, останалите почти всички са от Горна и региона. Дали някой тества някого тук, в града? Не съм чула.
А всичко живо е захвърлило маските- само в банка не съм влизала да видя как е.
Жалко, много жалко.
Днес се карах на майка.
Свалила си маската по време на урока, че циганчето по- добре щяло да разбира какво му говори като й вижда устните / в ДГ/.
Абе, я си гледай здравето, ще им се не знае и ..
Пак се ядосах.

# 4 375
Е, ще се предприемат.
Аз днес дори това очаквах.
Но скоро ще стане.
Народът не е чак такова стадо, че да го помангърчат.
Все пак сме в ЕС, пък и не слушаме по десетина доктори на ден, че вирусът се бил омаламощил.

# 4 376
Аз друга песен гледам че пее шефа. Няма да се взимат мерки, имаме достатъчно легла, медикаменти, вече лекарите имат опит, връщане на мерки ще доведе до паника а тя ще има негативен ефект върху икономиката и стопанският живот. Днес е казал че очаква тежка рецесия през есента и зимата. Затова може и да държи на настоящата нехуманна стратегия в името на икономиката. Мисля че го е страх през есента и зимата когато много фактори които в момента ги няма ще засилват вируса и иска да противодействаме тогава чрез изграждане на имунен вал за да не се налагат други мерки за които просто няма да имаме ресурс. Трябва просто да свикнем да живеем така, е казал. Т.е. жертваме хората защото икономиката ни е слаба казано в прав текст затова и стратегията ни е такава защото нямаме избор за друга, аз така го разбирам.

# 4 377
Лили, Веронока, благодря за информацията. Разбрах сега. Днес научих, че персоналът и децата от детската градина в Смолян, които са под карантина, не са тествани. Бащата на едно от децата обжалва срока на карантината.
https://www.smolyan.bgvesti.net/news/495561/roditeli-na-karantin … godishniya-si-sin

# 4 378
Е, ще се предприемат.
Аз днес дори това очаквах.
Но скоро ще стане.
Народът не е чак такова стадо, че да го помангърчат.
Все пак сме в ЕС, пък и не слушаме по десетина доктори на ден, че вирусът се бил омаламощил.
Майка ми днес  наистина е повярвала, че вирусът е отслабнал. Писах днес подробно, но всичко е заметено. Disappointed Relieved  Cry

# 4 379
81 нови случая на COVID -19 у нас, още трима починали
През изминалото денонощие за коронавирусна инфекция са изследвани 2104 проби, 81 от които са дали положителен резултат. Това показва Националната информационна система.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/81-novi-sluchaja-na-covid-19-u- … -pochinali-208997

и от системата 2371 теста?!? Последно кое е вярно?

Общи условия

Активация на акаунт