COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 140
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 980
Все повече ще ни се отказва болничен за каквото и да е. Бюджетът на НОИ не е безкраен все пак.

# 4 981
Виждам, че предложението ми за отговор на въпроса "Защо носиш маска" се приема радушно Grinning Друг отговор не заслужават тези, които ни упрекват, че искаме да се предпазим. Че и тях.
Иначе някой попадна ли на информация за 8-те случая в Пловдив?

# 4 982
  • Сф
Кантарджиев, от дира- бил надценил самосъзнанието на българина, лекинко се притеснил..https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kantardzhiev-tendentsiite-sa-smus … sp;    
То бива, бива дебелоочие..
и един точен коментар пак оттам:

"Да търсиш у българин самосъзнание, е като да търсиш, честност у циганка, и дарение от евреин!!! Прост народ, вярващ на конспирации и измислени герои!!! Този народ ще се вслуша в мерките срещу COVID 19, само ако му се каже, че унищожава ракията, виното и разгражда спестяванията под юргана! За здравето си и това на близките си никога няма да се замисли!!!!"

Лек ви ден и се пазете!

# 4 983
  • Бургас
България си е супер в момента, в Европа сме на последните места по брой заразени, болниците и интензивните са празни, за неспазващи никакви мерки - броят заболели не е драматичен, от стотина на ден, само двайсетина стигат до болница

# 4 984
Изказване на проф. Иво Петров по БНТ тази сутрин - до година-две 70% ще са се срещнали с вируса, никоя държава не може да стои дълго затворена

Този освен, че рекламираше някакви малоумни терапии против коронавирус без никакъв ефект, нещо друго направил ли е досега, че да го викат по интервюта?
Всеки може да си направи сметка колко е компетентен, като прочете това с дата 1 май:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-ivo-petrov-sled-20-3 … HiHgD3z7hDA4OlSg8

Това кой колко може да си позволи да бъде затворен е въпрос, който трябва да се преценява спрямо това каква е алтернативата. Масовото заразяване също си има цена, а трайните увреждания след преболедуване ще имат цена, която ще се плаща с десетилетия и ще е много по-голяма от тази на мерките сега.

# 4 985
  • Bulgaria
Томи Юрич от ЦСКА е с положителна проба за коронаворус. Ще му правят втора проба.

https://btvnovinite.bg/sport/futbolist-na-cska-s-polozhitelna-pr … -za-covid-19.html

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 12:44 от MK_

# 4 986
Абе, те прости ли са или какво? Толкова ли не схванаха, че българина не разбира от умолявания и препоръки! Българинът разбира от сериозни думи и глоба. Отделно, те са виновни, че позволиха всичко това, което се случва в момента. Не може да отвориш кафета, ресторанти, дискотеки и нощни барове, и да викаш: "Спазвайте дистанция". Какви дистанции могат да се спазват на подобни места?
Освен това, защо тези, които разпространяват подобни лъжи за плащането на хората, за да ги пишели с Ковид-19, не бъдат давани на съд? Ето, например сестра ми - нейна приятелка й е казала това и тя вече е категорична, че "това с коронавируса е лъжа и измама", майка ми вече и тя вярва в това и дори не иска да ме слуша, когато и кажа, че трябва да се пази. Абсолютно всички мои близки, вече не вярват в съществуването на вируса и си "живеят по старому", а на мен ми се присмиват, че още вярвам в това...На моменти се чувствам супер нелепо, наистина....
Сестра ми напр. в петък вечер имаха голямо събиране в някакво заведение и там са били над 60 човека!
За какво говорим тогава - позволиха всичко това и сега се жалват, че хората нямат самосъзнание.
Абе, ситуацията във България е от абсурдна към по-абсурдна! По-лошото е, че със всеки изминал ден на "свободия", ще става още по-трудно за овладяване...
Случайност или не, но всеки ден при влизане във форума през телефона ми излизат тези думи на _silence_:

"Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи."

# 4 987
Начи и Белтраме... добре, че не са били вчера.

# 4 988
Сега всички от цска са контактни, а от Левски са контактни на контактни.

# 4 989
  • София
Сега всички от цска са контактни, а от Левски са контактни на контактни.
Последните (контактните на контактните) подлежат ли на карантина или само се наблюдават за симптоми?
Всъщност, интересен е и втори въпрос - на цска, които са контактни, подлежат ли на карантина?

# 4 990
Лейдибърд, ти кога за последно си била професор или доцент? Особено професор? Професор, ама истински професор, а не американската версия, чийто синоним е "преподавател". За да стане професор доста опит и знания е натрупал. Хайде, ти станИ професор, пък тогава разправяй!
Никога не съм била и няма да бъда, но пък съм наясно с процедурата, конкурсите, подбора на "кадри"и т.н. пък който иска нека си вярва, че за да станеш професор си капацитет.....

# 4 991
  • София
Янаки Стоилов е с положителен резултат. А преди дни имаха пленум с много народ.

# 4 992
  • Немция
Абсурдна е ситуацията, да.
И аз разбрах за (българска) сватба от 200 души в родния ми град. Окръжен град.

Майка ми разказа, че маски в магазините масово не се носят, защото било позволено. Посъветвах я да си носи своята, независимо, че не е задължително.

# 4 993
  • Варна

Абе, те прости ли са или какво?
Скрит текст:
Толкова ли не схванаха, че българина не разбира от умолявания и препоръки! Българинът разбира от сериозни думи и глоба. Отделно, те са виновни, че позволиха всичко това, което се случва в момента. Не може да отвориш кафета, ресторанти, дискотеки и нощни барове, и да викаш: "Спазвайте дистанция". Какви дистанции могат да се спазват на подобни места?
Освен това, защо тези, които разпространяват подобни лъжи за плащането на хората, за да ги пишели с Ковид-19, не бъдат давани на съд? Ето, например сестра ми - нейна приятелка й е казала това и тя вече е категорична, че "това с коронавируса е лъжа и измама", майка ми вече и тя вярва в това и дори не иска да ме слуша, когато и кажа, че трябва да се пази. Абсолютно всички мои близки, вече не вярват в съществуването на вируса и си "живеят по старому", а на мен ми се присмиват, че още вярвам в това...На моменти се чувствам супер нелепо, наистина....
Сестра ми напр. в петък вечер имаха голямо събиране в някакво заведение и там са били над 60 човека!
За какво говорим тогава - позволиха всичко това и сега се жалват, че хората нямат самосъзнание.
Абе, ситуацията във България е от абсурдна към по-абсурдна! По-лошото е, че със всеки изминал ден на "свободия", ще става още по-трудно за овладяване...
Случайност или не, но всеки ден при влизане във форума през телефона ми излизат тези думи на _silence_:

"Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи."
Прости са, затова им е лесно...

# 4 994
Цитирам Огнян Минчев от ФБ "Човешката глупост е най-ценният капитал на една безконтролна власт"

Общи условия

Активация на акаунт