COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 244
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 115
  • София
БНТ сега отразиха в новините случая със седемте в ресторанта. Собственикът сигурно вече ужасно съжалява, че е правил тестове на персонала. Подозирам, че вече работодателите, особено кръчмарите, няма да тестват персонал, за да не търпят загуби, ако някой излезе положителен. Интересно, че първо положителни, после отрицателни, а един младеж от персонала вика "няма нищо, ние ядем заедно, живеем заедно, нямаме симптоми...", но отрязаха материала след тази реплика.

# 8 116
За фитнеса и този, който щял да умре на 40 от инфаркт, ако не ходи на фитнес. Е, аз съм на 60, цял живот съм имала много контакти и никой от познатите ми не е починал от инфаркт! И тези мои познати, които са влизали във фитнес, се броят на пръстите на ръцете ми и са от по-младите. Имам много близки, починали от инсулт.
И каква е тази работа, че за 30-те минути в обедната почивка някой отскача до фитнес залата? Да не говорим, че имам куп познати и близки мъже, на възраст между 70 и 90 г., които естествено никога не са и сънували за фитнес, а още са живи, здрави и много от тях с повече физическа активност от много от тези на 30-40 години.
Единственият ми познат мъж, който висеше във фитнеса, още преди два месеца се уреди с домашни уреди.
А за младите - вместо да хленчите за фитнесите, които са отворени, оставете колите и походете пеша. Това е най-доброто и присъщо движение на всеки човек. Ако имате нужда от по-силово упражнение, излезте за малко от града до близките села при забравените стари хора. Предложете да нацепите дървата (и най-вече чепатите кютуци - това е нещо, което много ще ви озори), или да им прекопаете зеленчуковата градинка. Може и да хванете косата и да окосите буреняка. Вместо да плащате луди такси за фитнес, не само ще направите голямо добро на възрастни и немощни хора, но дори може да изкарате някакви за вас жълти стотинки.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:28 от Недоволна

# 8 117
  • софия
Аз не разбирам драмата с фитнесите. Никой няма да умре ако няколко месеца не посещава фитнес. Но ако там хване короната не се знае. Някой назад спомена фризьорските салони-аз много обичам да ходя на фризьор,ама ей го на че не съм ходила от началото на март и съм оцеляла. Та щом се налага всеки би могъл да бъде и без фитнес и без фризьор, това не са жизненоважни неща (визирам за ходещите там,а не за работещи и собственици).

# 8 118
  • Другата България
За фитнеса и този, който щял да умре на 40 от инфаркт, ако не ходи на фитнес. Е, аз съм на 60, цял живот съм имала много контакти и никой от познатите ми не е починал от инфаркт! Имам много близки, починали от инсулт.
И каква е тази работа, че за 30-те минути в обедната почивка някой отскача до фитнес залата? Да не говорим, че имам куп познати и близки мъже, на възраст между 70 и 90 г., които естествено никога не са и сънували за фитнес, а още са живи, здрави и много от тях с повече физическа активност от много от тези на 30-40 години.
Единственият ми познат мъж, който висеше във фитнеса, още преди два месеца се уреди с домашни уреди.
А за младите - вместо да хленчите за фитнесите, които са отворени, оставете колите и походете пеша. Това е най-доброто и присъщо движение на всеки човек. Ако имате нужда от по-силово упражнение, излезте за малко от града до близките села при забравените стари хора. Предложете да нацепите дървата (и най-вече чепатите кютуци - това е нещо, което много ще ви озори), или да им прекопаете зеленчуковата градинка. Може и да хванете косата и да окосите буреняка. Вместо да плащате луди такси за фитнес, не само ще направите голямо добро на възрастни и немощни хора, но дори може да изкарате някакви за вас жълти стотинки.
Горното е така, спор няма.
Но аз все още чакам линк към изследване, че ходещите на фитнес, всички, имат по-висок риск от инфаркт на 40 години, в сравнение с хванат от улицата човек. "По обясними причини". Е, за мен са необясними, затова искам да се образовам.
Ако се визират анаболите и другите вещества, които се вземат от някои, посещаващи фитнеси, то това означава ли, че всички, целия "контингент" е такъв? За да се правят отново прогнозите за умиране на хора, които правят нещо различно от нашите разбирания и възприятия за нормалност?
Аз не разбирам драмата с фитнесите. Никой няма да умре ако няколко месеца не посещава фитнес. Но ако там хване короната не се знае. Някой назад спомена фризьорските салони-аз много обичам да ходя на фризьор,ама ей го на че не съм ходила от началото на март и съм оцеляла. Та щом се налага всеки би могъл да бъде и без фитнес и без фризьор, това не са жизненоважни неща (визирам за ходещите там,а не за работещи и собственици).
Именно, защото не се налага. Няма забрана за посещение на тези места, официална забрана. С нищо не се налага НЕходенето и във фризьорски салон, и във фитнес, и на козметик, маникюр, и навсякъде. Всеки, който НЕ ходи, го прави защото той самия така е преценил, а не защото се налага. За хората, посещаващи въпросните места НЕ се налага ограничаване на посещенията, защото така смятат отново те, самите. Всичко е въпрос на лична преценка, не на налагане на нещо. Когато се налагаше, фитнесите бяха затворени. Сега едни хора прецениха, че не се налага. И всеки се води от собствените си разбирания, които не е редно да налага /умишлено е повторението/ на останалите.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:33 от Merri_An

# 8 119
Един въпрос, ако някой следи по-отблизо всички редакции на МЗ:
Хипотетично  правиш си бърз тест в частна лаборатория, излиза положителен. Отказваш ПСР. Какво следва? Не би трябвало да могат да те карантинират заради резултат от несертифицирана.

# 8 120
  • София
Хипотетично  правиш си бърз тест в частна лаборатория, излиза положителен. Отказваш ПСР. Какво следва? Не би трябвало да могат да те карантинират заради резултат от несертифицирана.
Те май са длъжни да сигнализират РЗИ, които от своя страна да предложат ПСР или да те сложат под карантина

# 8 121
  • София
Драмата и на двата вида - кръчмари и фитнеси е една и съща - реваха да ги отворят - отвориха ги. Сега реват да им дадат пари, защото нещо сметките не им излизат и се надяват пак да стане на тяхното.

# 8 122
Те май са длъжни да сигнализират РЗИ, които от своя страна да предложат ПСР или да те сложат под карантина
Ясно, е че ще сигнализират, то нали РЗИ, личен лекар и медии научават преди пациента какъв му е резултатът. Въпросът е ако откажеш ПСР какво следва? Карантинират "потвърдени".

# 8 123
  • Другата България
Хипотетично  правиш си бърз тест в частна лаборатория, излиза положителен. Отказваш ПСР. Какво следва? Не би трябвало да могат да те карантинират заради резултат от несертифицирана.
На кого го отказваш?
Те бързите са два вида, за антитела за минал период и за сега, в момента.
Има и скрининг-тест, общ за антитела.
По принцип след положителен бърз не се отказва тест, PCR, дори и да си го платиш ти самата.
Защото не знаеш дали няма пък за твой "късмет" да се окаже истински.
Но ако чакаш РЗИ да те "поканят" на PCR, има да си почакаш. Въпреки че някои лаборатории им пращат данните си от изследванията, и резултатите.
Прочетох те, питаш за карантината. При всички случаи ще те накарат да се самоизолираш, въпросът е на каква база обаче....

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:49 от Merri_An

# 8 124
  • София
Ясно, е че ще сигнализират, то нали РЗИ, личен лекар и медии научават преди пациента какъв му е резултатът. Въпросът е ако откажеш ПСР какво следва? Карантинират "потвърдени".
Аз стоях под карантина 14 дни, като контактно лице първи ред, без тест

# 8 125
Не лоша статия за разлики между грип и Ковид. Не видях да е качвана..... https://novini.bg/zdrave/bolesti/605701?fbclid=IwAR3ZNB8aotuD9oW … WS5pd6nKIPuPa0ar8
 И резюме от снощната Панорама-докторката много ми хареса .Особено последният въпрос в статията,който зададе : https://novini.bg/zdrave/bolesti/606130

# 8 126
Merri_An, примерно от любопитство вадиш 30 лв. да видиш дали си изкарал вируса. Но не искаш да правиш ПСР, за да не те сложат 2 седмици вкъщи. Виж, че на контактни с положителен ПСР не им се стои.

# 8 127
  • Другата България
Скрит текст:
Хипотетично  правиш си бърз тест в частна лаборатория, излиза положителен. Отказваш ПСР. Какво следва? Не би трябвало да могат да те карантинират заради резултат от несертифицирана.
Аз стоях под карантина 14 дни, като контактно лице първи ред, без тест
Извинявай, ако въпросът е личен.
Тези 14 дни как се оправдаха пред работодателя? РЗИ ли ти наложи карантина, и кой ти издаде болничен?
Merri_An, примерно от любопитство вадиш 30 лв. да видиш дали си изкарал вируса. Но не искаш да правиш ПСР, за да не те сложат 2 седмици вкъщи. Виж, че на контактни с положителен ПСР не им се стои.
Е ако си го изкарал в минал период, за какво ти е да стоиш вкъщи? Ти може да си го изкарал през април, сега сме юни....

# 8 128
  • София
Предлагам да пробваш и след това да споделиш как се случват нещата Simple Smile

# 8 129
Това изказване на каква база го правиш? Да го прочетем някъде, доказано, аргументирано може ли?
И какво се визира под "средностатистически случаен човек, хванат от улицата"? Клошар, ром, виетнамец, младеж, стар, домакиня, ученик? Кой е "средностатистическия уличен човек"?

Харесва ли ти или не, от хората, които ходят с години и тренират системно, 1/4 или повече са правили поне един курс с анаболни стероиди. Познавам достатъчно (да се чете "десетки") хора, попадащи в горната категория, процентът е точен.
Ефектът от анаболите върху сърцето (и не само) е добре известен.

"Средностатическият човек" е нормалния работещ българин, водещ относително заседнал начин на живот, не знам защо трябва да обяснявам очевидни неща.

Общи условия

Активация на акаунт