COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 150
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 205
  • Bulgaria
С това темпо, с което вървим няма да удържим положението до есента. Според мен капацитетът на болниците ще започне да се изчерпва скоро. Без въвеждане на мерки няма да имаме намаляване на случаите. Аз лично бих се учудила ако сега въведат някакви мерки, предвид воплите за подпомагане на туризма. Дали са преценили позитиви/негативи, може грешни да им излязат сметките.

# 8 206
Твърдо около 21-22% от откритите заразени имат нужда от болнично лечение и около 1% от заразените е на респиратор. Което при рязкото скачане на случаите скоро ще препълни болниците.
Колкото за тестовете - имам подозрение, че повечето лаборанти не ги вземат добре, не бъркат достатъчно навътре. Не знам защо не се вземат от слюнка или с гаргара. Някъде май така се вземаха.
Необходима е концентрация на вируса за да го засече теста, освен това не трябва да си си мил зъбите или жабурил с нещо, защото може да падне концентрацията и да не го улови теста. Подозирам, че са имали малко количество от вируса, засечено веднъж, а после или не е взета правилно пробата или са се жабурили преди теста за да може да работят и собственика да каже, че е чист.
Но дори и да са имали малко количество от вируса - едва ли са били заразни, щом другите тестове не могат лесно да го хванат. Мисля си, че ако са пътували заедно с автобус може някой от пътниците да е бил заразен и да се е изкихал, та да са поели малък вирусен товар.  Вариант е и  просто организма им веднага да се е преборил или да не е бил достатъчен вирусният товар за да се заразят.

# 8 207
  • София
Готова съм да се хвана на бас за едно бъдещо черпене като мине историята, че нищо няма да въведат. Планът вече беше изречен в прав текст - сега да се боледува, докато е лято (и в неправ текст се пускат младите, за да направят въпросния авангард).

# 8 208
Насред лято надали ще има по-твърди мерки, дано намерят някаква правна форма да запазят поне съществуващите.
Ясно е, че пред ББ освен цифрите за вируса , вървят и тези на фиск-а...

# 8 209
Явно и у нас тенденцията да се заразяват по-младите е налице. Много над половината са на възраст до 50г. Нови 31 души в болница никак не звучи добре като процент от 112, мисля дори е някакъв рекорд, т.е. само днес качихме почти 10% на хоспитализациите, след 10 дни ако върви така ще са двойно количество.
Хоспитализациите за деня не би трябвало да зависят от бройката позитивни тестове за деня директно, по-скоро за последните седмици. Предполагам средноседмичните хоспитализации ще си следват позитивните тестове за седмица преди това.

# 8 210
  • София
Нарастването на броя хоспитализирани съвсем точно следва това на активните случаи - вижда се с просто око.

# 8 211
Дано не излезе прав Мутафчийски. Но нататък вървим.

# 8 212
  • Bulgaria
112 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 1528 PCR теста. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград -1; Бургас - 8; Варна - 5; Велико Търново - 3; Кърджали - 1; Кюстендил - 3; Пазарджик - 17; Перник - 1; Плевен - 1; Пловдив - 16; Разград - 6; Русе - 2; Сливен - 5; Смолян - 1; София област - 8; София град - 29; Стара Загора - 2; Шумен - 1; Ямбол - 2.

У нас към момента са потвърдени общо 4625 случая на новия коронавирус, от които активни са 1934. 2475 са излекуваните лица. От тях 18 са регистрирани през изминалото денонощие.

423-ма са пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 20 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Националната информационна система показва, че медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция у нас са 392-ма. През последните 24 часа са регистрирани нови 3 случая, от които 2 са установени при лекари, а 1 - при друг медицински персонал.

216 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус.
През изминалото денонощие е регистриран един нов случай на 78-годишна жена със сърдечно и бъбречно заболяване.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/4625-sa-obsho-sl … 9-potvrdeni-u-na/

# 8 213
Нарастването на броя хоспитализирани съвсем точно следва това на активните случаи - вижда се с просто око.
Скрит текст:
Да, и процентът хоспитализирани спрямо активни случаи се движи все около 20-22. Само в началото хоспитализираха масово първите да ги наблюдават и изучават повече вируса.

# 8 214

Грешката е моя тогава.

Мисля, че ще говорят успокоително и ще чакат болниците да се понапълнят, ако може и хотелите по морето да направят месец два работа и после затягане. Не мога да си представя хем болниците да не могат да поемат повече хем да продължим да говорим че всичко е под контрол и мерки не ни трябват.

# 8 215
Според мен наистина отпуснаха мерките с цел колкото може от младите, ходещи по дискотеки и стадиони да го изкарат сега за да не препълнят болниците есента. И да спасят сезона. А зимният период какво ще е по болниците.
Четох за испанския грип. Историята се повтаря, освен втората много по-смъртоносна вълна, защото на хората им е писнало да се пазят, е имало и анти-маск движение, където един куп народ е излязъл да протестира срещу носенето ня маски и точно след тези протести грипа се разпространява още повече. Те поне са си нямали дискотеки и огромни препълнени стадиони...

# 8 216
  • София
Ако по някакъв невероятен начин извадим късмет, ако на младите им се размине само с носителство и някой сопол и зачервено гърло, то по мангъровските сметки би трябвало да се приключи с инфекцията на това ниво. Обаче пак остава тлеенето, и ако е вярно последното, което приказват, че имунитетът ще е нетраен, антителата са по 3 месеца, то дори така ще се врътне инфекцията наесен.
Така е, хората сме си тъпичък вид. За съжаление Мангъров много добре го е усетил това, колкото и да ми е неприятно да го призная. Още през февруари писах, че ако не друго, той е много добър психолог относно поведението на хората по време на епидемии. Просто трябваше да се кротне в един момент, а не да подръчква.

# 8 217
Скрит текст:
Да, и процентът хоспитализирани спрямо активни случаи се движи все около 20-22. Само в началото хоспитализираха масово първите да ги наблюдават и изучават повече вируса.
Китайците още март месец подадоха същите данни - 20% са с нужда от хоспитализация, 5% стигат до интензивното. Също така направиха показнО как трябва да се елиминира вируса.

# 8 218
  • София
Разчита се на стадния имунитет. Тези, които се разболеят сега, да не боледуват есента или зимата. На младите и без това шанса им да посетят болница сега или после е еднакво нисък. Щаба подвете правителството, че вируса е отслабнал, че не нанася толкова поражения, и може да се кара без последици за системата, от правителството ги послушаха и оставиха мерките. Но сгрешиха. И сега е късно за връщане назад.

# 8 219
Китайците елиминирали вируса.... Това пък къде се видя ? Или 6 седмици след падането на карантината се появи възрастна заразена жена...

Общи условия

Активация на акаунт