COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 162
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 445
Мутафчийски каза "яко ще се мре" взе си фуражката и се оттегли от тоя цирк в който явно вече не му се участва.
и е прав. Лекар няма да се цапа в тая кал с цената на живота и здравето. Лично мнение.  Няма да го видим повече.

# 8 446
  • София
Проф. Кантарджиев: „Ще се осигури по-строг контрол в заведенията. Разумните хора няма да ходят на нощните барове и да се събират на закрито. Поведението на запалянковците по мачовете е рисково, защото там се вика и пее".  от ТУК
Разумните няма да ходят нито в нощния бар, нито в пълния стадион - там ще отидат неразумните. Само че след това разумните ще общуват по необходимост с неразумните и може да стане така, че да са на съседни легла в болницата.
Малко смелост да заявиш позиция - тези места не трябва да бъдат достъпни за неразумните, за да не пострадат и разумните? Ама къде ти - кой току-така си рита трудовата книжка...
Аман от шушумиги!

# 8 447
Arizona, не е точно така. В местоработата си, трябва да спазваш дистанция. Тази мярка не е отменена.
А ако твой колега е +, работодателят ще те изследва, а само на основание "колега" РЗИ не те поставя под карантина.
Например в радио Благоевград се появи журналист заразен, в болница е даже. Изследваха всички в радиото. Няма друг положителен. Вече минаха повече от 10- на дни, няма друг случай за радост от там.

# 8 448
Мутафчийски каза "яко ще се мре" взе си фуражката и се оттегли от тоя цирк в който явно вече не му се участва.
и е прав. Лекар няма да се цапа в тая кал с цената на живота и здравето. Лично мнение.  Няма да го видим повече.
Много ми е медицинско подобно изказване, маса народ още го споменават и живеят в страх.. абсурдизмите им нямат край.

# 8 449
Аз не знам докога ще могат да издържат и лекарите от първа линия, със седмици и месеци не напускали болницата. В края на крайщата това са хора с някакъв техен личен живот освен всичко друго и не могат да са вечно дежурни и на линия за всеки посетител на бар или стадион почитател на Мангъров и Първанова...Днес по Нова имаше интервю и със собственика на аптеки Ремедиум и с проф. Момеков. И двамата фармаколози изглеждаха доста унили и в прав текст казаха, че трябва да се пазим, защото лечение няма открито и скоро няма да има.

# 8 450
Казаха ще вдигнат двойно цената на пътеката ковид, сега е 600лв за да имат стимул поне да лекуват болни.

# 8 451
Много ми е медицинско подобно изказване, маса народ още го споменават и живеят в страх.. абсурдизмите им нямат край.
далеч нямам пратенции да съм се изказала "медицинско".

# 8 452
Кантарджиев каза, че скоро ще имаме над 200 случая на ден и въпреки това хък-мък за мерките. То е ясно кой пуска и кой спира де и това не е щаба.

# 8 453
Мислите ли, че септември децата ще могат да се върнат в училище или пак ще е ДО?
https://www.24chasa.bg/amp/8747179 Официслно заявено.
Има едно "ако". Освен това съм убедена, че няма кой да ме накара да пусна детето си на училище, ако все още сме с дифузно разпространение. На съм само аз, дето разсъждава по този начин. Редно е да помислят за алтернатива, и който "умира от страх" да има възможност да обучава детето си дистанционно.

# 8 454
Добре, а вие какви мерки очаквате? Сериозно питам. Като гледам картата, има области с много малко случаи по 1,2. Тях какво да ги правим? Да затворим ли, както март, април? Не мисля, че това е решението.
Ето тук искахме маски на закрито, получихме ги. Да поискаме нещо друго!

# 8 455
далеч нямам пратенции да съм се изказала "медицинско".
Simple Smile нямам претенции към Вас. Коментира се Мутафчийски,

# 8 456
Ословчани прекалиха съвсем в тия горещини и се струпаха нагъсто по заведенията. Председателят на Общ. Съвет заплашва да затвори пак барове и заведения, защото нито собствениците, нито клиентите се съобразяват. Казва, че заповедта ще се издаде с много бързо действие в рамките на същия работен ден, ако населението и собствениците не се стегнат.

Тази седмица в понеделник се позволи на заведенията в Осло да работят и сервират алкохол до 3 през нощта и столичани полудяха. Полицията едва смогвала с безредиците, които настъпили на много места - сбивания, прекалили с алкохола буйстващи млади хора.

Очертава се ново затваряне на всичко в столицата, което води до опасността повече заведения да обявят фалит и хора да останат без работа.

https://www.cdn.tv2.no/images/11521904.jpg?imageId=11521904& … mp;compression=80

Осло е градът са най-много заразени от началото на пандемията и с най-много новозаразени случаи. Явно и градът с най-много безотговорни лица в страната. Освен да кажа ''пада им се'' и увеличена безработица, и фалити, няма какво друго ...

Една лекарка в болница в Осло казва, че щом на хората не им пука, първо да минат през болницата да кажат ''на нас не ни пука за вашата работа'', после да се обадят на близките си над 50-годишна възраст и да им кажат ''на нас не ни пука за вашия живот''.

# 8 457
  • Шумен
Syros, "медицинско-то" мнение не е твоето, а на Мутафчийски. Лекар е, а един лекар трябва да бъде и добър психолог наравно с това да е добър в специалността си. А тоя се има за такъв.

# 8 458
То не е проблемът в самите мерки а в спазването им.

# 8 459
200 я, как няма да са 200 като правят в град с дифузно разпространение велозабавления в парка. Колко сладко!

Не разбирам защо е нужно отсега да се заричат за септември и началото на учебната година. Кому е нужно това?! Като наближи - тогава да решават, в зависимост от ситуацията.
Чух за жена от заразените села, починала в линейката на път за болницата. Не знам дали е доказана и дали ще влезе в статистиките, но явно досега е била добре и си е стояла у дома.
Постоянно се гледа колко души са в интензивното, без да се отчита че част от тях минават в другата статистика и явно веднага някой ги замества в интензивното, защото бройката им не намалява.

Общи условия

Активация на акаунт