COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 701
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 625
Ще ви кажа нещо, което ме втрещи мен. Не мога да гарантирам за 100 % достоверност, но вярвам на човека.
 Разговарям днес с мой близък приятел, който от вчера е под своеобразна карантина, която той си е наложил, тъй като съпругът на колежката му, с която са в една стая е с положителен тест. Колежката му казва, че се обаждала в РЗИ,в здравния инспекторат, навсякъде, където се е сетила и са и отказали да я тестват. Не знам дали е истина, но не звучи нормално, не мога да повярвам, ако е така.
Не ми се струва да е възможно. Няма начин да не му е контактно лице, би трябвало то РЗи да вземат и на двамата проби-информация от потърпевши.

# 8 626
  • гр.София
Някъде има ли заразените по общини,не по област.Имам информация за заразена жена,но никъде не виждам по градове и общини.

Това би трябвало да Ви свърши работа
https://esribulgaria.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.htm … 29a4311295dce390f

# 8 627
  • София
Ще ви кажа нещо, което ме втрещи мен. Не мога да гарантирам за 100 % достоверност, но вярвам на човека.
 Разговарям днес с мой близък приятел, който от вчера е под своеобразна карантина, която той си е наложил, тъй като съпругът на колежката му, с която са в една стая е с положителен тест. Колежката му казва, че се обаждала в РЗИ,в здравния инспекторат, навсякъде, където се е сетила и са и отказали да я тестват. Не знам дали е истина, но не звучи нормално, не мога да повярвам, ако е така.
Не ми се струва да е възможно. Няма начин да не му е контактно лице, би трябвало то РЗи да вземат и на двамата проби-информация от потърпевши.

И на мен ми звучи нереално... Може недоразумение някакво да е станало, не знам... Ако има някакво развитие, ще пиша. За сега била под карантина само.

# 8 628
Ако са я сложили под официална карантина, може да чакат да развие симптоми. В Германия така правеха. Не всички контактни се изследваха, дори в семейството, ако могат да се изолират. Караха ги да следят за симптоми и тогава ги тестваха.

# 8 629
Около 15% от взетите проби на завода за производство на авточасти "Храновски" в Смолян са положителни. В края на миналата седмица бяха взети проби на 350 работници и служители от общо 750 човека, пише "24 часа".

"Става въпрос за около 60 носители на вируса, информацията все още е неофициална", съобщи областния управител в Смолян Недялко Славов. Резултатите на другата половина от персонала се очакват.

# 8 630
  • Bulgaria
Ново огнище: 60 заразени с Covid-19 в смолянски завод.

Около 15 % от взетите проби на завода за производство на авточасти "Храновски" в Смолян са положителни.

В края на миналата седмица бяха взети проби на 350 работници и служители от общо 750 човека.

https://dariknews.bg/regioni/Smolyan/novo-ognishte-60-zarazeni-s … ski-zavod-2231359

# 8 631
А поне един болен няма ли в тоя завод?

# 8 632
  • София
По закон излиза, че не са длъжни да я тестват, а само да я поставят под карантина. Поне аз така разбрах от написаното.
13. Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно Приложение № 4, се поставят под карантина в дома или на друго място, на което лицето е посочило, че ще пребивава с предписание по образец съгласно Приложение № 5 на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице за срок от 14 дни, считано от последния контакт със заболялото лице.
16. Медицинското наблюдение на лицата поставени под карантина се осъществява от общопрактикуващия им лекар, а когато нямат такъв от съответната регионална здравна инспекция.
17. Ако до изтичане на определения с предписанието срок не се появят симптоми за COVID-19, съгласно актуалната дефиниция за случай, карантината се преустановява.
18. При поява на симптоми за COVID-19 (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса и други) или при влошаване на здравословното им състояние по друга причина, лицата се свързват по телефон с общопрактикуващия си лекар или със съответната регионална здравна инспекция, откъдето да получат указания според случая.

от ТУК

# 8 633
Всички са тотално абдикирали. Като контактно лице е почти чудо от РЗИ да ти направят тест. Тестовете се правят от самите хора, с лични средства или със средства предоставени от работодател. Затова има увеличен брой тествани, не че държавата се е трогнала. Особено след откриване на заразени в трудови колективи, работодателят се оправя сам. Важи и ако има заразен в семейството. На държавата не и се дават средства за обезщетения поради карантина, нито за тестове. Това е положението. Всеки да се оправя сам. Както винаги е било в БГ.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 12:22 от _Runaway_

# 8 634
  • София
WhatHapppenedToMonday, по повод недостатъчния брой на тестовете в началото

„Тестовете също са проблем за снабдяване, ние никога не сме го крили, както и маските, както и защитните облекла, както и лекарствените продукти. Това е един глобален проблем, който в момента все още не е решен“.

Към момента у нас капацитетът е за максимум 1300 PCR изследвания за денонощие, посочи Мутафчийски.

https://www.bnr.bg/post/101250817/mutafchiiski-vse-oshte-ne-moje … ostta-ot-covid-19

# 8 635
  • София
Ако са я сложили под официална карантина, може да чакат да развие симптоми. В Германия така правеха. Не всички контактни се изследваха, дори в семейството, ако могат да се изолират. Караха ги да следят за симптоми и тогава ги тестваха.

Да, под официална карантина е.

# 8 636
В България най-драстичните мерки бяха тогава, когато почти нямаше случаи, така че бяха доста безмислени в началото
Нима не схващате, че случаи почти нямаше, благодарение на мерките? Мерките си бяха съсвем наред, издънка беше бясното им разпускане.

# 8 637
https://nova.bg/news/view/2020/06/29/292335/%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D … ampaign=onesignal
60 човека само в Смолян! Каква ли ще е бройката утре?

# 8 638
  • София
От днес всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва да имат документ за отрицателен тест за коронавирус. Правителството в Никозия включи страната ни в групата на държавите с по-висок риск за разпространение не COVID-19. Решението обявиха от здравното министерство в страната, цитирани от БНР. България премина от група А - на безопасните държави, в група Б - на рисковите, заради трима установени пътници, пристигнали с полет от София. От здравното министерство обясняват действията си като "предпазна мярка".
Това се очакваше. И едва ли Кипър ще е последната държава в списъка на тези, които ще ни считат за рискови.

# 8 639
  • София
От днес всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва да имат документ за отрицателен тест за коронавирус. Правителството в Никозия включи страната ни в групата на държавите с по-висок риск за разпространение не COVID-19. Решението обявиха от здравното министерство в страната, цитирани от БНР. България премина от група А - на безопасните държави, в група Б - на рисковите, заради трима установени пътници, пристигнали с полет от София. От здравното министерство обясняват действията си като "предпазна мярка".
Това се очакваше. И едва ли Кипър ще е последната държава в списъка на тези, които ще ни считат за рискови.
След това ще сложат карантина за сънародниците си пристигащи от нашата страна и ще приключим с туризма, ще може и да затворим дискотеките и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт