COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 506
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 360
Да, видяхме по-трезвият поглед върху ситуацията на фелдшера от Шумен и лекаря от Видин до какво доведе. Confused

# 9 361
  • София
Скрит текст:
Ин
За много хора, притеснени от коронавриуса, той е най-страшното нещо, което са виждали, но един опитен лекар трудно ще се шашне. Нищо особено не знаят, просто гледат по-трезво на ситуацията.
Гледат пренебрежително на ситуацията и могат така не само себе си да заразят, а и пациенти.
Глупост е това, не трезвеност.

Има статистика с доста починали лекари по света. И в България има няколко такива вече.

Че какво прави заразен лекар на работа?!

# 9 362
Дял заразени общо:
0-19     7% от всички заразени
20-29   10% от всички заразени
Това показва че младите които са по активни карат по леко заразата и рядко влизат в стат.

Брой заразени за деня:
0-19    7%  от откритите за деня  
20-29  14% от откритите за деня
Изненада, има повишение над стандарта откривани точно в тази възрастова група. Ама нали дискотеки, заведения, мачове нямат нищо общо. То е случайно.

Хора като четете цифрите поне ги четете правилно, какъв е по принцип откриваният дял млади заразени сред всички заразени и колко е в момента.
Ето и за по-дълъг период от време:
18.06.: 0 - 19 - 8,9%; 20 - 29 - 4,5%
19.06.: 0 -19 - 9,1%; 20 - 29 - 12,9%
20.06.: 0 - 19 - 2,5%; 20 - 29 - 6,2%
21.06.: 0 - 19 - 11,2%; 20 - 29 - 6%
22.06.: 0 - 19 - 6%; 20 - 29 - 6%
23.06.: 0 - 19 - 1,3%; 20 - 29 - 14%
24.06.: 0 - 19 - 6%; 20 - 29 - 9,2%
25.06.: 0 - 19 - 4,7%; 20 - 29 - 16,4%
26.06.: 0 - 19 - 10,2%; 20 - 29 - 15%
27.06.: 0 - 19 - 9,5%; 20 - 29 - 14,3%
28.06.: 0 - 19 - 2,7%; 20 - 29 - 24,1%
29.06.: 0 - 19 - 1,5%; 20 - 29 - 9,1%
30.06.: 0 - 19 - 4,3%; 20 - 29 - 10,1%
01.07: 0 - 19 - 7%; 20 - 29 - 14%

# 9 363
  • Немция
Скрит текст:
Ин
За много хора, притеснени от коронавриуса, той е най-страшното нещо, което са виждали, но един опитен лекар трудно ще се шашне. Нищо особено не знаят, просто гледат по-трезво на ситуацията.
Гледат пренебрежително на ситуацията и могат така не само себе си да заразят, а и пациенти.
Глупост е това, не трезвеност.

Има статистика с доста починали лекари по света. И в България има няколко такива вече.

Че какво прави заразен лекар на работа?!
Нали има безсимптомни? Или пък с пренебрежително отношение към леки симптоми?
Или да мине заразен пациент и след него в същия ден да се изредят още няколко...

# 9 364
От днес ако консумирате храна в ресторант данъкът върху нея е 9%, ако обаче я искате за вкъщи данъкът е 20%. Освен, че се добавят и разходи за опаковки и доставки.
Ето как се стимулира храненето по ресторанти вместо от къщи на сигурно.
След това поредно безумие единственото, което си мисля е че наистина ни тласкат да се заразим сега...

# 9 365
  • София
Новите данни за Смолянска област:
На 30.06.20 г. новите позитивни на  Ковид-19 в областта са 36

Още 31 от работещите служители в завода за производство на автомобилни части в гр. Смолян са вирусоносители. По общини случаите са: Смолян – 7, Мадан – 9, Рудозем – 15. Потвърдените лица от предприятието се проучват и се издават предписания за 14-дневна домашна изолация. Изследванията на работещите продължават.

Останалите пет регистрирани случая са от общините – Смолян – 4 и Рудозем – 1. От тях двама са мъже и три жени на възраст от 26 г. до 79 г. Те са на домашно лечение под наблюдение на личен лекар, като двама са с диагноза пневмония.

Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на епидемиологични мерки.

# 9 366
  • гр.Видин
Медицинският персонал, който аз посетих близките месеци се държи все едно ковид е настинка. Съвсем скоро бях на мамолог, лекаря е над 60 годишен и много добър специалист, освен в частен кабинет (където ме прие) работи в раково отделение. Прегледа ме с голи ръце и без маска (представете си колко интимен е този контакт) и после без да измие ръцете си седна да пише на компютъра си. Open Mouth Чак се чудя да не би да знаят нещо, което на нас не ни е известно!

При нас също аптекарите, повечето са без маски. На лекар не съм ходила, но май и те са така. НО за разлика от повечето, аз не смятам, че съм по-умна и по-знаеща от тях и се замислям, като се има в предвид, че са по-знаещи по темата, май ние истерясваме излишно.

# 9 367
Медицинският персонал е по-претръпнал към смъртта и болестите като цяло, то иначе как ще я  понесеш тази работа. Но е безотговорно да не се пазят ,според мене.

# 9 368
От днес ако консумирате храна в ресторант данъкът върху нея е 9%, ако обаче я искате за вкъщи данъкът е 20%. Освен, че се добавят и разходи за опаковки и доставки.
Ето как се стимулира храненето по ресторанти вместо от къщи на сигурно.
След това поредно безумие единственото, което си мисля е че наистина ни тласкат да се заразим сега...
Не знам дали ни тласкат да се заразим (който го е страх, не ходи), ама трябва да подпомогнат бизнеса и да намалят ДДСто и на доставяната храна - все пак е работа за готвачи + който взема поръчките + разносвача. Аз, например, поръчвам за вкъщи, не ходя по заведения, при по-добри цени щях да поръчвам повече. Да не говорим, че така само усложняват заведенията.

# 9 369
Браво на премиер министъра. Това вече се вика истински контрол на противоепидемичните мерки. Сам министъра на здравеопазването лично на стадиона и в един тефтер записва кой не спазва мерките и после яки глоби. Да видят хората, че не е шега работа и мерките трябва да се спазват.

# 9 370
Ако се затворим всички, никой не излиза, пак сложим КПП-та, автомобили не вървят, самолети не летят, може би за известно време ще успеем да ограничим разпространението на инфекцията. Но в момента, в който се отворим, всичко ще започне отначало. И ако някой си мисли, че чрез затваряне може да ограничи една такава инфекция, се лъже. Това нещо се знаеше още от самото начало и нямаше нужда от тези ограничения. Идеята беше да не се претовари здравната система. В момента тя е натоварена на по-малко от 1%. Има около 20-има болни в интензивните сектори, при над 2000 интензивни легла в страната. Другото е да не работим, да се крием, да не ходим на училище, което правим и мисля даже, че започна да ни харесва в някаква степен. Обаче това е пагубно за икономика, образование, за всичко. Колкото по-бързо разберем, че не може да се живее по този начин, толкова по-добре ще бъде за нас.
Мангъров ♡
https://lifebg.net/277675/

# 9 371
  • София
Браво на премиер министъра. Това вече се вика истински контрол на противоепидемичните мерки. Сам министъра на здравеопазването лично на стадиона и в един тефтер записва кой не спазва мерките и после яки глоби. Да видят хората, че не е шега работа и мерките трябва да се спазват.

Кое му е бравото. Министъра да не е падар. Поредното глупаво решение на Борисов, а напоследък му се насъбраха доста.

# 9 372
  • Немция
При нас също аптекарите, повечето са без маски. На лекар не съм ходила, но май и те са така. НО за разлика от повечето, аз не смятам, че съм по-умна и по-знаеща от тях и се замислям, като се има в предвид, че са по-знаещи по темата, май ние истерясваме излишно.
Интересно тогава защо лекари в Германия (защото за там имам наблюдение) са истерясали и слагат маски, дезинфекцират ръце, тоест вземат елементарни мерки?

# 9 373
  • София

Зависи от лекарите. Личната на децата ми е с маска при прегледите, откакто я познавам, има стотици пациенти и отдавна не приема нови. Зъболекарите, които посещаваме също винаги са били с предпазни средства - ръкавици, маски, всичко се дезинфекцира постоянно, на мен като пациент също са ми слагали предпазни очила, защото може бактерии от зъб да попаднат в очите и да предизвикат инфекция. Въобще сериозните хора са си такива.

# 9 374
  • Другата България
Не знам дали станахме по-добри покрай епидемията, но със сигурност лъснахме като хора и ценности....
Мдааа, цяла пролет слушам всякакви специалисти да се изказват как хората сега щяли да станат по-добри и човечни....
Изобщо не смятам така. Човекът си е лош и егоист по природа. Поне аз мисля така. Затова в момента сме във филма 'Короната отвръща на човечеството" - един малък вирус разчиства планетата от най-големия и разрушителен вредител - човекът. Изобщо не се заблуждавам, че с правителствени, европейски, натовски или др. мерки ще се спре и ограничи прочистването на планетата. Не знам какво изповядва Бил Гейтс, но за моя скромен мозък е повече от ясно, че човеците сме много и действаме унищожително като марокански скакалци... а номерът е в баланса.... на всичко....
Ето това повтарям още от ...не знам, първата, или втората тема.
Че нищо не е черно и бяло, само и единствено, че истината е в нюансите.
За съжаление малко хора го осъзнават, не само тук, а и навън. И мисля, че все по-зле ще става, защото е видно и очеизвадно, че "лагерите" са от "осанна" до "разпни го". Никаква толерантност, "влизане в чуждите обувки", чуждата позиция /когато е неразбрана и в противовес с нашата/ е едва ли не смъртна заплаха за житието и битието ни, хората търсят съмишленици на идеите и разбиранията си и взаимно се самонадъхват, същевременно готови да линчуват едва ли не "врага".....сигурно съм наивна, но много ми се иска това да не е така. За нас, обикновените хора.....

Общи условия

Активация на акаунт