COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 124
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 9 420
според мен определено хората, които повече се интересуват от вируса, информирани са и следят информационния поток, имат склонност към... айде да не е точно филмиране, по-скоро автосугестиране, от което директно могат и да развият симптоми, подобни на това, за което четат... и според мен това е нормално, ако щете дори подсъзнателно, се вслушват повече в тялото си и се самонаблюдават; отделно и стресът... знаете, блажени са невежите Simple Smile но не всички можем да бъдем такива насила

# 9 421
Да видим сега малко статистика/математика за хвалещите Швеция.

Към момента Швеция е на 7 място в света по брой умрели на 100 хиляди население и на 15 място в света по брой заразени на 100 хиляди население. От всички страни Швеция се сочи за пример какво НЕ трябва да се прави, ако целта е да се предотвратят смъртни случаи, но все се намира някой да им ръкопляска. Швеция е един експеримент. Един провален експеримент с очакван резултат. Това по никакъв начин не е причина да се следва техния пример. Ако целта е да се разреди броя възрастни и хронично болни в населението, то шведската стратегия работи чудесно.

А относно икономическите поражения много отдавна в темата пуснах една сравнителна статистика с официални данни, от където стана ясно, че Швеция е страната в Скандинавия, която е най-зле ударена икономически от корона кризата. Води пред Дания, Норвегия и Исландия по няколко измерени параметъра. Хем най-поразена икономически, хем с най-много умрели. Как точно да се дава за пример - не става ясно.

# 9 422
То при тая цена не вярвам тук да го купуваме дори и да беше налично. Жалко, но това е действителността. Впрочем дълбоко ме съмнява, че точно това е вярното лекарство против Ковид, ще се появят на пазара и други. Сега цената може и да е същата, като има патентована формула и няма генерици все още....

# 9 423
  • София
Аз например през няколко седмици вдигам 37.2, 37.3 максимум от мъдрец. За по няколко часа през деня е и се сваля сама, но то си е придружено и от други симптоми и знам, че си е от него ( болка в ухо, болка в самия зъб и т.н)
 Самовнушението е страшно нещо наистина.

# 9 424
  • София
Така е. Не знам колко сред вас са суеверни, че ако ти е писано да се заразиш ще се заразиш. Най важното е да знаем, че сме направили това, което се изисква от нас. А другото ако трябва да се случва ще се случи.

# 9 425
От няколко месеца хвърчат полените и симптомите на алергиите са много сходни с тези на ковида. То всъщност по-специфични за него са само липсата на вкус и мирис и това, което се вижда на скенера, всичко останало е неспецифично. Примерно с температури, сополи и кашлици пак е пълно сред ходещите на ясли и градини; в жегите започват и стомашно-чревните по-масово.

# 9 426
  • Другата България
според мен определено хората, които повече се интересуват от вируса, информирани са и следят информационния поток, имат склонност към... айде да не е точно филмиране, по-скоро автосугестиране, от което директно могат и да развият симптоми, подобни на това, за което четат... и според мен това е нормално, ако щете дори подсъзнателно, се вслушват повече в тялото си и се самонаблюдават; отделно и стресът... знаете, блажени са невежите Simple Smile но не всички можем да бъдем такива насила
Проблемът е, когато всичко това се насочи не към тях самите, а към околните и заобикалящия ги свят.
Тогава всеки "симптом" на човекът отсреща се приема за биологично оръжие, което ще доведе до "инвалидност", всяко негово действие, което е в разрез с разбиранията ни и това, което сме чули и прочели е вид заплаха, и всичко това в един момент ескалира и води/възможно е да доведе до физическа агресия. Още помня един клет подсмърчащ продавач на дюнери, който беше набит от случайни минувачи през зимата.
От няколко месеца хвърчат полените и симптомите на алергиите са много сходни с тези на ковида. То всъщност по-специфични за него са само липсата на вкус и мирис и това, което се вижда на скенера, всичко останало е неспецифично. Примерно с температури, сополи и кашлици пак е пълно сред ходещите на ясли и градини; в жегите започват и стомашно-чревните по-масово.
Заради тази алергия аз и тест правих, и на работа не ходих. Прекрасно те разбирам, и съм напълно съгласна.

# 9 427
Шведите се чувстват като прокажени
Силно се надявам и нас българите да не ни гледат като чумави защото засега вървим с уверени крачки по този път.

# 9 428
  • София
Когато вирусът плъзне дифузно - нещата стават много и много зле. Защото клъстерите, които изскачат - като този с абитуриента, са само видимата част на айсберга, а реално плуващото под водата не се знае и с епидемиологически проучвания няма как да бъде разкрито, докато ограниченията в общуването са оставени на добрата воля на общуващите.
Вариантите са два: регионални мерки за проследяване на връзките, ограничения на масовите мероприятия, а ако е нужно - за определен срок блокиране на квартали и даже населени места с много заразени, карантина на вирусоносители и контактни и т.н., всички знаем как става това.
Другият вариант го казаха - стягат болниците и интензивните отделения, а ние чакаме  на случайността и естествения отбор да реши кой, що и как.
Докато е разрешено масовото събиране на хора - няма как да се разчита на проследяване на контакти.
Поне аз така мисля. Изборът е на управниците ни, защото явно междинното положение - "масови мероприятия със спазване на всички противоепидемиологични мерки" е просто химера, лицемерие и опит за прехвърляне на отговорността върху хората в стил "Ние нали ви казАхме?" Под масови мероприятия се разбира, естествено, и домашни сбирки  над определен брой присъстващи в районите с повишен брой заразени. Даже обявяването им за забранени и незаконни би стреснало все пак някого. В момента кого и за какво да проследяват при дифузно заразяване - РЗИ да издири кой не си е мил ръцете, преди да общува с още сто човека?
Не става така. Това просто не работи.

# 9 429
  • София
Е те нашите управници си направиха избора и ни хвърлиха на кучетата да се спасяваме кой както може.

# 9 430
По-притеснителното е, че всеки който има някакви симптоми е склонен да ги отдава на нещо безобидно и си продължава с нормалните дейности. При съпруга ми има трима с кашлица и хрема, един от тях ако е с вируса, ще стане мазало. Но не ги пращат на лекар или освобождават от работа.
Според мен може и да е нерентабилно всеки със симптоми да отсъства, но ако пък не го направи, тогава няма ли целия персонал да се наложи да отсъства за много по-дълго време? А някои са и от рискова група.
Поне видимо болните трябва да пазят леглото. 
В стремежа да се намалят загубите, май ще загубим много повече.

# 9 431
Появи ли се някакво официално становище на РЗИта за отрицателните повторни тестове в Благоевград и Царево? Във фейса се тиражира пореден случай на карантинират първо с положителен, после с отрицателен тест. Ако не ги адресират директно, това също създава "доказателства" как вирусът е измислен.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 14:47 от TafTaf

# 9 432
Управниците се оказва, че не могат да откажат на едни много важни социални групи като любители на дискотеки, сватби, кръщенето, абитуриентски балове, мачове и прочее важни събития. Разни лекари от първа линия, диванни страхливци и обикновени данъкоплатци не са им приоритет.

# 9 433
Появи ли се някакво официално становище на РЗИта за отрицателните повторни тестове в Благоевград и Царево? Във фейса се тиражира пореден случай на карантинират първо с положителен, после с отрицателен тест. Ако не ги адресират директно, това също създава "доказателства" как вирусът е измислен.

Доколкото четох РЗИ не считало вторите тестове за "истински" и не ги признава. Не знам какъв е редът в този случай....
Възможно ли е да има фалшиво положителен резултат или да се отчете друг вирус от короните, а не ковид?

# 9 434
  • София
"Трябва да има изключително строга методика, по която да се изъвршват PCR тестовете. Някои тестове изследват два гена, а други 3 или 4. Колкото повече гени изследва един тест, толкова верояността за специфичност нараства. В тези, които изследват по-малко гени,  е възможно да хванат определни последователности, които са характени въобще за коронавируса, но това не значи, че тези тестове са по-малко точни. Те са много прецизни. В условия, когато нямаме достатъчно тестове в световен машаб, работим с тестовете, които имаме. Въпросът е, че трябва да направим информационна система, в която да се отбелязва изследването с кой кит е направено, от коя лаборатория и какви са резултатите, ако този пациент е правил и предишни изследвания. Апелираме да има такава информация", подчета д-р Симидчиев.
от ТУК

Общи условия

Активация на акаунт