COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 127
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 690
Тонове храна са унищожени заради съмнение, че са заразени с ковид, при дезинфекция на пазара, който предлага над 90% от плодовете и зеленчуците в Пекин. https://btvnovinite.bg/svetut/ognishte-na-covid-19-tonove-plodov … azar-v-pekin.html

Пример каква информация се дава за случаите в Пекин : Случай 2 (от 30.06): жена, на 20 години, живее в район Даксинг,  на ъгъла на пътя Qingyuan, улица Xingfeng и авеню Xingye, безработна. Пазарува от пазара Xinfadi на 11/06/2020. След това случаят не напуска дома си. На 21/06/2020 г. случаят започна да изпитва главоболие, повръщане, загуба на обоняние и други симптоми. Случаят не докладва и не търси медицинска помощ. На 25/06/2020 г., след самоизолация в продължение на 14 дни, случаят се среща с много приятели по време на хранене. На 30/06/2020 случаят беше тестван PCR, положителен. Прехвърлен чрез специализиран транспорт в областната народна болница Даксинг за лечение и е класифициран като потвърден случай. Клинична картина, показваща типични симптоми.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 10:04 от crow

# 9 691
  • София
Тази подробна информация за случая в Пекин от къде е? Може ли линк?

Тонове храна са унищожени заради съмнение, че са заразени с ковид, при дезинфекция на пазара, който предлага над 90% от плодовете и зеленчуците в Пекин. https://btvnovinite.bg/svetut/ognishte-na-covid-19-tonove-plodov … azar-v-pekin.html

Пример каква информация се дава за случаите в Пекин : Случай 2 (от 30.06): жена, на 20 години, живее в район Даксинг,  на ъгъла на пътя Qingyuan, улица Xingfeng и авеню Xingye, безработна. Пазарува от пазара Xinfadi на 11/06/2020. След това случаят не напуска дома си. На 21/06/2020 г. случаят започна да изпитва главоболие, повръщане, загуба на обоняние и други симптоми. Случаят не докладва и не търси медицинска помощ. На 25/06/2020 г., след самоизолация в продължение на 14 дни, случаят се среща с много приятели по време на хранене. На 30/06/2020 случаят беше тестван PCR, положителен. Прехвърлен чрез специализиран транспорт в областната народна болница Даксинг за лечение и е класифициран като потвърден случай. Клинична картина, показваща типични симптоми.

# 9 692
Някой може ли да ми отговори по въпроса за теста за антителата?
Според мен е класическо развитие - контактен, развива в някакъв етап на карантината заболяването, позитивира теста, справя се с вируса и теста вече е отрицателен, позитивира антитела, сега вече няма антитела.
Как се чувства в момента?

# 9 693
Да. Имаше и положителен тест, и симптоми, макар и не "популярните" температура и кашлица.
Какъв тест правихте Вие - pcr ли от къде беше везета пробата (нос, гърло, храчка)? В болницата след това ли беше правен теста и от къде беше взета пробата? IgG и IgM правихте ли и какъв беше резултата? Фиброза мисля може да има и при ХОБ - хора пушили дълго например, задух след вирусно заболяване и плеврален излив, какво пишеше на снимката?

Беще под карантина, контактен, с отрицателен тест. Към средата на периода получи съмнителни за мен симптоми, виках частна лаборатория. Взеха му гърлен и носен секрет, положителен. След края на втората карантина теста от рзи показа отрицателен. В частна лаборатория ибдвата вида антитела бяха положителни, прави ги след като у свърши арантината. След това в болницата му правиха пак пср - отрицателен. Казаха му не си ьа нас, не си зле, нямаш корона.
Фиброзни изменения и матово стъкло, снимката не е пред мен. Да, няма сериозен задух, да, за тези 30+ дни под карантина два пъти вдигна темп. Но имаще сериозни схващания в краката, Загуба на вкус и обоняние, инсултоподобни симптоми.

Някой може ли да ми отговори по въпроса за теста за антителата?

Моето обяснение че отрицателният pcr от болницата ако e бил от носоглтка, а не е бил от храчка може да се дължи на слизането надолу на инфекцията. PCR засича инфекцията там където е активна в момента. В началото е носоглътка или гърло после слиза надолу.  Затова в началото от носоглътка  е бил положителен а заради слизането на инфекцията от носоглътката надолу после  е бил отрицателен.
За iGG и IGM едновременно означава активна инфекция към края си, започнало е и образуване на антитела. Ако пуснете сега нов кръвен може да излезе само IgG антитела и вируът да се окаже че е минал. Хубаво да се види дали има последствия за лекуване.
Ако е сравнително добре човкът леко е изкарал, по-добре че не е бил в болница. Иначе както знаем, за вируса лечение няма, някои карат по-леко, други по-тежко. Лекуват се усложненията. В болницата могат да помогнат за по-лек задух с дихателна маска, не знам при нас дали се използва както на запад, но при лек сигурно се преценява че няма нужда. За другите симптоми, ако се притеснявате от съсиреци е трябвало да се изследва съсирването на кръвта, а ако се притеснявате от бактериална инфекция - диференциална кръвна картина и антибиотик (говорят за азитромицин катоподходящ). Тези неща и Вие може да си ги пуснете да видите как са. По-добре че  не е имал тежък задух защото след вентилаторите както чета малко хора оцеляват, не само че въздухът се вкарва под налягане ами и човкът е под упойка дълго време, представете си в състояние като за операция с дни без да се събуди. Хубаво е да пие големи дози витамин С.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 10:21 от Sparkles

# 9 694
Чувствам се подтисната почти толкова, колкото през февруари, когато започна всичко. От март до май си въобразявах, че някой нещо прави, за да ни опази, илюзия, от която вече се лиших.
В силата и заразата на вируса нищо не се е променило..промени се поведението на хората,
от стреса  и страха от неизвестното,до безхаберието и незачитане на елементарните мерки
с/у заразата.. за жалост пак ще стигнем до истината по трудния начин* и ако не се пазиш сам
никой няма да те пази -това "да се пазим взаимно" е минало свършено..

# 9 695

Аз имам въпрос - тези тестове за антитела (не бързите, а тези, които показват IgG И IgM) при позитивиране водят ли до карантина след това? Защото те показват а) прекарана инфекция и изградени антитела б)остатъчен вирус в тялото, който има да се чисти месеци след това.

Едни лекари са на мнение, че човек с двата вида антитела е заразен и трябва да е под карантина, други - нямало смисъл. Не знам РЗИ какво мисли по въпроса, само с PCR ли карантинират?
Аз си пусках само Ig G защото пусках много изследвания и да спестя пари.Смятах че ако има нещо позитивно то РЗИ или личния ми лекар ще ме изследват. Имам положигелни Ig G по Elisa личната ме прегледа след това не ми е казвала да правя други изследвания.От РЗИ никой не ме е търсил. Аз съм писала че боледувах края на февруари може и заради това да е. Мога да кажа че и по-тежко съм карала грип но сега отключих нещо друго алерголожката смята че е последица от Ковида- сърбежи, болезнена кожа

# 9 696
Еха, всичко от снощи на стадиона е наред, да благодарим на феновете за спазването на препоръките.Народа и Мангъров потъркват доволно ръчички.
Сега който от където дошъл до 10 дни да заразим максимален брой хора.Мерки никакви, а какво пречи сега да се въведат, за да не стане от това по лошо.Нови лекари днес, 33 от завод новозаразени и деца в ДГ.
Много безотговорно, егоистично безхаберно и жалко.

# 9 697
Тази подробна информация за случая в Пекин от къде е? Може ли линк?
Конкретно от тук, но го има и в други от официалните им сайтове. Още през февруари пускаха по подобен начин различните провинции. В Ухан не смогваха, но градове и региони с по 20-30 случая на ден даваха подробна информация.
http://whlyj.beijing.gov.cn/zwgk/xwzx/202007/t20200702_1937244.html

# 9 698
33-мата в Пловдив са от шивашки цех в Кричим

https://www.dnes.bg/stranata/2020/07/02/novo-ognishte-na-koronav … utm_campaign=Push

# 9 699
# 9 700

Аз имам въпрос - тези тестове за антитела (не бързите, а тези, които показват IgG И IgM) при позитивиране водят ли до карантина след това? Защото те показват а) прекарана инфекция и изградени антитела б)остатъчен вирус в тялото, който има да се чисти месеци след това.

Едни лекари са на мнение, че човек с двата вида антитела е заразен и трябва да е под карантина, други - нямало смисъл. Не знам РЗИ какво мисли по въпроса, само с PCR ли карантинират?
По време на пускане на теста е имал активна инфекция - IgM и според мен е бил заразен. Най-вероятно инфекцията е била към края си защото се засича образуване на антитела IgG  Много е възможно сега ако пусне да излезе само IgG, т.е прекаран вирус и антитела и не би трябавло тогава да е заразен. Но при положителни IgM и IgG едновременно още има активна инфекция. Ситуацита е в развитие затова ако имате възможност пуснете още един тест за IgG и IgM.  Ако още има IgM следете да не се усложни още защото още кара вируса. Сигурно е и заразен. Ако има само IgG спроед мен го е минал вече и не е заразен.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 11:28 от Sparkles

# 9 701

Интересно как диня се заразява с ковид, все едно е нарочно заразяване ?!

# 9 702
Който е ял диня скоро да се самокарантинира за 14 дни! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 9 703
роЗи, според мен да си направи теста по метода Елайза,  за двата вида антитела, за да се разбере изчистен ли е вирусът от организма и направил ли е анти-тела вече.
Със сигурност го правят в Кандиларов, с вземането на кръв излиза около 80 лв. мисля.
Стискам палци за бързо възстановяване!
До тук с безплатното здравеопазване това за което се притеснявахме от началото на темата.

# 9 704
  • София
След мангото, което в Танзания даде положителна проба за коронавирус, сега китайски дини... тези хора се подиграват със света вече.
Иначе ефектът на "матовото стъкло" се получава и след прекарани тежки двустранни пневмонии и бронхити (без коронавирус). Понеже някъде назад някой спомена, че този ефект бил "уникален за COVID-19"... Като цяло пораженията по дробовете, които се съобщават след коронавирус, стават и при тежки пневмонии, добре е това да се уточнява, защото утре ще отиде някой с двустранна пневмония, ще му кажат, че НЕ е коронавирус, и той ще си свирка, че не е страшно.

Общи условия

Активация на акаунт