COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 306
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 940
Ами ще се натръшкат значи.

# 11 941
Масови протести в Белград тази вечер. Протестиращите са щурмували парламента.

"Няколко малки групи протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията, която многократно стреля със сълзотворен газ, но не успя да прогони тълпата далеч. Бронираните машини на жандармерията бяха забелязани пристигащи минути след изстрелването на първия сълзотворен газ. N1 обхвана протеста на живо за разлика от държавната телевизия (RTS) и други проправителствени станции.

Тълпата от няколкостотин души събори металната бариера, запали фенерчета по стъпалата, водещи до входа, преди група да успее да пробие в сградата. Репортери на мястото на протеста казаха, че полицията се намесила и успяла да ги изтласка след около 15 минути.

Репортер на N1 научи от хората в тълпата, че са провокирани от обявяването на президента за по-ограничителни мерки за борба с пандемията на коронавирус. Те казаха, че нямат нищо против полицейския час, колкото факта, че властите ги излъгаха и позволиха на изборите да се проведат, както и на футболни мачове с фенове на стадионите, партита и празненства."

http://rs.n1info.com/English/NEWS/a617478/Protest-in-front-of-Se … unced-curfew.html

Един от протестиращите в Белград: „Това е за теб татко, знам, че ще се гордееш“.

Той казва, че баща му е починал, защото в болницата няма достатъчно вентилатори.

https://twitter.com/Serdjosega/status/1280629596187222018

Защо толкова много хора са по улиците на Белград:

Правителството напълно облекчи КОВИД мерките, за да има избори. Сега, когато изборите са приключени, правителството реши да въведе локдаун през уикенда, тъй като броят на случаите бързо нараства.

https://twitter.com/Marien__R/status/1280613703231180800

Скрит текст:

# 11 942
В Пловдив празнуват мачове, музикални и футболни награди, в София екопротести. Сякаш живея на друго място и новините за ковид са отново нещо случващо се само в Китай...
Запътили сме се към това, което се случва в Сърбия, едва когато местата в болниците свършат, а народа се изпонатръшка здраво хората ще изтрезнеят и ще поискат сметка.

# 11 943
"Сълзотворен газ, боеприпаси, палки, срещу голи ръце, срещу младежта ни. Татко, това е за теб, умря, защото нямаха достатъчно респиратори! Татко, аз те обичам толкова много, Джука - Любиша Джурич, обичам те толкова много татко, това е за теб и за новородения ми син! "

https://twitter.com/bidaisyb/status/1280643273850269697

OVO JE ZA TEBE ĆALE  (Това е за теб татко) е станал слогана на протестите в Белград.

# 11 944
188 нови, 4 починали.
Ще достигнем бързо 200. Sad

# 11 945
  • София
188 нови, 4 починали.
Ще достигнем бързо 200. Sad
Бая са новите случаи. Ще се опитат още поне седмица да ги "поразхвърлят", тъй че да няма 200 дневно, макар че то - дали 190 или 200, ти ми кажи каква е разликата, като трендът си е твърд и стабилен.

# 11 946
Ами, да са ни честити... Забележете ръста на хоспитализираните.
Където 188, там и 200. Да действат вече.

# 11 947
  • София
Аз съм изумена от случващото се в Сърбия. Това ли ни чака и нас?!?

# 11 948
Може ли линк за интензивното в Пловдив?
Пловдив обслужва голяма територия от спешни случаи, цяла южна България, интензивно, хирургии, онко, винаги са били препълнени.

Пловдив отдавна се очаква да пламне?!  Много хора се водят по лична карта, че живеят в града, а отдавна са го напуснали, за мен това не е гъсто населен град като София.

След мача на Локомотив, слушах Кантарджиев, че който е бил да си ограничи контактите в близките 10 дни. Нормално е да изкочат заразени, щом това е стратегията експертите.
Вече не вярвам, че някъде, някой мисли за справяне с вируса, едни статистики и толкова.

# 11 949
Обикновето към края на седмицата излизат повече случаи.  Но по-скоро би трябвало да се гледа на седмична база, ане ежедневно.

# 11 950
Невярващите във вируса пак пишат във ФБ, че управляващите ще лъжат и надписват бройки, че да затворят държавата.
Аз съм на обратното мнение, че ще крият, та нищо да не затварят.

За Пловдив - доколкото разбрах, само в Инфекциозна се лекуват болни с КОВИД. А тя е стара и с малък капацитет. Не е учудващо да е пълна, има и за други болести отделения.

# 11 951
Може ли линк за интензивното в Пловдив?
Пловдив обслужва голяма територия от спешни случаи, цяла южна България, интензивно, хирургии, онко, винаги са били препълнени.

Пловдив отдавна се очаква да пламне?!  Много хора се водят по лична карта, че живеят в града, а отдавна са го напуснали, за мен това не е гъсто населен град като София.

След мача на Локомотив, слушах Кантарджиев, че който е бил да си ограничи контактите в близките 10 дни. Нормално е да изкочат заразени, щом това е стратегията експертите.
Вече не вярвам, че някъде, някой мисли за справяне с вируса, едни статистики и толкова.

Гледах снощи новините на нова, проф. Стойчева, май се казваше, излезе с апел, че се търси персонал - сестри, санитари, специализанти. Имали много случаи, легла можели да осигурят, но липсвал персонал. Но това е за инфекциозното.
За интензивните сектори не съм разбрала, или поне не съм срещала, да има засега проблем. Уж следя информациите.

От миналия петък са променили пак заповедта, отново не се приема само в Инфекциозна. Добавили са още две болници.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 07:11 от stasha_s

# 11 952
Аз съм изумена от случващото се в Сърбия. Това ли ни чака и нас?!?
Аз също, но се надявам, че сме по апатични и мързеливи за простести, без значение причината.

Гледах снощи новините на нова, проф. Стойчева, май се казваше, излезе с апел, че се търси персонал - сестри, санитари, специализанти. Имали много случаи, легла можели да осигурят, но липсвал персонал. Но това е за инфекциозното.
Това беше повече от ясно. Легла има, апаратура, екипировка но лекарите ни не достигат.
Дано това да накара хората да се замислят и да станат по предпазливи.

# 11 953
Той снощи го каза в прав текст в Референдум, че целта не е да се справим с епидемията, а да я държим под контрол. А, да, и да не сме в топ 10 в Европа по провал. А ние вече сме в топ 12 по нови случаи дори по абсолютна стойност (сравнено с държави с десеткратно повече население). Пълна абдикация!

# 11 954
Скоро, за съжаление ако се продължава така и нашия Б.Б. ще усети "народната любов" като в Сърбия

Общи условия

Активация на акаунт