COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 134
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 270
Протести около изборно време рядко са "спонтанни". И тук ще имаме, споко. Днес пак имаше обръщение на президента, нито дума за вируса, само между другото пак захапа ББ и спомена да му върнели правомощията за службите. Много мътни времена навсякъде, нещата, които се случват покрай вируса са не по-малко опасни.

Тези "легла" в болниците не свършват толкова лесно, има варианти за разширяване на капацитета. Щом не са спрели плановия прием, не е толкова зле.

Около мен подценяващите ситуацията с пандемията (конкретно от хората, които познавам достатъчно добре, за да съм сигурна, че по принцип имат багаж в главата) са или със силни полтически убеждения (ляво и дясно), или силно засегнати финансово от ИП. И пак не са отричащи, а само подценяващи. Яростно защитаващите тезата "измислен вирус", "просто грип" и разни конспираци имат деца с увреждания, които не мисля, че ще оцелеят ако се заразят, при тях може би е някаква защитна реакция.

# 12 271
Не знам кога ще проблесне нещо в главата на управляващите, аз лично не мога да повярвам през какво минахме и с какви мерки, за да стигнем до това малоумно и тревожно положение.

И нещо друго ми прави впечатление - тази Каназирева, изглежда доста отговорна и активна. Поне в Пловдив има информация къде и какво се случва. Изглежда ми надежден човек, а може и да се заблуждавам. Та имам надежди за Пловдив.
Но тук, в София, нали се сещата как са нещата, нито знаем откъде са тези 60 нов бройки - дали от балове, дискотеки, мачове, или - откъде.
И няма нито един представител на Столична община , или РЗИ, да ни каже.
Аз съм възмутена от тази дезинформация. Все си мисля, че не ни се казва, защото ако започнат тестове и проследяване на контактни, кой зна е каква Убава  дневна софийска бройка ще устроим.

# 12 272
tays, на теб конкретно ако ти кажат, какво ще се промени лично за теб? А за хората около теб? Повечето така или иначе са склонни да чуват само това, което съвпада с убежденията им.

# 12 273
Шефа хич не е откачил, ами е дребен хитрец, който иска да се хареса на всички. Тоя път обаче ще удари греда, защото епидемия не се спира с купон и зрелища. Освен това не иска да плаща обезщетения на ресторантьори и подобни, затова ги оставя да работят, пък ние да не сме ги посещавали. Само че това е глупост - за да не плаща обезщетения ще плаща лечение на хиляди хора, тестове, карантини.. Докога, интересно. Всичко скоро ще лъсне, само дето ще се омажем и ние.

Затова толкова тенденциозно поднесоха новините за Сърбия - защото става точно каквото у нас - айде юруш, мачове, купон, отлични резултати - и изведнъж, местата в болницата свършиха. Ама колко са продажни телевизиите само... Като че ли може в днешно време да се скрие какво всъщност става.

# 12 274
Протести около изборно време рядко са "спонтанни". И тук ще имаме, споко. Днес пак имаше обръщение на президента, нито дума за вируса, само между другото пак захапа ББ и спомена да му върнели правомощията за службите. Много мътни времена навсякъде, нещата, които се случват покрай вируса са не по-малко опасни.

Скрит текст:
Тези "легла" в болниците не свършват толкова лесно, има варианти за разширяване на капацитета. Щом не са спрели плановия прием, не е толкова зле.

Около мен подценяващите ситуацията с пандемията (конкретно от хората, които познавам достатъчно добре, за да съм сигурна, че по принцип имат багаж в главата) са или със силни полтически убеждения (ляво и дясно), или силно засегнати финансово от ИП. И пак не са отричащи, а само подценяващи. Яростно защитаващите тезата "измислен вирус", "просто грип" и разни конспираци имат деца с увреждания, които не мисля, че ще оцелеят ако се заразят, при тях може би е някаква защитна реакция
Съгласна съм,не знам каква е причината но само веднъж споменаха, че щурмувалите парламента
са организирани от опозицията ,загубила изборите..не мислят за хората а за облагите от властта,
защото след това щурмуване ще има още много заразени и бум на болните..организаторите ще си влезнат в
парламента и ще се ползват от специалните грижи ,които им се полагат като депутати ако им се наложи,
наистина стават опасни неща.

# 12 275
Искам да попитам живеещита в чужбина, на които децата бяха на ДО, как е уредено там да не стои детето само? Също дамата, която писа, че в Германия са през ден, та този почивен ден кой стои с детето?
Аз съм си вкъщи, не работя по принцип. С двете деца, в това населено място - трудно. Иначе работещи майки - германки - на съучениците на детето, напуснаха работа още през март - април. И ходенето през ден не си е работа - едната седмица ходят 3 дни, другата - два. А вкъщи няма вариант да се оставят сами, до 12 годишни, мисля. Сега разшириха групите в училището за деца на работещи родители. До преди два месеца всеки ден ходеха в училище деца на лекари, полицаи,пожарникари.., сега могат да кандидатстват за място и двама работещи.
UK - училищата никога не са затваряли за деца на двама работещи родители.

# 12 276
Не знам какво ще направи Каназирева.
Аз съм силно притеснена за Пловдив и въобще за страната.
Освен тук и част от роднините ми, почти не познавам хора, които са загрижени за ситуацията.
Навсякъде в града цари безгрижие.
В предната ми работа имаше мерене на Т на входа, дистанция, маски.
В сегашната няма нищо подобно. И никой дума не обелва, очевидно не се притесняват хората.
Магазините, които ползвам изискват маски, поне това е добре.
Ходим в едно заведение само, там слагат еднократни покривки, приборите са увити в салфетка, сервитьорите са със шлем/маска. Има дезинфектанти.

# 12 277
tays, на теб конкретно ако ти кажат, какво ще се промени лично за теб? А за хората около теб? Повечето така или иначе са склонни да чуват само това, което съвпада с убежденията им.
Мен лично ме интересува, че има заразени в Софийския централен затвор, а дали е така и по арестите. Това още в началото ми беше голяма тревога, ходя там, а и в съда ни ги карат , в една зала седим всички, нищо, че сме с маски.
Интересува ме по същата причина и дали има в бразилските квартали много. Возят се в ГТ, идват в съда и най - гадното е, че в Съдебната палата ги пускат, макар и да са зрители и да нямат работа там. Естествено, маските са под носа, а са много- седят по пейките, по залите.

Нали се мешаме по цял ден, поне да знаем къде какво става.

# 12 278
Короната се кара на флуктуации - днес по-добре от вчера, утре - по-зле от вчера. Тази информация е след като влезе в болница. Нормално е да се е почувствал по-добре, най-малкото, защото са му смъкнали температурата. Но ако беше добре, още преди 10 дена трябваше да цъфне, и да каже, че всичко с него е ок.

# 12 279
Ох, и добрият ни приятел Себастиан не ни ще...що така, довчера ни хвалеше като най-добре справящи се с пандемията. Чудя се колко време ще отнеме цяла Европа да ни сложи под карантина, та дано въведат  мерки.

# 12 280
Проблемът с болниците е, че освен, че няма персонал най-вече сестри а и не могат да правят ковид отделения както е по стандарта от СЗО. Иска се доста капацитет и работа за тая цел, примерно болницата в Каспичан няма как да го постигне. Отделно тези интензивни отделяния са суперсложни за работа с поддържане на пациентите и искат освен апаратура а и много добре обучен и най-вече наличен персонал. ВМА, Пирогов примерно могат донякъде да покрият стандартите за лечение (пример болните да са изолирани и в стаи с ниско атмосферно налягане), но в останалите наши болници ще е мъка ... та да се готвим за най-лошото пък дано ни се размине.

# 12 281
Tays, ти не беше ли изкарала короната, заедно с детето? Ако се провериш за антитела, и ако ги имаш, мисля, че трябва да си спокойна.

# 12 282
  • София
Короната се кара на флуктуации - днес по-добре от вчера, утре - по-зле от вчера. Тази информация е след като влезе в болница. Нормално е да се е почувствал по-добре, най-малкото, защото са му смъкнали температурата. Но ако беше добре, още преди 10 дена трябваше да цъфне, и да каже, че всичко с него е ок.
Информацията, дето се размята от тоя линк цял ден е от 23 юни. Днес сме 8 юли. Много ми се ще д а има добри новини за Григор.  След като публично в инстаграм профила си обяви, че се е разболял, вероятно най-малкото пак там ще обяви, че ПСР са му отрицателни. Факт е обаче, че новина няма.

# 12 283
Другият човек, с който имах контакт е във видимо по-добро състояние в момента, с лека кашлица от време на време.
Прибрали са се от София.
А там как са го хванали? Сещат ли се да са имали контакт сък съмнителен или е неизяснено?

Знаели ли са, че са заразени като са дошли на раздумка?

# 12 284
Мен лично ме интересува, че има заразени в Софийския централен затвор, а дали е така и по арестите. Това още в началото ми беше голяма тревога, ходя там, а и в съда ни ги карат , в една зала седим всички, нищо, че сме с маски.
Интересува ме по същата причина и дали има в бразилските квартали много. Возят се в ГТ, идват в съда и най - гадното е, че в Съдебната палата ги пускат, макар и да са зрители и да нямат работа там. Естествено, маските са под носа, а са много- седят по пейките, по залите.

Нали се мешаме по цял ден, поне да знаем къде какво става.
Приемаш, че има. "Много" е относително понятие, все още не са много, но и в бразилските, и сред полицаите % е над средния за населението. Поименно няма да ги изброят.

Общи условия

Активация на акаунт