COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 211
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 585
  • BG
Аз искам да чуя мнението на ген. Мутафчийски. Убедена съм, че екипът му има реалистичен поглед върху ситуацията, който вероятно максимално се покрива с нашия.
Защо уважавате мнението на човек, който няма смелостта и съвестта на лекар да го защитава? А освен лекар е и генерал.

# 12 586
  • София
Скрит текст:
Аз искам да чуя мнението на ген. Мутафчийски. Убедена съм, че екипът му има реалистичен поглед върху ситуацията, който вероятно максимално се покрива с нашия.
Защо уважавате мнението на човек, който няма смелостта и съвестта на лекар да го защитава? А освен лекар е и генерал.

Ако е имал нещо да казва Мутафчийски - да го е казал досега. Онзи ден доказа, че не са му изтръгнали езика, като чете пространни лекции на тема хлорохин.

# 12 587
Защото му отнеха възможността да го направи.Един път си каза мнението пред Бенатова,но явно  това не се хареса на някого и публичните му изяви приключиха.Същият отговор давам и на това,защо никой не задава тези въпроси,което ни интересуват и коментираме тук.

# 12 588
  • Countryside
Г-жа Букет, какви сравнения може да правим между България и хората в Азия.
Точно както се спазват мерките в заведенията , на мачовете и пр.Кауза пердута.
Човек не се е родил научен. Гледаме добрите примери и правим като тях. Няма не искам, няма не мога. Кучета и котки се дресират, българинът обаче твърдо не. Дори немците ги принудиха да носят маски, и на открито даже. В Испания доколкото знам също е задължително и дори крал и кралица носят, дават пример един вид и се грижат за собственото си здраве. При нас са лигавник, поне примерът на Бойко е такъв и хората копират. Еми...

# 12 589
  • София
Всичко е заради алчността и некомпетентността на хората. Едните са готови на всичко за пустите пари, ще слушат, ще си траят, но да запазят постчето си, и ако може да откраднат някой лев, а другите са толкова некадърни, че са неспособни да направят нещо. И ние разчитаме на такива да ни пазят и водят в битка с вируса. Аман от мишкари в тая държава. Но иначе на думи всички са много загрижени и всички са патриоти, всички се гордеят, че са българи и България им била в сърцата. Аре нема нужда. Редактирах го 100 пъти, но съм наистина адски разочарован от всичко около мен.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:34 от WhatHapppenedToMonday

# 12 590
А според вас за неразбиращите от дума колко пъти трябва да каже и да повтори? От кой път мислите, че ще схванат?

# 12 591
  • София
Аз не разбирам - в тая държава опозиция няма ли?! Защо всички мишкуват. Президент и Премиер си играят на дронове. Левицата мрънка нещо за управлението и драпа да се качи на власт. Всички политици се изпокриха. Какво става, бе?! Един съзнателен ли няма?! Къде е обединителя на нацията. Къде са ония лелеещите за народа. Ааа, да, чакай, то още не са дошли избори. Като дойде изборно време, мишоците ще изпълзят и ще се цанят за управници с гръмки обещания и милозливи и сополиви речи как милеят за род, родина и народ. Сърбите се вдигнаха заради двойния стандарт. Заключени за всичко, но за изборите не. За политика може, за народ не може. И хората се разбунтуваха. А ние тука сме едни овце. Блеем, блеем, па се юрнем да изберем Илия, дет се преоблякъл, ама не виждаме, че е все в тия. И така козина се мени, нрав не, само стадото остава все така глупаво и доверчиво.

Сложиха ни мерки. Имаше някаква организация, с много недомислици и забележки, но имаше. Ефект също имаше. Обаче, пуст народ, изтрещя. Нямало вирус, нямало да спазва, пък правата, пък забавленията. Социалните мерки струват скъпо, а парите свършиха. Еми... единственото, което остава, е наистина ние като народ да се мобилизираме. Вече няма какво и откъде да дойде. А те накрая пак ще ни затворят, не защото могат да си го позволят, а защото в даден момент няма да има избор, а за икономиката вече няма да има значение. При масово болни няма да има бизнес, и то не само дискотечен и ресторантьорски.

А на опозиция какво ще разчитаме? Мене даже ме учудва да искат да се намърдат в тоя момент. Защото те няма какво да предложат, а ще го отнесат за всичко. За крадене не знам какво остана, а няма и къде да го харчат в момента. Само ще всяват раздор, да печелят бъдещи дивиденти, ако са умни, разбира се.

# 12 592
  • София
В. Симеонов твърди, че на коалиционен съвет е решено да се забранят всички масови прояви - мачове, нощни заведения, дискотеки. Ананиев бил отишъл да пише заповеди. https://m.24chasa.bg/novini/article/8791836

# 12 593
А според вас за неразбиращите от дума колко пъти трябва да каже и да повтори? От кой път мислите, че ще схванат?
Мисля, че само от личен опит биха схванали.

# 12 594
  • Countryside
Ще схванат с тояга. Като не те пуснат в магазин, ресторант, ГТ и на работа без маска ще се дресираш много бързо. И глоби за най-твърдоглавите.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 14:38 от Г-жа Букет

# 12 595
  • Пловдив

Видя се, че от думи никой не разбира, трябват по-сериозни мерки по контрол, но няма воля за това, никога не е имало за нищо, не само за вируса. Сега се вижда много ясно, че у нас никой не спазва никакви правила и никой не упражнява никакъв контрол. Ние живеем в разграден двор.

# 12 596
В. Симеонов твърди, че на коалиционен съвет е решено да се забранят всички масови прояви - мачове, нощни заведения, дискотеки. Ананиев бил отишъл да пише заповеди. https://m.24chasa.bg/novini/article/8791836
Това е много добра новина, ама къде го е казал.
Божке, вече сигурно и журналистите търчат като изоглавени  в парламента и къде ли не, някой да каже нещо. Нещичко.
Не е истина просто.

# 12 597
  • София
Ние пак ще почваме хоумофис. Flushed

# 12 598
-

Само информативно питам, ако си контактен на положителен, и те сложат под карантина 14 дни,
дават ли ти за това време болничен, помня че в началото беше каша по този въпрос, сега как стоят нещата? Защото ако плащат каранирна на толкова много каранинирани как издържа към момента НОИ ???

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:54 от Щастлива съм!

# 12 599
  • Немция
Не знам откъде идва намалената смъртност в България.
Дори в Германия, където няма много починали от ковид, се отчете леко завишена смъртност в сравнение с други години през периода март-май.

Колко месеца се говори вече за тази намалена смъртност? Почва да ме учудва тази статистика.

Общи условия

Активация на акаунт