COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 001
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 630
Фаастък, защо да не работят училищата? В цяла източна Азия си работят, децата са с маски, на влизане в училище се мери температура и ръцете се дезинфекцират. Учителите съблюдават за спазването на правилата и дистанцията и са личен пример за това. Представи си не ходят по дискотеки и барове, изискват им го от работата. Ама ние не можем, щракането с пръсти обаче го можем. Въпрос на приоритети.

Веднага ти отговарям защо - 35 деца в една класна стая затворени с часове, а през 40 минути разминаващи се на милиметри лице в лице, ако ще и 10 маски да нахлузят-не ми е ок. И това-часове наред. Юни месец в стаите не се диша, зимата на отворени прозорци ли ще стоят? Въобще не го виждам аз. Смятам да се възползвам ако оставят опция с ДО и да не пусна детето.
Те тоалетните им са под всякаква критика и сапун няма.
За ходещите по барове ученици-сега ще им резнат кранчето отново. Ма те ходещите по барове ученици са продукт на родители, които смята, е маските са , за да мълчите.

# 12 631
Това с тоалетни, сапун и проветряване трябваше да бъде решено преди много време. Предполагам, че по-малките училища се справят по-добре.

# 12 632
забрана на групови празненства над 30 човека на открито и закирто
От тия тридесет 1 може да е заразен и кво правим?

# 12 633
Само не вдянах в дискотека за 500 човека ще ходят 250, обаче ако има кръщене или сватба до 30 човека Simple Smile

фаастък,  прочети как го правят в другите страни,  абсурдно е ресторанти и кафенета да работят, а училища-не..
В детските градини и ясли също си ходят децата, те пък съвсем не схващат какво е дистанция и хигиена

# 12 634
  • София

Е, ще зарази максимум 29 (никога няма да са 100% де, вероятно ще са макс. 10), а не 250 (или макс. 80, ако запазим пропорциите)... Мярка е, и то, според мен, добра.

# 12 635
В. Симеонов твърди, че на коалиционен съвет е решено да се забранят всички масови прояви - мачове, нощни заведения, дискотеки. Ананиев бил отишъл да пише заповеди. https://m.24chasa.bg/novini/article/8791836
Това ще е далече по-изгодно икономически, защото на 1 лв. приходи в бюджета , не знам какви разходи ще дойдат за лечение , за болнциите за затваряне на предприятия.

# 12 636
Ние пак ще почваме хоумофис. Flushed
Това на мен, ми говори много!

При нас в Р. Ирландия - home office е за неопределено време. Не разбирам защо в Бг когато фирмите имат възможност да се работи home office настояват да са присъствени дните в офиса.

# 12 637

По принцип, идеята е да се проследяват и карантинират контактните, ако има заразен в групата. В по-малка група става по-лесно.
Но това по принцип, на нашите не знам каква им е идеята, имат ли изобщо такава, тече ли някакъв мисловен процес, свързан с епидемията, цифрата 30 е съобразена с капацитета на РЗИ, или Той е гледал в  тавана и просто така я е изпляскал.

# 12 638
Казаха, че се забранява посещение на барове и дискотеки на закрито.

# 12 639
Това с тоалетни, сапун и проветряване трябваше да бъде решено преди много време. Предполагам, че по-малките училища се справят по-добре.
ТрябвашЕ, но не е. Само се замазва с поставен от време на време сапун като при акция.
Има препълнени гимназии, при които няма как а се получи ама никаква дистанция, та сапуните да са им проблем.
Там, където имат 10 класа на кръст някъде в някое градче е ясна работата, че може да се реализира. Но в софийските гимназии с надпланов прием-абсурд. Повечето от тях са и с окаяна база, условия няма, условияяяяя.

# 12 640
Хубави мерки -сега се моля само да имат т....и да успеят да ги наложат,контролират и най-вече удържат..

# 12 641
Ние пак ще почваме хоумофис. Flushed
Това на мен, ми говори много!

При нас в Р. Ирландия - home office е за неопределено време. Не разбирам защо в Бг когато фирмите имат възможност да се работи home office настояват да са присъствени дните в офиса.
Е , шефа го е страх да не го излъжат нещо.
Да не се мине.Око да види, ръка да пипне. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 642
Мутафчийски го няма.

# 12 643
Някой може ли да синтезира: затварят барове и дискотеки на закрито, ограничение на събирания до 30 души, мачове и състезания без публика и какво още вкарват?

# 12 644
Почнат ли масови проверки по офисите ще се минава на хоумофис.. Както казаха при нас за да изпълним всички изисквания разходите ще са големи и е по-лесно и евтино по къщите...
То така, ама ей сега двама колеги още не са започнали да работят, а аз искам да излизам обедна почивка

Общи условия

Активация на акаунт