COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 232
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 660
В контрола ще се включат -в заведенията за хранене.Аз пък се учудвам..мислех,че и до сега учатват..нали и без това те контролират заведенията...няма пълнене на хазната..пък и като гледам как контролират хигиената..дано сега се справят по-добре..

# 12 661
На закрито -забранено,на открито дистанция и 50% заетост и Агенция по храните ще се включи.
В какъв смисъл са казали Агенцията по храните? Намирисва ми на акция по пълнене на хазната.
Добре,де, толкова ли е трудно да се приемат някои отговорности, без конспирации и извъртания...
Не е истина просто.
Ами нека е и за пълнене на хазната...По-добре хазната, отколкото болниците.

# 12 662
  • София
Мерките са ок, трябваше с месец по-рано. Да не ви притеснява, но имате знанията от други държави, късмет ще е, ако минем в плато в края на месеца, дотогава очаквам ръст от по над 300 на ден, дано не съм прав де, но тая крива не топи за една седмица.

# 12 663
Единствените работещи мерки показаха го квартал изток, селата в Шуменско и Буковлък е карантиниране на огнищата. В момента няма огнища или и да има дори не ги знаят, т.е. Тия мерки са неадекватни, ненавременни и ще са без резултат, но после ще се бием че сме ги взели и пак ще обвиним хората че са се само заразили.
Както с баловете- кой разреши баловете и кой носи отговорност? Ако не бяха разрешени, със сигурност нямаше да стигаме до тая заболеваемост. Какво очакваха хем разрешават, хем пазете се. Смехория, те лекарите с адекватно облекло не се опазиха пък ние с едните маски и шлемове ще.

# 12 664
Витанов с тези загадъчни усмивчици тип Мона Лиза ме дразни. Извикан си там, за да кажеш нещо. Ако не искаш да го казваш, просто не идвай на интервюто. Той задава гатанки и разказва притчи. Тоест може спокойно и без него в студиото.

# 12 665
Еее.. На кини и театър може. На мач.. Не... Значи в кино салона в затворено пространство с хора съм в безопасност ли? Еми не е ОК. Да останат само и единствено заведенията на открито и то с отстояние от 2метра от стол до стол, а не от маса до маса.

# 12 666
Ама те досега не контролираха ли? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 667
В коя заповед мога да прочета, че в офис  служител е задължен да стои с маска, защото на Брифинга се каза, че  ако дойде проверка се глобява служителя и фирмата.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 15:40 от Щастлива съм!

# 12 668
Съншайн, ами те в момента са 500 в болница и вече има сериозни затруднения.

# 12 669
А клиентите в ресторанти трябва ли да бъдат с маски, когато не се хранят??
И докато се хранят трябва да бъдат с маски.
Така е справедливо. Все пак се намират на закрито обществено място, а всички хора които са на закрито обществено място са длъжни да носят маски

# 12 670
  • София
Съншайн, ами те в момента са 500 в болница и вече има сериозни затруднения.

Да, именно. Ами ако наистина са 60 хил. - то тогава колапсът трябва да е пълен. Теорията на Витанов куца сериозно. И, да, знам, че не е само на Витанов...

# 12 671
  • Сф
На закрито -забранено,на открито дистанция и 50% заетост и Агенция по храните ще се включи.
В какъв смисъл са казали Агенцията по храните? Намирисва ми на акция по пълнене на хазната.
защото рзи изнемогва , ресорните агенции си  поемат ресора и те-БАХ или както е там следи заведенията за хранене, хр, стоки; Инсп.по труда- трудовите  колективи и така.и те- освен рзи.
Ресурс има, воля трябва.районните кметове и администрациите и те могат , ако искат да спрат да си клатят краката  по държавните служби.Как вързаха всеки апарат за данъчното..да събират и сега глоби на тарикатите и неизрядните.

# 12 672
Скрит текст:

Скрит текст:

Добре,де, толкова ли е трудно да се приемат някои отговорности, без конспирации и извъртания...
Не е истина просто.
Ами нека е и за пълнене на хазната...По-добре хазната, отколкото болниците.
Блажени са вярващите, че мислят за народа.
Нека мине  малко време и ще се види накъде пак ще стимулират хората да спасяват бизнеса, до тук беше туризма..

# 12 673
  • Пловдив
milittana , няма ИП в момента, от доста време няма такова.

ако слушате математика, трябва да се умножават не 6 хил. души, а активните в момента, които са 3 хил. Нещо му куцат и на него цифрите. То не може да умножаваш едни бройки, които се натрупват.
Или да умножаваш 6 хил, но това всъщност да са общо заразени от март до сега, а не в момента. Че има съществена разлика.

# 12 674
  • София
Някои вече са се подготвили да спазват правилата и нямат търпение да въведат мерките:
Ромската махала в Кюстендил опустя часове след падането на карантината, след като всички се втурнаха към центъра на града и магазините. Купуваха се дрехи по последните модни тенденции, скъпарски телефони от 1000 лева нагоре, аудиосистеми, които ромите наричат „шаки”. Коментарът бе, че ромите се готвят за отложените заради блокадата празненства, като сватби, кръщенки и годежи. Цели ромски семейства имаше и в магазините за дрехи втора употреба. Блокадата в махалата продължи 21 дни и според властите това определено е дало резултат, тъй като заболяемостта от COVID-19 спадна през последните дни.   от ТУК

Общи условия

Активация на акаунт