COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 290
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 960
  • София
Zverino, благодаря за примера, защото съм пушач и мога да ти отговоря. Не, не бива да се пуши. Лошо е. Затова са и предупрежденията. Повечето пушачи знаем рисковете, но се надяваме да ни се размине. Е, не ни се разминава. Може и пушенето да няма тежки последици винаги, но леки колкото искаш - най-малкото - миришем.

# 12 961
@zverino  ако половината шофьори на пътя караха пияни то вЕрвай ми тия 300 000км нямаше да можеш да ги минеш. Та така и с тази епидемия - докато има малко заразени нещата са поносими и може да се живее нормално. Тенденцията тия 2-3 дни хич не ми харесва, но все още смятам нещата има шанс да се овладеят, НО само с твърди мерки - не половинчати както до сега.

# 12 962

Подписах подписката срещу Мангъров. Радвам се че лекарското съсловие се събуди и осъзна какво прави той с о-вото и какво отражение има това върху нашият живот. Отражението колкото и парадоксално да звучи на всички мангъровци е точно обратното на това което искат. Мангъров прави всичко възможно заразата да се разпространява все повече и повече което в крайна сметка довежда до все повече и повече мерки. Това е истината. Иска ми се мангъровците най после да го осъзнаят това и да спрат да го слушат.

Ох, как ми напомни това за Светата Инквизиция и нейните "подписи" срещу... истината, науката, разума.. в лицето на Бруно, Галилей и стотииици още, говорещи неудобни неща... То е лесно да се подпишеш и да метнеш някого в огъня , проблемът е, че "И все пак тя се върти!" Мдааа.... и все пак тя се върти.... Simple Smile

Joy

ХАХАХАХА

На твоя Галилей от фейсбук са му маркирали като "Неверна информация" една от последните публикации, че PCR тестовете били научно безсмислени. Дори и извън България разбраха за какъв човек става на въпрос, човек който е далеч от истината и науката, човек който публикува фалшиви новини, представяйки ги като "научна" информация.

Да не говорим, че голяма част от последователите на твоя Галилей отрича науката, като анти-ваксъри и тем подобни.

# 12 963
Тесла, стига си ревал. Опищя форума. Те и без твоите сметки са готови за под диваните.
Аз не искам никой да плаша, просто излагам как ще изглеждат нещата с цифрите ако сегашният възход на вируса се запази и през следващата седмица. Това няма да има особено отрожение към този момент върху обикновенният човек защото все още вируса не е масово разпространен, но ще има отражение върху здравната с-ма, не знам колко ще издържи след като минем стъпалото от 300 което вече го минахме, според математика на щаба 2 до 3 седмици ще може да издържи здравната с-ма. Аз не знам дали и математика на щаба ги вижда като мен нещата, защото те го попитаха как според него ще се развие епидемията в непосредствено бъдеще той каза че няма да отговори, за да не го обвинят че свява паника.

# 12 964
Другият вариант (който не искам да допусна че е реалност) е че нашите управници умишлено искат да изкараме вируса докато още е топло и се предполага, че ще мине по-леко:  мангъровия план, ще видим дали ще сработи ако го има. Казаха подготвили са болниците, поканиха ни едва ли не.

# 12 965
  • София
Тъй ли? Аз като ходя на работа всеки ден с метрото и не съм спирала да работя и при ИП, що не съм се тръшнала, както и всичките ми 60 колеги?
И?
Или...”ами какво да ти кажа, родена си под щастлива звезда , дерзай!”

Все сме отзад напред в класациите ние..

Какво И? Изтрит е коментара, който съм коментирала в твоя пост. Жената е писала, че според нея, ако пътува месец с метрото, гаранция ще се зарази, е не е сериозно и не виждам с какво би помогнало на някой такова самонавиване.

# 12 966
Ами нормално е да си мислиш, че щом се увеличава заразността, на теб да не ти се случи е много малко вероятно.

Колкото повече пуша, толкова повече се увеличава шанса ми да ме гепи рак.
Колкото повече пияни, дрогирани, с купени книжки се реят по пътищата, толкова по- голям шанс за катастрофи.
Мога така до сутринта.
Та кое му е по-различното на вируса?
Колкото повече, толкова повече.
Кое не е ясно- не разбирам.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 02:05 от Thirteen#

# 12 967
Ама ти може да всяваш паника, щото имаш калкулатор. Егати фейсбука стана тук.
Ха, сетих се нещо, през ВСВ паникьорите са ги разстрелвали. И от двете страни на фронта.

Използването на думата "паникьори" за хората, които не са си заровили главата в пясъка относно това колко точно зле стават нещата, е трогателна.
Историята няма да бъде щедра относно "непаникьорите" и скодоумието им.

# 12 968
Другият вариант (който не искам да допусна че е реалност) е че нашите управници умишлено искат да изкараме вируса докато още е топло и се предполага, че ще мине по-леко:  мангъровия план, ще видим дали ще сработи ако го има. Казаха подготвили са болниците, поканиха ни едва ли не.
Ами то след някой и друг ден болниците ще обявят, че са се напълнили с пациенти. Като започнат да връщат болни,  или да настаняват по коридорите, и да идва Мангъров да ги лекува. Защото от тези 240, 330 и т.н. тепърва ще има влошавания. А контактните им не виждам кога ще ги разкрият, и изследват, като кой знае в следващите дни по колко още нови ще излязат.

# 12 969
И колко точно зле стават нещата още не се знае. Нещо не се виждат чували по улиците. Вижда се пълна липса на мислене на всякакво високо ниво, обичайната липса на мислене на ниско ниво и никаква експертиза в медицински аспект. Искам медици и политици, от калкулатори няма нужда, всеки може да смята.

# 12 970

Подписах подписката срещу Мангъров. Радвам се че лекарското съсловие се събуди и осъзна какво прави той с о-вото и какво отражение има това върху нашият живот. Отражението колкото и парадоксално да звучи на всички мангъровци е точно обратното на това което искат. Мангъров прави всичко възможно заразата да се разпространява все повече и повече което в крайна сметка довежда до все повече и повече мерки. Това е истината. Иска ми се мангъровците най после да го осъзнаят това и да спрат да го слушат.

Ох, как ми напомни това за Светата Инквизиция и нейните "подписи" срещу... истината, науката, разума.. в лицето на Бруно, Галилей и стотииици още, говорещи неудобни неща... То е лесно да се подпишеш и да метнеш някого в огъня , проблемът е, че "И все пак тя се върти!" Мдааа.... и все пак тя се върти.... Simple Smile
Този нашенски Бруно, Галилей и т.н. му е достатъчно да подежури две седмици в ковид отделение и ще си смени тезата. От тв студиото е лесно да развиваш теории, ама я отиди и ги приложи на практика и да си береш плодовете на вече колко месечния му напън за масово заразяване стана...

Отделението, в което той дежури, никак не е леко, повярвай. Въпросът не е в това кой какво казва и дали го казва. Въпросът е, че това нещо няма да си иде, няма да ни остави на мира, докато, за съжаление, не мине през всички ни. За три месеца, за шест месеца, за година... И това не зависи нито от Мангъров, нито от конспираторите, нито от паникьорите. Мангъров не е измислил нито вирусологията, нито биологията. Това са обективни закони. Вече не знам това колко пъти и на колко места съм го писала, за да се елиминира пандемичен вирус, трябва седем милиарда живи хора да бъдат абсолютно изолирани за срок около три месеца. Тогава вирусът ще мъждука, мъждука, и като няма човешки организъм, в който да се прехвърли, ще изчезне. Специално за този вирус, имаше опция да бъде спрян в Китай, като Китай затвори границите си веднага, щом се установи, че има нещо ново, непознато и страшно. Не стана. Целокупният свят си щъкаше спокойно до Китай и обратно, както и китайците. От там нататък, с така обожаваните тук "мерки" - значи, началато на март в БГ имаше спорадични случаи, то и тестването беше много малко, но, да, определено вирусът не беше навлязъл. При това положение любимият щаб ни затвори по домовете и ни заплаши, че яко ще се мре, а сме подали нос навън. Аз, бидейки изолирана от един месец, не можех да си ида до село, където ни човек мога да среща, ни мечка, толкова е обезлюдено и обеззверно, същевеременно от цяла вече пламнала Европа пристигаха тумби сънародници, а и не само сънародници. Единични бройки бяха хванати от тези тумби, но колко са минали незабелязано и са разнеси вируса, бидейки безсимптомни? Но макар разнесен, вирусът не можеше да се разпространи толкова бързо, защото повечето си бяхме затворени по къщите за още месец. Е, излязохме. И като излязохме, чакащият пред вратите ни вирус ни прегърна горещо. Така бленуваното тук затваряне не ни спасява, само отлага неизбежното. Колко време можем да стоим затворени? Година, три, пет? Вкопчили сте се отчаяно в "мерките" и се надъхвате, че те ще ни спасят. За колко време ще е спасението? Месец, два, три? И пак излизаме, и всичко започва отначало. И така докато епидемията не премине през популацията ни. Дали ми харесва? Не, не ми харесва. Но кутията на Пандора е отворена и вирусът е тук. Сред нас. Няма да си иде. И няма да се умори да ни чака, колкото и да се крием. Как се криеш от вирус, бе, хора?! Вчера СЗО, която не знам защо се казва така, като нищо не прави за здрвето на хората, се изцепи, че яяя, ма той, вирусът май се предава по въздуха! Ай стига бе, аз пък винаги съм вярвала, че вирусите се предават от пейка на човек!! Естествено, че се предава по въздуха и по аерозолен път и .... ми той ако не се предава така, няма да е вирус, а въшка!!! Та, как се криеш от вирус, ми е въпроса. Седиш вкъщи, но се налага да излезеш един път в месеца и точно тогава срещаш болен и се заразяваш. Завиваш се с маски и каски, ама духва вятър, леко повдига маската, или пък те засърбява адски носа и тъкмо отместваш за секунда и някой ковидясал кихва срещу теб и до там. Знам, знам, колко много тук вярвате в маските. Лошо няма. Но природните закони са си природни закони. В следващите година-две вирусът ще мине през популацията ни. Това е. Изолацията може да спре вирус само в началото, в малко, затворено общество. В голабния свят изолацията е мираж, още повече след като вирусът е навсякъде...

Допълвам се, за да вметна само, понеже с името на Мангъров някои се опитват да омешат и антиваксърите. Мангъров и синовете му са вероятно единствнетие мъже в България, ваксинирали се преди време с ваксината срещу папилома вирус. Защото според Мангъров само така може се гарантира пълна превенция на заболяването, когато не само жените, а и мъжете се ваксинират. Като всеки лекар, вярващ в конвенционалната медицина, Мангъров е отявлен проваксър, ако може така да се каже. Хайде да не набъркваме тук диалектичното единство на противоположностите, защото Мангъров е в единия полюс, антиваксърите са в противоположния. Между другото, аз също съм убеден поваксър, и тотално отричам хомеопатията.... Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 02:13 от Klitemnestra

# 12 971
Тия които са си заровили главите в пясъка казват - умират по  1,7466 човека на ден от тоя вирус, значи няма проблеми, повече умират от катастрофи. Повечето ще ти кажат, че са готови да оближат респиратора на болен във ВМА ... но реално ще се насер@т от страх ако истински заразно болен им кихне в лицето.

# 12 972
Цитат
Отделението, в което той дежури, никак не е леко, повярвай. Въпросът не е в това кой какво казва и дали го казва. Въпросът е, че това нещо няма да си иде, няма да ни остави на мира, докато, за съжаление, не мине през всички ни. За три месеца, за шест месеца, за година... И това не зависи нито от Мангъров, нито от конспираторите, нито от паникьорите. Мангъров не е измислил нито вирусологията, нито биологията. Това са обективни закони. Вече не знам това колко пъти и на колко места съм го писала, за да се елиминира пандемичен вирус, трябва седем милиарда живи хора да бъдат абсолютно изолирани за срок около три месеца. Тогава вирусът ще мъждука, мъждука, и като няма човешки организъм, в който да се прехвърли, ще изчезне. Специално за този вирус, имаше опция да бъде спрян в Китай, като Китай затвори границите си веднага, щом се установи, че има нещо ново, непознато и страшно. Не стана. Целокупният свят си щъкаше спокойно до Китай и обратно, както и китайците. От там нататък, с така обожаваните тук "мерки" - значи, началато на март в БГ имаше спорадични случаи, то и тестването беше много малко, но, да, определено вирусът не беше навлязъл. При това положение любимият щаб ни затвори по домовете и ни заплаши, че яко ще се мре, а сме подали нос навън. Аз, бидейки изолирана от един месец, не можех да си ида до село, където ни човек мога да среща, ни мечка, толкова е обезлюдено и обеззверно, същевеременно от цяла вече пламнала Европа пристигаха тумби сънародници, а и не само сънародници. Единични бройки бяха хванати от тези тумби, но колко са минали незабелязано и са разнеси вируса, бидейки безсимптомни? Но макар разнесен, вирусът не можеше да се разпространи толкова бързо, защото повечето си бяхме затворени по къщите за още месец. Е, излязохме. И като излязохме, чакащият пред вратите ни вирус ни прегърна горещо. Така бленуваното тук затваряне не ни спасява, само отлага неизбежното. Колко време можем да стоим затворени? Година, три, пет? Вкопчили сте се отчаяно в "мерките" и се надъхвате, че те ще ни спасят. За колко време ще е спасението? Месец, два, три? И пак излизаме, и всичко започва отначало. И така докато епидемията не премине през популацията ни. Дали ми харесва? Не, не ми харесва. Но кутията на Пандора е отворена и вирусът е тук. Сред нас. Няма да си иде. И няма да се умори да ни чака, колкото и да се крием. Как се криеш от вирус, бе, хора?! Вчера СЗО, която не знам защо се казва така, като нищо не прави за здрвето на хората, се изцепи, че яяя, ма той, вирусът май се предава по въздуха! Ай стига бе, аз пък винаги съм вярвала, че вирусите се предават от пейка на човек!! Естествено, че се предава по въздуха и по аерозолен път и .... ми той ако не се предава така, няма да е вирус, а въшка!!! Та, как се криеш от вирус, ми е въпроса. Седиш вкъщи, но се налага да излезеш един път в месеца и точно тогава срещаш болен и се заразяваш. Завиваш се с маски и каски, ама духва вятър, леко повдига маската, или пък те засърбява адски носа и тъкмо отместваш за секунда и някой ковидясал кихва срещу теб и до там. Знам, знам, колко много тук вярвате в маските. Лошо няма. Но природните закони са си природни закони. В следващите година-две вирусът ще мине през популацията ни. Това е. Изолацията може да спре вирус само в началото, в малко, затворено общество. В голабния свят изолацията е мираж, още повече след като вирусът е навсякъде...

Много обяснения в защита на тезите на Мангъров в които не се дава обяснение какво правим като свърши капацитета на здравната с-ма. Според теб колко време може да издържи тя примерно на 4-цифрени бройки заразени на ден. Какво правим като свърши капацитета на здравната с-ма, Мангъров какво казва по тоя въпрос. Може би отказваме лечение на хора над 60 като в някои държави, нали защото той вируса не може да изчезне, та затова да не взимаме мерки. Какво казват по въпроса тези 1 500 000 не вярващи във вируса или вярващи в него като теб но и вярващи че само природата може да го спре защото те нали маските не го спират, може да си вдигнеш маската за да се почешеш и тогава някой ти кихва. Ми хубаво, да няма мерки, да няма маски, пак да отворим дискотеки, нощни заведения (то и без това май вече закъсняхме) да напълним стадионите и да видим какво ще стана, е благодаря, видяхме какво стана, наиграхме се. Сега доволни ли сте мангъровците.

# 12 973
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И колко точно зле стават нещата още не се знае. Нещо не се виждат чували по улиците. Вижда се пълна липса на мислене на всякакво високо ниво, обичайната липса на мислене на ниско ниво и никаква експертиза в медицински аспект. Искам медици и политици, от калкулатори няма нужда, всеки може да смята.

Ами да се надяваме, че няма и да се видят.
Но ако се докараме до положението на Щатите, Испания или Италия - дали ще са чували, камиони или просто набързо сковани ковчези - все ми е тая. Какво според теб ще ни спаси от техния сценарий?

# 12 974
Уникално. Още един който чака да види чувалите, за да повярвя в нещо.
Защо все трябва да чакаме да стане катастрофа, за да се вземат мерки и някой да види и да повярва в нещо.

Общи условия

Активация на акаунт