COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 910
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 245
абе не знам, смеят ли да върнат КППтата след като виждат сърбите

# 13 246
Четиримесечно бебе е с ковид.Или май това вече е банално,че някой е болен.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bebe-na-4- … v-smolian-6112111
Честито на отличника!Сега какво остава?Само нагоре тръгваме.''Мерси'' за мерките!Постъпленията от дискотеките,ще стигнат ли да покрият разходите по лечение на заразените?Собствениците на клубове да дадат някои лев и от ''онези'' приходи,заради,които се тръшкаха да работят.Малко от печалбата на чисто бЕл прашец,който се продава по стаи за усамотение и намира по мивки и по масички с вази в предверията на тоалетните.Какво се извърта ББ за вчерашното струпване на протестиращи?Той пръв разреши и подкрепи събиращите се много хора на едно място.Аз лично не ходя нито на протести,нито по клубове.Ама колко му е,на такива отговорни ''идиоти'' ни препоръча да се затворим вкъщи,нали?Той е невинен.Не очаквам връщане на кпп-та преди септември.Трябва да спасяват сезона.После вече ще бъде гадно,затворени кой знае за колко време,болести и безпаричие.

# 13 247
Респираторен вирус, инфектиращ кръвни клетки и циркулиращ през тялото, е практически нечувано. Грипните вируси като H1N1 не са известни с това и оригиналният вирус на SARS, сестра коронавирус на настоящата инфекция, не се е разпространявал отвъд белия дроб.
Още по-нечуваното е че се доказа, че се разпространява и по нервната система на човек по невроните.

# 13 248
абе не знам, смеят ли да върнат КППтата след като виждат сърбите

Пък и нали нашето море беше най-чисто, най-евтино, най-хубаво и трябва да спасяваме сезона... на тези с хотелите.

# 13 249
Ами не знам дали смеят или не, обаче, предвид факта, че няколко големи града пламнаха много сериозно, а има места, където нещата са си ОК, най-нормалното нещо е да се ограничи заразата, защото по този начин е по-лесно да се справят с нея. Но, разбира се това са си мои предположения, защото видях, че МВР също ще присъства на брифинга. Просто си правя залагане Simple Smile

# 13 250
Мъж е изправен пред съд в Нова Зеландия, обвинен, че е напуснал изолационното място за карантина и е посетил магазин, за да купи бира и вино.
52-годишният Мартин Джеймс Маквикар прорязал ограда в четвъртък вечерта, за да избяга от карантинното съоръжение в Хамилтън, град в северния остров на Нова Зеландия.
Той е обвинен в неспазване на обществена здравна заповед.
Маквикар е поставен в карантина под надзора на полицията, докато не се яви отново в съда на 15 юли.

По-рано тази седмица 32-годишен мъж с Covid-19 избяга от карантина в хотел в Окланд, преди да отиде да пазарува и да вземе селфи в близкия супермаркет.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-53358850

# 13 251
  • София
Направят ли КПП-та, това означава на практика наистина да няма сезон и да затворят хотелите. Мисля, че няма да стигнат до там, ама ще видим де.

# 13 252
Според вас, правилни ли са ми сметките за процентите на открити заразени с корона вирус спрямо извършените тестове. Защото процентите говорят, че няма никакво увеличаване на броя на заразени в страната:

На 06.06.2020г. Понеделник сутрин:
- 63 заразени при направени 923 теста. ( 6,83 % )
На 07.07.2020г. Вторник сутрин:
- Нов Антирекорд: 174 зарязени при направени 2775 теста. ( 6,27 % )
На 08.07.2020г. Сряда сутрин:
- Абсолютен рекорден брой заразени за страната - 188 при направени 3467 теста.( 5,42 % )
На 09.07.2020г. Четвъртък сутрин:
- Нов рекорд! 240 заразени при направени 4300 теста. ( 5,58 % )

# 13 253
Казаха, че много разчитат на общинските власти. Примерно там където няма зараза можело мерките да не са толкова рестриктивни и да се действа адекватно според ситуацията. Но честно казано нямам грам доверие в централната власт. Първо на народът му се внуши, че епидемията е приключила май месец а след това властите като видяха на къде духа вятъра започнаха да се оправдават, да внушават вина в населението и да стават все по-раздразнени и припряни.
@Куре правили сме сметки, да, за вчера сам си го сметни колко е, изводът ти отново е погрешен защото се гледат числа за 2 седмици с натрупване за минал период. Повече тестове се правят ако открият повече заразени, това трябва да се запомни, както и за почивните дни, че не се тества усилено.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:18 от pehoko

# 13 254
Началникът на отделение за интензивно лечение (ICU) в болница в американския щат Флорида заяви пред BBC, че заведението се бори с броя на приетите пациенти.
"Преминахме от един етаж на Covid до два, до три, а сега имаме четвърта зона", каза д-р Андрю Пастевски, медицински директор на ICU в медицинския център на Джаксън Юг в Маями, за програмата на Newshour на BBC.
„В един момент ще се нуждаете от отделение за възрастни хора с Covid, които не са толкова болни, но не могат да се върнат в техния старчески дом“, добави той.
Д-р Пастевски каза още на агенция Ройтерс, че коронавирусът "унищожава силата" на неговите възрастни пациенти.
"Ако възрастен човек се интубира, знаете, че това е краят, защото не успяваме да свалим възрастните хора от вентилатора."
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-53358850

# 13 255
Аз и в местната нямам-попадна ми днес ,че в Бургас щели да заседават заради Спайс феста в началото на август 8-10000 човека и вече били купени билети..пък какви други мероприятия и концерти имало-та по морето ще има собствен режим ...

# 13 256
От друга страна д-р Мангъров - специалист по инфекциозни болести, действащ лекар, който всяка сутрин в 8 ч. облича бялата престилка и влиза на визитация при истински болни от инфекциозни болести пациенти в Инфекциозна болница.
Чудя се от толкова дефилиране по   телевизиите дали наистина му остава време да облече бялата престилка и да лекува пациенти.

# 13 257
  • София
Аз не виждам някакъв смисъл от КПП ако заразата не се ограничава и в самия град. Какво като сложат КПП пак ще влизат и излизат хора най-малко по работа, а към София дневно пътуват доста голям брой хора. Пак ще се изнася заразата. Това можеше да работи предния път, когато болните не бяха толкова много. А и аз не мисля, че този ще си промени така рязко решението за туризма и то току преди разгара.

# 13 258
Ето това вече са обещаващи лекарства. Забележете лекарства срещу хепатит Ц са дали сериозен благоприятен ефект върхи смъртността в групата която ги е приемела, спаднала е 4 пъти.
  https://btvnovinite.bg/svetut/oshte-edin-potencialen-lek-medikam … -za-covid-19.html
Фаучи коментира че резултатите са много обнадеждаващи.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:24 от Анонимен

# 13 259
Четиримесечно бебе е с ковид.Или май това вече е банално,че някой е болен.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bebe-na-4- … v-smolian-6112111
Честито на отличника!Сега какво остава?
Мангъров сега ще има ли очи да каже на близките му: "Ами ще му мине"?

Общи условия

Активация на акаунт