COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 448
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 530
Много ме боли. Мъчно ми е, съвсем искрено искам да споделя, пък да ме трият. България ми е скъпа. Не мога да съм безчувствена. И колкото и да съм далеч, тя е в сърцето ми и винаги е била. Не искам да е лирическо отклонение, но така ще  излезе.Толкова ценни, свестни българи познавам.
  Поне се надявах тайничко; вярвах, че пътя, който избрахме в началото, ще ни изведе до спасително убежбище, докато дойде изобретението - лекарство, ваксина...но, уви. Сега само си задавам въпроса, нима не можехме да запазим здрав, разумен курс? Нима съм вярвала в утопия?

# 13 531
Тия младите лумпени за какво протестират, по дяволите?
До вчера нищо, сега хвърчат бутилки срещу полицията. Май наистина някой е спретнал активно мероприятие.
По дяволите, има пандемия, заразата се развихря, а някои се правят на герои.
Припомних си нещо от преди повече от 20 години, когато ходехме по протести без някой да ни организира и плаща. В началото на Жан Виденовата криза. Май беше 10 януари 1997. Денят, в който през нощта щурмуваха парламента. Денят, в който изнасяхме 40 дни на баща ми, без да можем да стигнем до гробищата, защото всичко беше блокирано.
Преди панахидата бях на площада. Беше много студено, но почти нямаше сняг. Но наоколо от едно място летяха "снежни" топки, прелитайки много метри (явно метнати от елитни спортисти, с метал вътре).
Тогава имаше за какво да сме по улиците и площадите, защото по-младите изобщо не могат да си представят какво значи хиперинфлация и как със заплатата си можеш да си купиш нещо за ядене за няколко дни.
Сега големият проблем е гадния вирус, а всички протестиращи кретени изобщо не се замислят, че след няколко дни може да се озова в интензивното, упоени и интубирани.
Още нещо - преди няколко дни подобни изстъпления в Белград, сега в София...
Не вярвам да е случайно.
Уф, допълвам след като гледам репортаж - ние не бяхме точно до ФУТБОЛНАТА АГИТКА!

# 13 532
Признавам си, че вече много ме е страх... 😟
А не трябва, просто имаш "стокхолмски синдром".

# 13 533
  • При семейството си
Предвид епидемичната обстановка не ни е време нито за протести, нито за служебно правителство и предсрочни избори, но се надявам малко повече хора да се “заразят” със здрав разум и трезва преценка...не, че съм голям оптимист.

# 13 534
Не съм писала отдавна. Много съм заета тези дни. Сега само последните 2 страници прочетох.
Виждам, че сте коментирали президента. Вчера се беше изправил с Илияна Йотова и се държеше като развилнял се ултрас от "Ботев". За пръв път виждам президент да създава безредия в условия на пандемия.

# 13 535
  • София
http://www.gabrovonews.bg/news/161863/
Още един протест днес

преди 11 часа 10.07.2020

Грозни сцени се разиграха по време на протест на търговци, искащи съботният пазар на открито тип „битак“ да не прекъсва работата си. Протестната акция се състоя тази сутрин, 10 юли, пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Габрово, а емоциите се нажежиха до червено.

# 13 536
Има сериозни причини хората да са на улицата. Вие нали сте си вкъщи. Всеки сам взима решение за себе си.
Прави са младоженците, все едно вие не сте изпитвали тези емоции. Подигравка е с хората от днес за утре да им отмениш празника.
Има и сериозни причини да се вземат тези мерки.
Много по-сериозни от нуждата от събиране на десетки и стотици, за отпразнуване с танци и песни на любовта между двама. Ако любовта е истинска, няма значение с колко народ ще я споделиш, важно е да го направиш с партньора - той е и единствения задължителен присъстващ и празнуващ сватбата. Останалите - ако всичко е наред, но не са задължителни.
Това не е подигравка. И няма как предварително да ги уведомяват. Гледам и една певица иска да ги уведомяват предварително, че да си правели план на участията. И на три седмици, за две да имало мерки. Hushed
Тя самата е болна.

# 13 537
КУ съм на премиера на мястото, въвеждам веднагически вечерен час в Софоя, яки глоби и наказателни производства по Н К за нарушаване на протимоепидемичните мерки и пращам генерала М. Да ни казва добро утро.

# 13 538
  • София
На хората толкова да им е писнало, че изобщо не смятат да чакат епидемични спадове, за да изразят мнението си. Защо управляващите докараха автобусите си, нали милеят за народа, да не се зарази. Или щом са навън с маски, в автобуса без маски всичко е 6.
Както през 97 и сега има хора едвам закърпващи до следващия месец и такива, които не им пука по колко харчат, все имат. Процентното съотношение не е като през 97, сега са повече на хранилката.

Иначе хипохондриците в темата са идеалния жезъл на властта. Пак казвам след година ще пеете друга песен, но ще има кой да ви напомня за самоотвержената защита на земляките, вечерните часове и пълните карантини.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 23:40 от trikitil

# 13 539
  • София
Вчера не можах да я позная Йотова, приличаше на лелка-счетоводител от соца с костюма. Днес се беше подготвила - бежова дантелена рокля, прическа, грим, точно като за планирано мероприятие.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 23:51 от Andariel

# 13 540
Превъртях няколко международни,информационни тв,хората си говорят за вируса и няма подценяване.
Колежка утре прави абитурентски бал.Трябва да я заобикалям известно време.

# 13 541
Организирането на протести с ексцесии както тази вечер по време на тази ужасна пандемия е отвратително нещо от страна на тъпаците ламтящи за власт.
Това не беше протест на обикновените хора който още ги е грижа да пазят себе си и обществото....
Жалко, много жалко за организаторите!

# 13 542
  • в страната на чудесата
КУ съм на премиера на мястото, въвеждам веднагически вечерен час в Софоя, яки глоби и наказателни производства по Н К за нарушаване на протимоепидемичните мерки и пращам генерала М. Да ни казва добро утро.
Хубу, че не си на мястото на премиера.
Не Мутафчийски трябва да ни прави компания, а МЗ да информира и образова хората - филми, стикери, съобщения, инфографики, постери. Във всички публични места.
Никога не съм разбирала защо предпочитате тояга.

# 13 543
Това не е тояга. Ама всеки според вижданията си.
И сега има мерки. Като няма санкции, държава ли сме, или племе. Дори племената имат вожд. И ред.

# 13 544
Президента да гледа да не лепне едно ковидче, че днеска здраво се омеша с тълпата. Храбрец ни е той.

Отдавна не бях гледала такава простотия като цирка днес в София, съветвам който може в следващите седмици да бяга надалече, докато революционери и бранители се омангърчат доволно.

Общи условия

Активация на акаунт