COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 185
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 590
  • София
Добро утро, успокояваме се, че бройките са "само" 292 ли? По-добре от вчера, но хич не е по-добре онзи ден, по-онзи ден и така Simple Smile
Утре и понеделник спадат бройките, нали знаете.

# 13 591
Добро утро, успокояваме се, че бройките са "само" 292 ли? По-добре от вчера, но хич не е по-добре онзи ден, по-онзи ден и така Simple Smile
Утре и понеделник спадат бройките, нали знаете.
Роналд,тук не си прав.Вярно е,че изобщо не са малко.Но обикновено в събота,неделя и понеделник има спад поради малкото направени тестове,а сега са малко над 4 500 теста.

# 13 592
  • Сф
Тук не сте прави, синът ми и аз си бяхме вкъщи 3 месеца без да излизаме никъде, освен до магазина. Детето наистина се побърка, и то не като - ще издържи. Ще издържи, ама това дете утре с нарушена психика и страхове то ще ви гради бъдещето. То аз едва издържах, камо ли той. Ами социалната компетентност? Възрастните хора ми е жал за тях, но ако това е вид война, гледаме бъдещето. Даже не и себе си. Колкото до какво щяло да му бъде ако гледало трупове - ми в Италия добре издържаха, че пяха, че фризьори по къщите си викаха, изобщо не им пукаше. А пък в групата на 0/40 има и много работещи хора. Щото ако има епидемия, нали се сещате какво ще стане - касиерки, аптекари болни и вкъщи, всичко с намалено работно време и
 ще се редим по опашки, ако ни потрябва нещо.
и
А защо не сте излизали 3 месеца?Аз измислях най-различни разходки.По велоалеи,  дори в планината до нас, на Бонсови пък карахме тротинетка, на риба-сухдол,герман не бяха затворени.През деня учене, игри, според възрастта. Като се има предвид, че не мога да ходя, ина4е щях да измисля още повече неща.Чакахме мм след работа и така.Зад блока стигам, по час на слънце също излизах с детето, в двора на църквата за малко.Около мен в блока, също излизаха и с бебета и с по-малки деца.Моя позната с проблемно дете на 5г всеки ден по два пъти излизаше, че не може да го укроти иначе.
Няма как да се увреди психика току-така, укрепва даже, учи на самостоятелност, отговорност, занимавки самостоятелно.Сега имат всичко- телефони, 24 часови детски канали и какви ли не игри.
Вече, ако има по-принцип проблем, може да се задълбочи при изолация и промяна на режим и контакти.

# 13 593
Само се чудя (или по-скоро ми светна) колко малко са реално подкрепящите ББ  щом трябваше да внасят подкрепа с автобуси....
Около 30% са гласуващите, от тях към 27-30 % гласуват за победителя от изборите, бразилците винаги гласуват - там има строга организация. В София по-традиция цифрите от гласуващите изглеждат много по-различно. Та нормално е да си докарат отвън привърженици.

# 13 594
  • София
Аз имам въпрос

Всички лаборатории ли дават на хартия резултатите от теста?

Ако е отрицателен е ясно, всеки иска да си го получи за доказателство

Ако е положителен, веднага по телефона те слагат под карантина, не може да се разхождат до лабораториите и да сееш зараза. След карантината може ли да си го вземеш или.....

Някъде в пространството пишеше, че РЗИ не дава документ за положителен PCR

# 13 595
Аз пък не очаквам нещо кой знае какво да се случи, повечето заразени са на възраст между 20 и 40 години, деца също има, но за тях не е особено опасно.
Има проучване за влиянието на локдауните върху психиката на децата в Германия. Според въпросното проучване мерките са влошили качеството на живот и психичното здраве на деца и подрастващи.
Аз лично не съм изненадана от резултатите от проучването, винаги съм била на мнение, че жертвите от мерките ще са повече (особено в дългосрочен план), отколкото биха били от самия вирус без мерки. На практика се получава, че жертваме децата заради бабите ни. Ами тъжно е, много.

https://www.ndr.de/nachrichten/hamburg/UKE-Studie-zu-Corona-Folg … ndern,uke660.html

Интересно какво ли и им е на нашите баби и дядовци, преживели война, че даже и няколко, а някои дори са участвали във войната, че дори и пандемии. А преди наши времена дори  войни, поробвания, глад и мизерия са били нещо нормално за един човешки живот. Нещо много изнежени взеха да стават поколенията в днешни времена и не малка вина за това имат и родителите. То за това ще газят наред по светофари, ще се бият и изнудват помежду си, няма да имат респект към по-възрастните и учителите си.  Който има желание има и начин да не се намира в социална изолация, на който му се мрънка, все ще си намери причина да си мрънка и да се изкарва неоправдан и психически нестабилен.

# 13 596
  • При семейството си
Нови 292 от 4540 теста.
Нови починали 5.

Увеличение в активните случаи - 206.
Хоспитализирани 516 (вчера 525)
Интензивни - 32 (вчера 28)
Излекувани - 79

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 13 597
КУ съм на премиера на мястото, въвеждам веднагически вечерен час в Софоя, яки глоби и наказателни производства по Н К за нарушаване на протимоепидемичните мерки и пращам генерала М. Да ни казва добро утро.
И така докога, а след това ......

# 13 598
Продължават да си разнасят организирано вируса по България. ДПС-то докарало куп хора с автобуси до Росенец. Кметът и куп хора от Борино, където има доста заразени.
Преди 8 в тв Европа беше Витанов. Този път изобщо не се усмихваш. R днес сутринта вече е 1,6 вчера е бил 1,5. Изобщо не е оптимист, оплю яко Мангъров.
Надявам се да го качат в сайта им.

# 13 599
Е поепидемичването в Росенец започна-то явно ДПС са пропуснали заразата снощи -ама днес ще наваксват!

# 13 600
Нищо де, сега ще се реализира теорията на Мангъров, младите да се заразят и да премине вируса по-бързо.
Ще чакаме резултатите.

# 13 601
  • София
И аз почвам да мисля невъзможното, че тия протести са  за да отклонят вниманието от бума на числата, който ни очаква, и така да не се стигне до затваряне на още бизнеси.
Мислех си, че с тия мерки до 5-600 на ден ще влезем в плато след месец, вече почти съм убеден, че до десетина дни ще гоним 1000 на ден.

# 13 602
Има проучване за влиянието на локдауните върху психиката на децата в Германия. Според въпросното проучване мерките са влошили качеството на живот и психичното здраве на деца и подрастващи.
Аз лично не съм изненадана от резултатите от проучването, винаги съм била на мнение, че жертвите от мерките ще са повече (особено в дългосрочен план), отколкото биха били от самия вирус без мерки. На практика се получава, че жертваме децата заради бабите ни. Ами тъжно е, много.

https://www.ndr.de/nachrichten/hamburg/UKE-Studie-zu-Corona-Folg … ndern,uke660.html
Находчиви хора - специалистите, правещи проучвания в тази посока. Да яхнеш вълната на кризата за да се доказваш като специалист в неща, които са спорни /като кокошката и яйцето/, че едва ли някой, някога ще даде отговор. Ако "локдауна" влияе толкова негативно на детската психика, какво е повлияло преди това за да я направи толкова лабилна и неустойчива! Защо не направят проучване за тези неща!

Снощи нямаше как да "прескоча" излъчвания по ТВ. Поведението на доста от младежите беше меко казано неадекватно. Дали това е следствие от ИП предните месеци!

И аз почвам да мисля невъзможното, че тия протести са  за да отклонят вниманието от бума на числата, който ни очаква, и така да не се стигне до затваряне на още бизнеси.
Мислех си, че с тия мерки до 5-600 на ден ще влезем в плато след месец, вече почти съм убеден, че до десетина дни ще гоним 1000 на ден.
Не бъди такъв песимист. Да се надяваме, че заболеваемостта няма да ескалира толкова.

На мястото на вируса бих избягала от снощните събития. Blush

# 13 603
Значи децата щели да се увредят психически от стоенето вкъщи, но ако бабите и дядовците и родителите им се разболеят и вземат, че умрат или се инвалидизират, това ще им се отрази много добре. Пфу...Imp

# 13 604
  • При семейството си
КУ съм на премиера на мястото, въвеждам веднагически вечерен час в Софоя, яки глоби и наказателни производства по Н К за нарушаване на протимоепидемичните мерки и пращам генерала М. Да ни казва добро утро.
И така докога, а след това ......

Докато станат масови безредици. Защото у нас вирусът е само катализатора.

Общи условия

Активация на акаунт