COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 471
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 740
Ама вие за това ли протестирате? Явно на тези протести всеки си има собствено виждане за какво недоволства.
Обаче да знаете, че не е много нормално да протестираш за мерки против заразата като ги погазваш.

# 13 741
1994 като студентка работех в едно заведение до Студентски град. Редовно идваха престъпници от рода на Маджо , Карамански , Доган и цялата пасмина.Размахваха джобни пачки същите като на ББ  в шкафчето.Как пък сега точно в разгара на епидемията се сетиха да си броят пачките, сараите, влиянието? Бясна съм. Детето ми е с астма и опериран бъбрек.В момента е навън и се разхожда из София. Все пак е на 17 години. Тя никога не би се завряла в чалга дискотека или да се плюе с платената сган от протестите . Защо  го провокираха не ми идва в акъла? Не схващат ли , че 24 човека в  спешното в отделението в Шумен, Смолян и Видин , не са като запазените  места за охранените им задници в частните софийски болници.

Вашето дете е ваша отговорност.

# 13 742
А контролът по спазването на мерките пак от власта зависи.
А помислиха ли за учениците наесен? Че то си дойде времето. Или дискотеките са по- важни от училището? За мен учението на моето дете си е за мен, но за държавата и нейният просперитет е важно да има знаещи ученици. Е, май съм идеалистка. Мислим от днес за утре. Да, ние, обикновените хора, но не и държавата.

# 13 743
Честно, аз не искам да съм на мястото на родителите на първокласници тази есен. Не искам да ми отнемат спомена за ПЪРВИЯ учебен ден на моето дете. Дано стане чудо и да си има празник, който обаче и да не е рисков. Ясно, че здравето е най - важно, но това не пречи да му е неприятно на човек. А пък как се учи дистанционно 1ви клас.... Не знам. Горките родители. На работа ли да ходят, учители ли да са... Просто защото няма как детето да се справи самичко.

# 13 744
Аз искам ако ще ми обучават детето дистанционно като помня какво беше да го отпиша и са си го обучавам сама и да се яви на изпит накрая. Не искам училището и класната която нищо не вършеше да вземат субсидия за сина ми, и ще го пиша на министерството. Важно ми е да сме здрави, но да ме подлагат отново на това да не мога да си свърша грам моята работа, красната да взема заплата ами не не съм съгласна. И няма да си мълча имам цял август ще пиша знам няма да ги четат но ще пиша. Миналата учебна още на 17.09 съм пукнала жалба.
Другият ми вариант е да го местя в училището където имаше адекватно ОН лайн обучение.

# 13 745
Аз имам позната с дете наесен първокласник. Бащата работи на място, където не можеше да вземе отпуск през карантинно време. Тя взе да гледа детето, детски градини не работеха. И юни месец като се върна я уволниха, от държавна служба. Сега е безработна, тъкмо наесен да си го гледа пак вкъщи и да си го обучава. А от заплатата на мъж и да се отделят данъци за заплата на учители. Че то пари за футболни клубове трябва да се дават.

# 13 746
Crow, уточнила съм, че става дума за Родители. Не за децата. А и моля да не обобщаваш с "никой". Всеки има различна памет. Може пък някои да помнят такива неща по дълго от 10-15 г.

# 13 747
Сега вече наистина  ни остава стадния имунитет, освен ако не се затворим доброволно някъде за около 2 месеца.
"Стаден имунитет" (невъзможен за този вирус) не е достигнат никъде, включително и на местата, където здравната система се срина или беше пред срив (Ню Йорк, Бергамо, Мадрид).

# 13 748
Баловете, баловете,
Добрич: https://www.24chasa.bg/region/article/8800065

Никола Тесла, не си тръгвай от тема, мисля, че скоро пак ще се пише по същество.

# 13 749
Не стана ли вече ясно, че стаден имунитет няма как да се постигне - антителата падат, а има и случаи на повторно заразени 3-4 месеца по-късно. Единственият шанс да изчезне е с ваксина, а с лекарства да го държим що годе под контрол.
Може след време да мутира с благоприятна за нас посока. Засега е станал само много по-заразен.

За ивермектин - тества се на пациенти в ГО. И 4-Мата са изписани. Не е ясно обаче дали са получили лекарството или плацебо.
Ако намерят лекарство, което да помага извън болниците при леките още състояния натиска върху болниците и критичните случаи ще намалее и ще помогне отново да живеем нормално.
https://m.24chasa.bg/region/article/8800046

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 16:12 от malina07

# 13 750
Няма извинение за образователната сфера, ако до септември не измислят начин да съберат децата за училище. На мен страхът ми не е, че една година ще се окаже пагубна и едва ли не после щели да пораснат глупаци. Просто горе имат достатъчно време да обмислят алтернативи - обучение навън, обучение в групи, ... По същия начин управляващите са длъжни да предоставят някакъв модел за гледане на децата на работещите родители, които не могат да работят от вкъщи.

Назад четох, че семейство са били три месеца само вътре. Съжалявам, но това е било или дезинформация, или някакъв екстремно преувеличен страх. Никога не е било забранявано излизането навън; не е необходимо да се люшкаме в двете крайности, ситуацията и без това у нас тези дни е ужасно напечена.

# 13 751
Аз имам позната с дете наесен първокласник. Бащата работи на място, където не можеше да вземе отпуск през карантинно време. Тя взе да гледа детето, детски градини не работеха. И юни месец като се върна я уволниха, от държавна служба. Сега е безработна, тъкмо наесен да си го гледа пак вкъщи и да си го обучава. А от заплатата на мъж и да се отделят данъци за заплата на учители. Че то пари за футболни клубове трябва да се дават.
Баш пък за футболни клубове... Виж за чекмеджета да се пълнят с Евро ида се пазят сараи с НСО - да...

# 13 752
Някой знае ли карантината за българи влизащи в Австрия в сила ли е вече?Имам приятелка,която гледа само Слави Трифонов (съответно вярва много във всякакви конспиративни теории)и тя ми сподели,че из разни групи пътуващи споделят,че никой не ги проверява на границата в Австрия.Няма полиция,нищо.Та тя смята,че тези карантини са измислица,просто така говорят,за да ни плащат да не пътуваме 🙂.Затова може ли някой да ми даде информация,за да мога да я оборя.

# 13 753
Никола Тесла,
не се отказвай от форума. Има нужда от пишещи като теб.

# 13 754
  • софия
Никола Тесла, чета темите от създаването им. Ако не беше твоята отдаденост щеше да има само 2 страници от първата тема. Скоро олигарсите ще си примерят пищ.. те и ще стане както в последните 30 години. Но с вируса сагата ще продължи за съжаление и ти си от полза за хората, които четат. Много са и хората от чужбина, които  също дават полезни информации. Моля пишете.!Троловете са като въшки, има кръв смучат. Да си лочат във Фейсбук. Там има стада, които да им пляскат.

Общи условия

Активация на акаунт