COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 426
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 145
  • София
Обърнали са се към тях с конкретни предложения (явно на които не са могли да откажат). Целта е младите да се юрнат по кръчмите, а не на площада. Дискотеките ще оберат напрежението.
Този няма ли да си измие косата, ужасно мазна изглежда!

# 14 146
Както може хиляди хора да крещят по площадите без никой да им прави забележка, така може да работят и дискотеките. Не е ли логично. Защо за едните да може, а за другите да не може?

# 14 147
Позволяват им 4 човека на маса = на 1 кв.м. и масите през 1 метър...Смешки!

# 14 148
A в щата Аризона има 3-ма заразени учители ползващи обща учебна стая, единият е починал, не са общували по между си.
Един случай и в мъжкия национален отбор по волейбол - Георги Сеганов.
За щастие е само със загуба на обоняние.
Аз лично не бих бил "щастлив" ако пипна тоя вирус дори и да се излекувам тъй като много лекари казват, че не са ясни дълготрайните ефекти от болестта. Около 40-60% от заболелите и излекувани имат неврологични, бъбречни, психични (загуба на памет, когнитивни, инсомния) и др. проблеми които не са имали преди заболяването. Въпрос на време е да се правят заключения защото вирусът е едва от 6 месеца.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 16:03 от pehoko

# 14 149
Обърнали са се към тях с конкретни предложения (явно на които не са могли да откажат). Целта е младите да се юрнат по кръчмите, а не на площада. Дискотеките ще оберат напрежението.
Този няма ли да си измие косата, ужасно мазна изглежда!

Тук съм съгласна. А досега покрай колкото заведения съм минала нищо от мерките не се спазва. Тук таме по 1-2 затворени маси ей така от куртоазия. "ЗА" съм ресторантите да работят на 50% капацитет, тъй като и на мен не ми се затваря в кухнята в тези жеги, но много малко заведения работят на този капацитет с необходимото разстояние между масите.

# 14 150
Това с дискотеките, ако е вярно, е пълно незачитане на интересите на обществото.

# 14 151
Скрит текст:
Припомням, че хонконгският грип в края на 60-те е убил 1 млн. души - по-скоро е от "испанския" щам...
Относно имунитета за ТОРС (SARS-CoV-1), който трае от две до три години, ето два източника:
- Европейският център за контрол и превенция на заболяванията, според който:
1. При COVID-19 нивата на IgM и IgG остават високи до около седем седмици в поне 80 процента от случаите.
2. За сравнение, 90 процента от пациентите с ТОРС поддържат високи нива на IgG в продължение на две до три години.
3. Началото на материала започва с обяснение за Т-клетките и тяхната важност.
Линк на английски - https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/latest-evidence/immune-responses

- Национален център за биотехнологична информация на САЩ, според който:
1. При 176 пациенти, заразени с ТОРС, след това антителата се откриват в продължение на около две години.
2. В третата година се наблюдава сериозен спад в IgG.
3. След третата година човек може да се реинфектира с ТОРС.
4. Изследването е проведено в провинция Шанси - епицентър на епидемията от ТОРС. След заразата пациентите са изследвани по метода ELISA.
5. За да не се заяде някой, че "не можем да си правим изводи от някакви си 170 човека", в материала се посочва, че бройката покрива стандартите на СЗО.
Линк на английски - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851497/

Добре де, нали уж само при 10% от хората се откриваха антитела??? Тук защо се говори за обратното: 80% от хората образуват антитела между 10-ия и 21-вия ден след заразяването.
Скрит текст:
Most persons infected with SARS-CoV-2 display an antibody response between day 10 and day 21 after infection. Detection in mild cases can take longer time (four weeks or more) and in a small number of cases antibodies (i.e., IgM, IgG) are not detected at all (at least during the studies’ time scale). Based on the currently available data, the IgM and IgG antibodies to SARS-CoV-2 develop between 6–15 days post disease onset. The median seroconversion time for total antibodies, IgM and then IgG were day-11, day-12 and day-14 post symptom onset, respectively. The presence of antibodies was detected in <40% among patients within 1 week from onset, and rapidly increased to 100% (total antibodies), 94.3% (IgM) and 79.8% (IgG) from day-15 after onset.

SARS-CoV-2 IgM and IgG antibody levels may remain over the course of seven weeks or at least in 80% of the cases until day 49.

Повечето хора, заразени със SARS-COV-2 показват антителен отговор в рамките на 10-ия и 21-вия ден след заразяването. Откриването на антитела при леките случаи може да отнеме повече време (4 или повече седмици), а при малък брой случаи въобще не могат да бъдат открити антитела (IgM, IgG и др.) - поне не и в определения за проучване интервал от време. Според данните, с които до тук разполагаме, IgG и IgM антителата срещу SARS-COV-2 се произвеждат между 6-ти и 15-и ден от началото на заболяването. Средното време за сероконверция на всички антитела, IgM, а след това и IgG беше 11-и ден, 12-и ден и 14-и ден от началото на симптомите, съответно. Сред < 40% пациенти се откриваше присъствие на антитела в рамките на първата седмица от началото на заболяването и бързо се покачваха до 100% (общо антитела), 94.3% (IgM) и 79.8% (IgG) от 15-ия ден на заболяванетото нататък.

Антителата IgM и IgG срещу SARS-COV-2 може да останат в продължение на 7 седмици или поне при 80% от случаите - до ден 49.

# 14 152
За Унгария някой знае ли дали още е забранено здравни работници да напускат страната без разрешение?

# 14 153
  • София
Това е тактически ход, а не интереси на обществото.. Хитро.

# 14 154
Анди, как е хитро бе, това е геноцид. Наказват ни заради протестите, обръщат се срещу собствения си народ.

# 14 155
  • При семейството си
Отварят дискотеките

Мангъров е виновен 😂

# 14 156
Това иди ми дойди ми и подкрепата за съмнителния бизнес срещу вредата за обикновените хора, само доказва абсолютното безсилие да се въведе някакъв ред, за да не се разпространи неконтролируемо заразата. Тоя с диадемата и преди обещаваше изсветляване на доходите и дистанция, но всички знаят какво се случва по заведенията.
Ей затова хората ще протестират, щото им писна от всякакви тъпотии. Очаквам протестиращите да се увеличат.

# 14 157
Нямаш доверие в НСИ ли? Смяташ че нарочно намаляват цифрите за смъртността в България след март месец?
Имам им доверие, но тази статистика не оборва твърдението на Лили, че по света навсякъде има повишение на смъртността. Тя говори за страните където се е разпространила епидемията и това е съвсем ясно. Ти даваш статистика от България където някак си успяхме да се опазим досега. Естествено, че като има малко заразени и малко смъртни случаи тук статистиката ще бъде подобна на миналогодишната. Какво се опитваш да докажеш с нея?

# 14 158
  • София
Анди, как е хитро бе, това е геноцид. Наказват ни заради протестите, обръщат се срещу собствения си народ.

Опитвам да гледа безпристрастно, все едно съм от играчите на терена, а не от кибиците.

# 14 159
Това е тактически ход, а не интереси на обществото.. Хитро.
Не знам дали е хитро, но до края на месеца ще минем 400, дори и 500 заразени на ден при всичко разрешено, неносене на маски и протести всеки ден...
За съжаление мислят за всички останали, но не и за съвестните граждани-данъкоплатци, които спазват мерките, работят и пълнят хазната. Защото съм сигурна, че чалгаджийките ако плащат изобщо данъци и осигуровки, са на минималната работна заплата. Същото и за всички заведения и за служителите им.
Но някои си спомняме как управляващите изобщо не понасят каквито и да е протести.
Това все повече заприличва на пир по време на чума и започвам да се притеснявам,че в скоро време няма да се сравняваме със Сърбия, а с Аризона...

Общи условия

Активация на акаунт