COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 714
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 280
  • в страната на чудесата
В 12.30 ли ще има инфо за новите заразени?
Някъде там...

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 23:24 от Не се сърди, човече

# 14 281
https://m.dnes.bg/eu/2020/07/12/vaksina-sreshtu-koronavirus-shte … kemvri.456343/amp
Ваксината най-вероятно ще излезе до декември.

# 14 282
  • Немция
В 12.30 ли ще има инфо за новите заразени?
Някъде там...
Да залагаме за бройки?

Предполагам, че ще бъдат 300+, но зависи – все пак днес беше неделя, биха могли и да бъдат по-малко по разбираеми причини (кой работел, кой не работел – нали така казват).
Както и  в неделен ден хората по-рядко се обръщат към лекар.

# 14 283
Бройките ще са по-малко от реалните. Неделя е.
Според мен трябва да пуснат сега в отпуска всички, които правят тестове, поне за две седмици. За да са отпочинали на линия, когато ще трябва да се правят хиляди тестове от сегашните сборища.
Ужас. Случайно попаднах на някакъв лекар при Слави.
Този специално, откъде с такова самочувствие се е лепнал на шведския модел, ама и той му се вижда пресилен. Пример даде човечецът - с лелките в градината - които имали салмонела, но никога нямало да се разболеят, ама въпреки това редовно ги тествали, за да не заразят децата. Според него това явно е подходящ пример за "заразен си, ама не си болен". Зер - спокойно, бе, идиоти! Само дето не му идва на ума, че да, лелките няма да се разболеят най-вероятно, но ги тестват не за друго, а защото ако заразят деца, за тях това може и да е фатално. Че това е същото и при ковида, пука му...

За пуснатите нощни клубове даже не ми се пише. Тъжно и тъпо. От министерството при нужда щели да питат ресторантьорите и тогава да решят дали да вземат мерки и какви да са...

# 14 284
Май има все повече случаи на повторно заразени.
https://www.vox.com/platform/amp/2020/7/12/21321653/getting-covi … ody-herd-immunity

# 14 285
Предвид анархията, която цари в момента в държавата ни, само можем да си мечтаем за шведския модел...

# 14 286
  • София

Нормално. Ако имунитетът трае 2-3 месеца, за много прекарали този срок вече изтича или е изтекъл, и подлежат на повторно разболяване.

# 14 287
Аз мисля около 150....и после вторник..двойно...

# 14 288
  • София
.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 00:29 от Rafiqa

# 14 289
Дали има някъде страна, за която шведския модел да е пътеводна светлина?
Там са оставяли стари или болни хора без лечение. Не е ли нелепо да пускат постоянно по телевизията хора, които да ни го дават за пример?! И същите тези, дето няма предаване, в което да не са минали всеки ден, вкл. и по радиата, постоянно се оплакват, че само щаба говорели, а те нямали трибуна! Дето Щаба веднъж в месеца го виждаме и то са само с психологическа роля последните дни - лошо е, ама спокойно.

# 14 290
Много разочарован и тъжен изглеждаше Кантарджиев. Яд го е, че бройките са тръгнали нагоре. Говореше за последствията от ковид - че не е пневмония, а плевмонит, където се развива фиброза на белия дроб, което е фатално за спортистите (за кариерата им).
И доста ядосано говори за Мангъров ( без да споменава имена) - алчност и властолюбие.
Каза, че когато медицина се обърква с политика, че и икономика било страшно. Обвини в политическо заиграване някои медицински лица. Тежък разговор.
Не мога да си представя Мутафчийски в подобен разговор сега. От щаба са бесни от всичко, което се случва с отпускането на мерките.

# 14 291
Това, че вторият път е по-тежко е също притеснително. Сравняват го с денга.

# 14 292
Като и ако го преживеят след втория път, ще се разбере дали ще се разболяват и трети. Ама още време трябва.

# 14 293
  • в страната на чудесата
Може да е първа стъпка към побратимяване на градовете София и Стокхолм. Шегувам се.
Имам познат пулмолог, който отново е болен, два месеца по-късно... Протестите са на открито, движат се. Не мисля, че рискът е по-висок от чалготеките. В затворени пространства часове...

# 14 294
Мисля, че и малките деца вече разбраха, че първоначално маските бяха определени като "безполезни", защото нямаше достатъчно за медиците. Неведнъж беше казано и индиректно, и директно.
Колко повече да се оттегли ген. Мутафчийски от щаба?! По един или друг начин той го направи с последния брифинг. Мисля, че и това отдавна стана ясно и на децата. Доколкото се разбра, изпраща становищата си, каквито са задълженията му. Толкова! Дали някой ще се вслуша в тях, е друг въпрос. А пък дори и да се вслуша, дали хората ще спазват каквито и да е мерки, е трети.
Имам чувството, че на хората им омръзна от този вирус... Факт е, че мерките се отпуснаха рязко, но е факт и това, че седмица по-рано хората рязко спряха да ги спазват... Добрите първоначални резултати постигнахме благодарение на навременните мерки и на масовото им спазване. Сега милион и половина българи не вярват, че има такъв вирус, или смятат, че не е нещо страшно. На този фон наистина не виждам как някой ще тръгне да налага строги мерки и те ще получат позитивен отклик в обществото и ще се спазват. Насила хубост не става. За съжаление, май принципът при мнозина ще е, докато не се опариш, няма да осъзнаеш.

Общи условия

Активация на акаунт