COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 563
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 715
Надявам се поне със здравната криза да се справим някак си.Много ми се иска да греша в разсъжденията си,но според мен ще ни предстоят най-трудните времена.В държавата ни цари пълна анархия,всеки е срещу всеки,всеки върши това,което е в негова полза.Нищо чудно и без управници да останем.Финансовата криза също ще е огромна.Това,че другите държави започват да се ограничават от нас,за съжаление няма да даде ефект само върху туризъм,ресторантьорство и пр.Ако случаите продължават да нарастват с темпото от миналата седмица,болниците и персонала в тях също ще изнемогнат.Знам,че и обикновените хора сме си виновни,но за мен  цялостната отговорност е еднолична.И сигурно се сещате кого визирам.Не знам.Съвсем честно си казвам,че се замислям дали да си потърсим работа в чужбина поне за година-две.

# 14 716
И на мен това ми направи впечатление при Кантарджиев.
Опел Корса, не е било за фирмата на ММ.
Там не са правени тестове.

# 14 717
Third, ето клипче как се подобрява обикновена хирургическа маска, за да няма луфта, за който говориш - https://youtu.be/2TTg53aAP8Q .
Пак има луфтове дори и след това подобрение. А тези хирургическите по начало не са достатъчно плътни за да филтрират добре. Те спират основно капки с по-големи размери и ще ги спрат дори и да не се прави това подобрение. Капки не преминават и през маска с клапан.

Права е Тинкърбел. Маските трябва да са без клапан. В азиатските държави никой не носи с клапан, плюс това маските са огромни, и стигат до очите и ушите. Да, верно, че излиза отстрани издишания въздух, но това със сигурност е по-приемлив вариант.
Права е само на теория. Маска без клапан се овлажнява след час и започва да се диша трудно през нея, което води до свалянето и. За мен по-приемлив вариант е правилно носена маска с клапан отколкото смъкната маска без клапан. А в Азия носят масово обикновени маски без клапан, защото бяха десетки пъти по-евтини от тези от по-високия клас с клапан.

# 14 718
Из лозунгите на протеста.... Нищо изненадващо, разбираемо защо маските и дистанцията не са приоритет.

# 14 719
Той и Тръмп напусна СЗО и виждаме резултатите.

# 14 720
И на мен това ми направи впечатление при Кантарджиев.
Опел Корса, не е било за фирмата на ММ.
Там не са правени тестове.
Ок извинявай, то понеже чета много мнения и се обърквам.Two Hearts

# 14 721
Как само са наредили коронавируса до Борисов и Гешев. ooooh! Сякаш очакват вируса да подаде оставка и да изчезне сам. Да се смееш ли, да плачеш ли?

# 14 722
  • София
Той и Тръмп напусна СЗО и виждаме резултатите.
Аз не виждам, какви са? САЩ напусна СЗО преди ок. седмица окончателно. И Вие смятате, че многото бройки в САЩ са в резултат от напускане на СЗО?! Господи помилуй, равнявам го на тия, дето викат, че "вирус нема и сичко е 5 жи"

# 14 723
Търси се врага - СЗО защото са допуснали да се получи тази пандемия а вирусът понеже не може да се изтреби с оръжия търсят начини да се намерят "алтернативни врагове".

# 14 724
  • София
Мисля, че след толкова доказателства и особено след разследването на BBC за хронологията на коронавируса, няма никакво съмнение, че Китай е принудил СЗО за известно време да забави информацията за епидемията. Дали това забавяне не се е оказало фатално - никога няма да разберем със сигурност.
Особено шокиращо е как СЗО е пренебрегнало имейлите на Тайван още през декември...

# 14 725
http://epicenter.bg/article/Dalgi-opashki-pred-laboratoriite-v-Sofiya/222253/2/0
Интересна статия с шефа на лаборатория Рамус относно процента на ПСР тестовете, които се правят за пътуване в Гърция и поради здравословни оплаквания.
Средно при тях се отчитат 50 броя положителни на денонощие, за разлика от 2-3 броя при по благопритната предишна ситуация.

# 14 726
http://epicenter.bg/article/Dalgi-opashki-pred-laboratoriite-v-Sofiya/222253/2/0
Интересна статия с шефа на лаборатория Рамус относно процента на ПСР тестовете, които се правят за пътуване в Гърция и поради здравословни оплаквания.
Средно при тях се отчитат 50 броя положителни на денонощие, за разлика от 2-3 броя при по благопритната предишна ситуация.

A тези 50 влизат ли в националната статистика? То само Рамус ако отчитат по 50 положителни на денонощие, например вчера са отчетени 159 нови случаи общо, това означава ли, че 1/3 са само от една частна лаборатория?

Ако прибавим и останалите частни лаборатории, да не се окаже че държавата въобще не тества?! Но най-вероятно тези положителни от частните лаборатории не влизат в статистиката, защото цифрите хич не се връзват...

# 14 727
И аз това се чудя. Потвърждават ли ги после резултатите на частните лаборатории, или направо влизат в системата?

# 14 728
  • София
Все ще влязат в статистиката, защото всяка частна лаборатория е длъжна да подава данните си към РЗИ-тата. Проблемът е, че не е длъжна да го направи веднага.
Например директорът на Рамус казва: "Днес открихме 50 нови положителни проби", само че тези 50 могат да ги подадат към РЗИ не днес, а до утре до 9 вечерта. Оттам нататък РЗИ трябва да подава към министерството на здравеопазването, което пък ако отреагира твърде късно - хич не се знае за кой ден ще са тези 50.
В днешните 159 има Х резултати от частни лаборатории, но от кой ден е числото Х - загадка...

# 14 729
  • София
Минавам само да се оплача.
В офиса сме. Колега, бил два дена на протести, седи, подсмърча, киха и се хили. "Не съм болен, нищо ми няма". Интелигентен човек, с претенции.
Който доживее, тоя мач ще го играе до ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт