COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 506
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 760
като цяло надали има човек, който повече от мен да е против държавна намеса в бизнеса, но вече ми се струва, че е дошъл моментът, в който по административен път да се наложи максимално пределна цена на PCR-тестовете, правени в частни лаборатории /в държавните май няма опция за платени тестове/, която да покрива себестойността на тестовете и да им гарантира печалба, но не и от порядъка на 100+%

справка за себестойността, която да включва постоянни и променливи разходи, може да се извади за минути от читаво водено счетоводство, процентът печалба не е моя работа да го определям, при всяко положение ще е добре да се вземат предвид извънредните и натоварени условия, в които работят лабораториите, но когато нещата вече избиват на мародерство /провокирано от липса на държавна реакция и пак държавното нежелание за безплатно тестване на хора със симптоми/, смятам, че е редно да се вземат административни мерки, за да се гарантира достъп на всички с подозрения, че са заболели, поне до тестване

# 14 761
Искам да ви се оплача
Разбрах за приятел с позитивен тест и ужасни болки в гърлото до степен да не може да говори и главоболие. Във ВМА му предписват лечение с Тайлол Хот и Ефизол. Е, така ли борим Ковид? С Тайлол Хот и Ефизол??? Само да поясня, че Ефизол на мен никога не ми е помагал, дори при една обикновенна настинка.

# 14 762
# 14 763
  • Където морето целува небето...
Нямаше ли някаква поръчка за 1 милион теста по едно време? Иначе къде има информация колко точно излиза един тест в РЗИ и каква е надценката на лабораториите.

# 14 764
Във ВМА явно лечението с плазма го пазят за избрани. Сменили са парацетамола с Тайлол хот. Поне не го ли наблюдават, сатурация това онова? Нали даваха за вкъщи пулсоксиметър, два пъти на ден позвъняване от специалист?

# 14 765
Искам да ви се оплача
Разбрах за приятел с позитивен тест и ужасни болки в гърлото до степен да не може да говори и главоболие. Във ВМА му предписват лечение с Тайлол Хот и Ефизол. Е, така ли борим Ковид? С Тайлол Хот и Ефизол??? Само да поясня, че Ефизол на мен никога не ми е помагал, дори при една обикновенна настинка.

Ами то няма какво да му предпишат на позитивния, нали за това е цялото притеснение - защото няма лекарство.

# 14 766
Ама то вместо да има вече изградена организация и да си вървят нещата по утвърден протокол, то нашите борци с коронавируса още се чешат, където не ги сърби и си правят оглушки, че нас няма да ни тресне тоя вирус и всичко е под контрол.
И аз тия милион теста питам дали пристигнаха.

# 14 767
Той само тях ли слуша?

# 14 768
Искам да ви се оплача

Ами то няма какво да му предпишат на позитивния, нали за това е цялото притеснение - защото няма лекарство.
Е как да няма? Има далеч по-мощни лекарства от Тайлол Хот и особенно пък от Ефизол.

# 14 769
Нямаше ли някаква поръчка за 1 милион теста по едно време?
Тая поръчка пропадна.

# 14 770
Според мен държавата може да сключи договори с частни лаборатории и в тях да праща съмнителни, симптоматични и контактни лица. Тестовете да са безплатни за тези хора, а останалите, на които им трябва тест за Гърция - да си ги плащат от джоба.

Например тук в Швеция безплатните тестове за антитела се правят повечето от частни лаборатории, които са сключили договори с държавата. Само миналата седмица са направени над 45 000 теста за антитела в Стокхолм. Първоначално имаше малко места за правене на тестове за антитела, но все повече лаборатории сключват договори и вече 84 лаборатории в Стокхолм правят безплатни тестове.

Безплатни PCR тестове по желание се правят в двете болници Каролинска, на три паркинга пред три магазина Lidl, в един автомобилен сервиз за годишен технически преглед и пред търговския панаир в Стокхолм. Общо 7 места.

Ето ги местата за безплатен PCR тест в Стокхолм. Необходимо е само да си запазиш час.

Provtagningsplatser
Karolinska Huddinge sjukhus
Karolinska Solna sjukhus
Lidl Fruängen
Lidl Kungsängen
Lidl Upplands Väsby
Opus Bilprovning Vallentuna
Stockholmsmässan Älvsjö

# 14 771
Двете К-та скоро появявали ли са се някъде? Ананиев? Нещо ми зачезнаха. За Мутафчийски пък не питам изобщо.

# 14 772
Тая е пропаднала, а друга има ли?
И някой обясни ли защо е пропаднала?

# 14 773
  • София
Най малкото се изписва широкоспектарен антибиотик, щото не е ясно къде може да удари бактериална инфекция
И разни парацитамоли.

# 14 774
Никой вече нищо не обяснява, те хората се занимават с по-интересни проблеми, не четете ли новините?

Общи условия

Активация на акаунт