COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 333
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 745
Имам един въпрос, защото откривам основно стара информация. Карантината при положителен резултат още ли е 28 дни? Питам, понеже ми направи впечатление покрай Тити Папазов, който беше с положителна проба и обясняваше по медиите как е 14 дни карантина.

# 14 746
  • Пловдив
От доста време карантината не е 28 дни.

# 14 747
  • София
Имам един въпрос, защото откривам основно стара информация. Карантината при положителен резултат още ли е 28 дни? Питам, понеже ми направи впечатление покрай Тити Папазов, който беше с положителна проба и обясняваше по медиите как е 14 дни карантина.

Прави впечатление, че доста известни личности били положителни, ама не знаят колко дни е карантината, не знаят, че ЛЛ не може да те прати на безплатен тест, ама те иначе, леко го карат, почти без симптоми и бързо им минава. Имаше и такива които и добавки предлагаха.

# 14 748
Не разбирам защо извиват ръцете на хората така, за да си плащат сами тестовете. Доста долно е това от страна на уж заинтересованите власти.
"Ние се борим с коронавируса, ама вие си плащайте сметката... Ние плащаме само за избрани..."

# 14 749
Това е безумие, за кого има платени от държавата тестове?
За тези, които са малко по-сериозни и ще ги вкарат в болница?
Все повече вярвам на Мангъров, че имат интерес заради цената на пътеката.

# 14 750
За депутатите. За един позитивен - Адемов изтестваха 240 човека само в НС.
И същевременно пуснаха ваучери за ПСР - https://www.omed.bg/PCR-test-za-koronavirus-Detektsia-na-RNK-sys … ZEMANE-p6204.html
юруш на "намалението". 115 лева само за този тест. Тук нали някой писа, че било 115 с ПКК в Рамус.

# 14 751
Явно предимно за държавни служители и мед. персонал.
Останалите си плащат сами.
Но иначе нали хората от РЗИ взимат мерки, да не каже някой че не взимат.
Хвърчат с едни листове и дават предписания.... Аааа, побеснясвам направо от подобна подигравка с хората!

# 14 752
  • Където морето целува небето...
То така или иначе са ни докарали до там ,че всичко сами си плащаме, но поне да таксуват тестовете на контактните и тези със симптоми на цената на тест за РЗИ, а не на частните лаборатории - 110 - 180 лв. Защото нали, едно е да ти трябва тест за Гърция, което си е съвсем по желание, а съвсем друго да си контактен и със симптоми. Ако нямаш сумата ще си ходиш на работа ли? Защото иначе на какво основание пък ще имаш болничен да се карантинираш 14 дни.

# 14 753
Само да поясня някои неща:
-всички лаборатории,посочени в заповед на Министъра на здравеопазването са лицензирани/вече са над 35 и заповедта се допълва/
-само лабораторията на НЦЗПБ е Референтна и там се изпращат съмнителни проби ,а не всички положителни.
-тестовете ,които са положителни  при PCR  се съобщават ВЕДНАГА,а тези от "бързите тестове " до 22 ч, на деня в който са направени в Националния регистър.
- за сега направление за PCR дава само лекар от РЗИ ,очаква се промяна в НРД
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/29/159076 … 49186document.pdf

# 14 754
Аз не съм сигурна, че държавата е закупила достатъчно тестове.
Преди месеци бяха пуснали поръчка.
Какво стана с тая поръчка, дойде ли нещо от нея или само частните лаборатории успяват да се снабдят с тестове?

# 14 755
На съседния етаж на сградата където работя вече имаме позитивен служител. Разбира се никой няма намерение да тества всички а гледам една групичка се е събрала пред линейка за проби явно ... чудя се колко ли народ имат потенциал да заразят разхождайки се назад-напред из сградата. Почти никой не носи маска, ще страда тоя народ, вЕрвайте ми.

# 14 756
Еее... Питате ли още защо хората са на протести??? Така или иначе сами си плащат тестовете... Сами се карантинират... Ако имат отпуск, ако не - неплатен.... Лечение... Нъцки... Със 7-800 лева дали ще дам 100 и кусур лева за тест??

# 14 757
Абе аз веднъж-два пъти ще дам и на третия и ....десетия случай няма да имам за да давам. Какво правим тогава? Дали има друга държава така да си е изоставила гражданите насред пандемия?

# 14 758
Той тестът ако е позитивен създава повече проблеми отколкото да решава нещо особено в здравословен аспект а ако е отрицателен си е за днес. Смятам повечето хора не горят от желание да се тестват за да не си създават проблеми.

# 14 759
Няма ли някакво лечение след позитивен тест, наблюдение, болнична помощ? Аз заради това бих се тествала. И ако съм позитивна, явно не е желателно да ходя на преглед при ЛЛ, ако ми стане зле какво правим?

Общи условия

Активация на акаунт