COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 016
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 985
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 25-ма души (765 общо)
20 - 29 - 32-ма души (987)
30 - 39 - 46-ма души (1263)
40 - 49 - 42-ма души (1346)
50 - 59 - 42-ма души (1433)
60 - 69 - 27 души (1095)
70 - 79 - 17 души (555)
80 - 89 - 1 човек (177)
90+ - 2-ма души (24)

23 активни - 5 неактивни области

# 14 986
  • София
Паралелите с Швеция винаги са ми били странни, като нашата стратегия и преди, и сега е коренно различна. Тегнел каза - градим стаден имунитет, това е нашият начин. Не затваряме нищо, само препоръчваме и така. Правилна или неправилна, стратегията на Швеция беше обявена ясно и точно.
В България - хаос. Ще затваряме, ама не съвсем. Ще отваряме, ама на юруш. Ще пазим здравната система, ама до април, после ще живеем с вируса. Вирусът не е толкова опасен... оп, не, сбъркахме, много е опасен. Или, не, чакай, май не е толкова опасен... И така - до безкрай.
Идеята за пълна карантина, която все още битува у много хора, само ще налее масло в огъня на целия този хаос и ще изкара още повече хора по площадите. На тези поне ще им писне да трамбоват Жълтите павета скоро.

# 14 987
Е стига бе 90+ - 2 ма заразени без коментар къде го лепнаха и те? Сигурно от някоя дискотека. Извинявам се за сарказма.

# 14 988
  • Бургас
Е стига бе 90+ - 2 ма заразени без коментар къде го лепнаха и те? Сигурно от някоя дискотека. Извинявам се за сарказма.
В някоя болница или чакалня от някой дискотечещ, баладжия, сватбар, мангъровец...
Това ще си докараме.

# 14 989
Тези 90+ годишни са били посетени от близки, които или са били безсимптомни или безотговорни.

# 14 990
Цитат
Идеята за пълна карантина, която все още битува у много хора, само ще налее масло в огъня на целия този хаос и ще изкара ..,
Идея, не идея, просто няма да имат избор. Виждате че доста държави върнаха мерки и дори карантини, за да овладеят. Не сме оазис, дето ще се опази като по чудо. Карантината ще е необходимост, не наказателна мярка. И като всеки има болен и или карантинират няма да има кой да излиза по улиците. В ломбардия кой излизаше- никой.

# 14 991
Стратегията на почти всички страни е танц и чук. Говорено е за това. Като намаляват случаите отпускат мерките, като се вдигнат ги стягат. Кое не ви е ясно. Да съгласна съм че бързо разхлабихме мерките но е продиктувано от това че не сме богата страна и май не можем да си позволим лукса на строгите мерки. Дори и управляващите да искат народа не е съгласен а като не е съгласен виждате може да падне правителството и следващото ще се сблъскат със същия проблем.

# 14 992
  • При семейството си
„Починалите лица, при които е била доказана коронавирусна инфекция, са 283. Седем от случаите са от изминалото денонощие. Починали са жена на 56 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 81 г. със сърдечно, хронично бъбречно и невролочино заболяване, жена на 74 г. с хронично белодробно заболяване, мъж на 74 г. с пневмония, за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 51 г. с диабет и хронично белодробно заболяване, мъж на 47 г. със сърдечно заболяване, жена на 71 г., за която няма информация за придружаващи заболявания.“

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/234-sa-novite-sl … potvrdeni-u-nas-/

# 14 993
Кунчев днес казал, че само 20% проявяват симптоми, от тях 4-5% имат нужда от болнично лечение. За общинските болници знам, че са запълнени на 10% ковид отделенията. Карантина заради какво по-точно искате?

Mishel, има закони, които трябва да се спазват. Това, че навсякъде могат да го набият, съвсем не ме спира. Нито прави доводът смешен. Нито е единственият довод. Има повод и причина, за да се случи дадено нещо. В случая това е поводът.

# 14 994
Как се умира от ковид-19?
Аутопсии разкриват мултиорганна тромбоза дори в най-малките кръвоносни съдове в белите дробове, сърцето, бъбреците, черния дроб и костите и то въпреки терапията с антикоагуланти както и времето на заболяването, подсказвайки, че тромбозата се случва още в самото начало на заболяването.

https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370( … oc8t9pyDGvkfl5VBc

Продължавам да се чудя защо са необходими подобни коментари. Всички тук знаем, че коронавируса не е просто грип. Защо е нужно през три страници някой да публикува информация колко бързо е умрял еди кой си (пък два дни по-рано нищо му нямало), как се причиняват трайни увреждания на тялото, как си пукваш сам от недостиг на въздух и т.н.? Някакво садистично удоволствие ли ни доставя постоянно да го повтаряме? На мен лично такава информация не ми е нито полезна, нито необходима. А като гледам и как се е трило ударно тази сутрин.. започвам сериозно да се чудя защо изобщо чета и пиша тук. Очевидно, че мерките не са адекватни. А ние стоим и обсъждаме само най-черните сценарии. Не знам дали някой от нас ще хване короната, ама психоза може и да си докара.

В тази тема не участваш само ти. Ако не ти е интересно и се стресираш има едно много просто решение - не чети. Но някои хора прекаляват вече в опитите си да диктуват какво да се пише. Това е важна информация за вируса и е по темата, за разлика от много други постове. Ако новините са лоши, това не е по вина на вестоносеца, а и това не е тема за лекуване на психози. Аман вече.

# 14 995
  • София
Аз съм на мнение, че ако сегашните мерки се спазват, няма нужда от никакви карантини (локдаун, както му викате). Да се следи за хигиена и да се внуши, че спазването на дистанция е далеч по-важно от маските.
Колкото до ваксината - ще устискаме. Далеч не е вярно, че от няколко месеца е все една и съща информацията за ваксините - няколко потребителки, както и аз, публикувахме по въпроса. Има обнадеждаващи данни, че догодина ще разполагаме с ефикасен препарат.
И още една положителна новина, която изказва Кристиян Дростен - според него коронавирусът мутира в положителна насока. Тази мутация го кара да се размножава повече в назалната кухина и по този начин вирусът се превръща в по-безопасен за човека. Освен това докарва симптоми, много по-сили от настинка, и това кара хората да си останат у дома, а така предаването се възпрепятства.
В същия материал е посочено, че ТОРС изчезва благодарение на подобна мутация.
Линк на английски - https://www.dw.com/en/will-mutations-soon-make-the-coronavirus-l … armful/a-53839943

# 14 996
заседание на кабинета - държавата гори - ние слушаме лебедовата песен на Борисов. Забранява - възпалява - пробва думи дет дори не знае какво значат , за да е интелигентен. Дума за какво се случва от тук натам - нямало с кой да управляват следващите...
Ако има друго правителство как ще е . Как може наистина да е това - вместо да адресира нацията по съществени неща - той се обяснява колко е велик ...

# 14 997
  • София
Кои данни за смъртност на ден се коментират?
https://www.nsi.bg/bg/content/3351/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B … D1%83%D0%BF%D0%B8
През 2019 са починали общо 108 083 души.
Средно на ден това прави 296 души.

Катастрофите и злополуките не знам кой раздел са - Клас XX. Външни причини за заболеваемост и смъртност?
Те за съжаление се увеличат сега като се увеличават пътуванията.

# 14 998
  • София
Хора, какво се очаква да се каже за извънредното положение? Нали го удължиха до края на юли? Защо трябва ъпдейт днес, аз изобщо не чувам Борисов да коментира темата.

# 14 999
  • София
На протестите хората с маски са в периферията, а в репортажите дават само предните редици и там, където са по-близо един до друг хората.
Според мен около 30% са с маски.
По плажовете също са без маски, там духа вятър, опасност също има.

Общи условия

Активация на акаунт