COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 316
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 180
Ева Николова, браво за отрицателния резултат, но това е крайно безотговорно от страна на РЗИ да карат контактни лица сами да си заплащат тестовете при положение, че има симптоми.
Кое тогава Е основание да се вземат проби от РЗИ?
РЗИ изобщо прави ли някакви безплатни проби, освен тези, които правят евентуално на настанени в болница пациенти със съмнение за ковид?

# 15 181
  • София
Прави - на депутати. Един като кихне и тестват всички. Кога да останат безплатни тестове за населението?

# 15 182
  • Mediterraneo
Аризона, моля за повече обяснения относно АБ с антивирусно действие!

# 15 183
Andariel, тези богопомазаните са ми ясни и на мен.
То затова сега сме на тоя хал...

# 15 184
Това ще ни се случва все по- често. А дали е ковид, е по темата. И как да действаме.

# 15 185
Азитромицин няма антивирусни действие, но има ефект върху дишането-облекчава, затова по принцип и преди ковид е сред основните ползвани антибиотици в такива случаи.

# 15 186
Аз мисля, че Тесла се отчая.  Силен стрес заради цялата ситуация, броят на новозаразените расте.....и той се почувства като в безисходица. А не бива. Дано чете и не се срива така духом..

За потребителката, която е с подозрителни симптоми вече ме достраша. Да вземе още утре рано да си направи тест.

Четох, че "тъмните" ( не официално диагностицирани)  цифри на заразените в Германия са над 1 милион и 800 хил, по изчисления на специалистите. В тези бройки се включват хора, които не са проявили симптоми и също, които по една или друга причина не са стигнали до тест.
Скрит текст:
Разбира се, тези изчисления търпят и критики, но не във факта, че има тъмни цифри, а по- скоро в начина на изчисляването им , т.е. в т.н. Фактор, по който се умножават официалните регистрирани случаи на заразени. В случая се приема фактор 10.
https://www.deutschlandfunk.de/covid-19-wie-hoch-die-dunkelziffe … n:news_id=1149697
ЕваНиколова, много се радвам, че детето е с отрицателен тест! Дано и приятелят му скоро се стабилизира и възстанови напълно.Hands Pray

# 15 187
Добре, че е темата и споделянето между потребителите, защото аз живях в заблуда, че като има съмнение за ковид и ти назначават държавен безплатен тест, а то било... всеки да си плаща.. ами аз може 20 пъти да имам болки в гърлото, кашлица и/ или температура - 20 теста по 120 лв ли да си направя. Е, разбира се, че и РЗИ няма да ми направят безплатни 20 теста, но все пак...

# 15 188
Това ще ни се случва все по- често. А дали е ковид, е по темата. И как да действаме.
Е как да действаме?
Или си правим тест, или не се разкарваме напред назад.

# 15 189
Ми то ни така, ни онака.
Хем не ти се иска да вадиш пари от джоба си, хем се чудиш дали си с ковид.
Ама ако си с ковид, си ходиш насам натам.

Ако не искаш да вадиш пари от джоба си, когато има пандемия и ти имаш конкретните симптоми (говоря за по-сериозните симптоми, като температура и кашлица), се карантинираш вкъщи най-малко 14 дни или до пълно отшумяване на симптомите. И изпълняваш наложеното ти лечение. Това според мен е правилното поведение. Но все пак, смятам, че все ще намериш отнякъде 100лв за тест, защото наистина е важно да се знае- ковид ли е, или не. И за себе си и за другите е важно.

# 15 190
Моя позната, работеща в детска градина си кашля,  обаче не ходи да се тества да не би да  излезе положителен теста, че ще трябва да си седи вкъщи, и контактните ѝ и те, а може и групата да и затворели.  И така, по цял ден работи с деца, вечер обикаля съседите и все едно нищо не се е случило.
Никакъв контрол няма! И това са държавни служители, работещи с деца! Меко казано съм бясна. Хората около мен, и болни да са крият! Все едно е срамно. 🤐

# 15 191
Аризона, моля за повече обяснения относно АБ с антивирусно действие!
Ако напишеш на английски името на антибиотика + antiviral излизат различни публикации.
Ето пример за една от 2010.

# 15 192
Да, да grigorgeus, нали и аз това казвам.
Напълно съм съгласна с теб.
Но все пак безплатното тестване трябва да е достъпно за всички, а не само за "наши хора".

# 15 193
  • Другата България
Като гледам колко хора мислят като мен, ама явно не смеят да кажат нищо. ...щото на други им е "интересно ".
Явно не знаят как се използват ЛС, та на гонене го обърнаха...
Мда а, не им е лесно на модераторите.
Аз ги улеснявам, като отивам да си гледам интересите.
След седмица дано потребителката е поне с диагноза.
Още веднъж се извинявам на модовете за моя спам.

# 15 194
Сега, то не е въпросът имаш ли 120 лева за тест. И да имаш. Откъде накъде . Че нали си плащаш здравни. Не е ли по- добре държавата, ах, каква метафора, да те тества. Защото иначе имаш контакни, всякакви. А и тест от РЗи не е толкова скъп, както всеки да си прави. Нека е по здравна каса.Иначе ква държава сме

Общи условия

Активация на акаунт