COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 901
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 240
  • София
О, това не съм го видяла. Като не понася тази група трябва лекарите да решат какво да предпишат, явно нещата не се оправят.

# 15 241
  • При семейството си
Въпросната потребителка е обяснила защо няма да си направи тест. Вие си разсъждавайте.

Интересно, че някои “тролове и мангъровци” (според съфорумките) са си правили, при далеч по-безобидни симптоми, защото...сигурно не могат да са в отпуск или дистанционна форма от 13.03.

Дайте да помислим какви са ползите от ПСР за здравето. Икономическата част нещо не ме вълнува.

При нас ПСР в болницата е 90 лв. Ако си пусна, ще ме карантинират? И това какво ще ми допринесе на здравето, при положение, че аз вече съм се самоизолирала от контакти? Най-много да психясам. А, детето кой ще ми го гледа, ако мм също се тества и се окаже положителен? При положение, че вече съм си самоизолирала контактите, да се тествам с ПСР няма да ми допринесе за нищо. Болничен не ми трябва - в отпуска съм. Лл не ме следи, не ме преглежда дали съм по-добре, по-зле... По-добре да си дам парите за кръвни картини и рентгенови снимки, вместо за ПСР тест. Ако се стигне до лошо състояние, дано не се стига, но стигне ли се до спешно или болница, те от там ще го пуснат вече прословутия ПСР. Въпросът е не как да пазим другите (това вече го знаем - карантина), ами как да опазим себе си да не стигнем до спешност.

Впрочем, аз днес се чувствам по-зле от вчера. Отидох с колело да си взема резултатите от кръвните от миналата седмица и след това се задъхах. Болка, тежест и сърбеж в трахеята... Искам да знам колко ще продължи това състояние! Чух се с лл - отиди да си направиш ПСР. Ми, хубаво, де, - ще си го направя. Ама това какво ще ми помогне?

На въпроса "антибиотика с какво ще ми помогне?" - отговор "няма да ти обяснявам по телефона!".

# 15 242
О, това не съм го видяла. Като не понася тази група трябва лекарите да решат какво да предпишат, явно нещата не се оправят.
за това е страшен сарс ков2. Неадекватни лекари, наплашени хора, размотаване напред назад с дни и... 200 пъти написах,  че не всяка болница е ВМА. И Балтов каза, за София не е проблем. Болници и доктори има, ама прованса...

# 15 243
Когато едно изследване е по здравна каса на направлението пише кой лекар те изпраща.
Разделих се с предишното ми джи пи защото винаги настояваше да се ходи при посочен от нея и изследванията да се правят в една посочена от нея лаборатория и като разбереш, че не си отишъл където те е пратила следваше едно оплюване как въпросния лекар нищо не разбирам.
Какво си менкат и какво пътува незнам, но ситуацията остави горчив вкус и я смених.
Зари, и моята лична ме праща в точно определена лаборатория, но защото е разочарована от другите.
Отделно и преди съм писала в темата, в последните 6 години имам кръвни изследвания от много места. Една и съща стойност в едната ми я дава като висока, в другата е в норма.
Няма общо приети референтни стойности за различните показатели.

16 години от живота ми лекарите не знаеха как да ме лекуват, защото проявявах реакции към всички възможни антибиотици. Лекували са ми пневмония с една шепа хапчета, защото риска от АБ беше по-голям. Родих се, когато влезна на пазара нова група антибиотици и пак първият прием беше на нокти личната, да не би да реагирам. Не е шега работа непоносимостта към лекарства от всякакъв вид.

# 15 244
А не изключвате ли вероятността това непрекъснато ходене по изследвания, лаборатории, лекари да и докара и заразяване с ковид.
Не изключваме разбира се както и много други болести предавани от бацили, затова се ходи добре "подготвен" с хубава маска (може и 2-3 стига да не задушим или направо респиратор), шлем, спирт под ръка, мажем се с мента, дъвчем джинджифил и чесън подготвени в джоба и други подобни действия против "уроки". Дрехите или се перат веднага или се оставят на слънце без риск да заразяваме дома си ... така биха подходили манЯците и пак няма гаранция разбира се защото е важна и дозата вирусни частици което евентуално може да поемем и кой лекар няма да се съобрази с елементарните правила за хигиена. Примери бол, дори повечето са точно такива "мърлячи". Да не говорим и за други болни или посетители на тези заведения които са още по-зле в това отношение, та пазим дистанция доколкото можем, не седим дълго в затворени помещения и това е.

# 15 245
Като не ѝ понася Азитромицин, който изобщо не е само за пневмонии, да иска друг.
Но тя изобщо не иска АБ. Там е проблемът.
Само ни уведомява как се чувства.

# 15 246
Ако е ковид се приемат и кръворазреждащи лекарства, да си види и сатурацията как е, ако е под 94% не е добро състоянието на дроба. Въобще абсолютно съм против темата да е за здравословни съвети, но какво да се прави, явно доста хора не намират начин да им се помогне от лекари или пък търсят алтернативи. В тоя супердок примерно се записваш дни дори седмици напред, кихаш една сумичка а е отделен въпрос дали въобще има смисъл и на какъв лекар ще попаднеш. Дистанционното лечение принципно е просто едно пожелание.

# 15 247
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Споделям пост във фейсбук на личен лекар практикуващ в кв Драгалевци:
https://www.facebook.com/1642756799170409/posts/3035357139910361/?d=n
Живущите в квартала трябва да бъдем предпазливи.

Благодаря от сърце!
Не, че не се очакваше...

# 15 248
Р.Ирландия от днес - кръчми, дискотеки барове остават затворени до 10 август. Пътувания не са препоръчителни .Маски на затворени места задължителни.Последния месец имаме по 20-30 случая на ден. Събирания на закрито мах 30 души и не се препоръчват партита.

Държавата реално никога не беше реално затворена - границите бяха отворени . Щаба съветва - правителството следва . Ro е малко над 1. Целта е да падне под 1 . От самото начало беше обявен план за отваряне на държавата, който се следва. Обществото като цяло е много единно в това,което е препоръчително като мерки. Home office
 остава, където е възможно

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 21:45 от Lilie

# 15 249
  • Пловдив
Ако е ковид се приемат и кръворазреждащи лекарства, да си види и сатурацията как е, ако е под 94% не е добро състоянието на дроба. Въобще абсолютно съм против темата да е за здравословни съвети, но какво да се прави, явно доста хора не намират начин да им се помогне от лекари или пък търсят алтернативи. В тоя супердок примерно се записваш дни дори седмици напред, кихаш една сумичка а е отделен въпрос дали въобще има смисъл и на какъв лекар ще попаднеш. Дистанционното лечение принципно е просто едно пожелание.
За онлайн консултация не записваш час седмици напред. До 12 часа мисля (не съм сигурна за часовете, но е в тоя порядък) са длъжни да отговорят. Ако не, се връщат парите. Защото, доколкото разбрах, потребителката искаше по интернет да се консултира, а не да записва час за преглед.

# 15 250
Не това с карантинирането на единия родител е грандиозна тъпотия, уникална и неповторима. Чудя се има ли го по света или е наш модел?
Amy_ca разбирам те за теста, пък и да го направиш какво явно състоянието ти не е ок, така че пий антибиотика и каквото ти изписват или го замести с друг.
Не знам дали помните за ВТ в началото на ковид едно дете как излезе с няколко негативни резултата на Ковид но накрая стигна до Пирогов и с тежки усложнения - вода в белия дроб, не беше болно от Ковид, така че и с тест и без трябва ти адекватно лечение, всяко забавяне ще доведе до влошаване и по-тежка терапия.

# 15 251
  • София
Ние какво да й кажем, единственото, което я съветваме е да не чака, нали ходи на лекар, каквото й кажат да го прави, а ако има съмнения, да го обсъди с тях, примерно за антибиотика. Каквото решение вземе, това и ще направи.

# 15 252
Споделям пост във фейсбук на личен лекар практикуващ в кв Драгалевци:
https://www.facebook.com/1642756799170409/posts/3035357139910361/?d=n
Живущите в квартала трябва да бъдем предпазливи.
За да го каже лекар, значи не е "шега работа".
А отдолу, с множество правописни грешки има коментар, да не пишел глупости, че се стресирали хората...Ма много сме стресирани, бе:)

# 15 253
За прием в болница искат тест, но пациента си го плаща! Докторът ми го беше срам да го каже, но нарежданията са "от горе".
[/quote
Не знам в коя б-ца е така,но нали здравното министерство каза,че е незаконно.В понеделник ми направиха безплатен тест в Пирогов.Бяхме над 100човека.Никой не плаща.

# 15 254
  • Варна
Гледах интересен лайв с д-р Симидчиев до преди малко. Харесва ми този човек и ми действа успокояващо, че има и такива лекари:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=730894344368964& … d=113135260470732

Общи условия

Активация на акаунт