COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 972
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 390
  • Варна

Много интересно, това е статия още от началото на април, откъде са имали информация и са използвали точно това лекарство.

# 15 391
Ваксинацията НЯМА да е задължителна.
Ваксината ще се заплаща от лицата, които желаят да я ползват.Това го четох като коментар от Кунчев преди месец.Не е безумно скъпа, като беше заложил параметри между 3-4 и 20 евро.
Третият въпрос ми харесва много дано са няколко вида.

# 15 392
Боже, в Майорка са затворили клубовете за два месеца, а тук нашите и два дни не издържаха и клекнаха пред Алибегов и останалите кръчмари Rage
Те на Майорка маски само под душовете не въведоха заради немските туристи. Там на открито, на закрито само с маски, единствено на плажа е без маски. Следя новините в Германия и гледах поведението им в Майорка. Не са само българите, на всички им се живее на почивка.
Не питайте, дали са отворени барове и дискотеки в Германия, не ходя по такива места и не следя. Откритите фестове, панаири и големи концерти до Октомври са забранени, футбол без публика. Всичко останало работи макар и с ограничения.

# 15 393
Все повече се шашкате, защото в този безсмислен линк нищо ново няма.

# 15 394
https://novini.bg/zdrave/bolesti/609042
С този лекар от БЛС сме на едно мнение.Ама кой ще ни чуе? Grinning

# 15 395
  • София
Ваксината няма да е задължителна, на практика почти не съществуват "задължителни ваксини", особено в България. Има имунизационен календар, който уж е задължителен да се следва, но тук няма никакви санкции за неспазването му. В Европа има солени глоби, но има и хора, които намират начини все пак да не ваксинират себе си и децата си. Отделно, че антиваксърите успяват понякога в битките си за "правата си".
Това, което според мен ще стане, е, че ваксината ще е "препоръчителна", но по един или друг начин човек ще бъде принуден да си я постави, ако няма здравословни проблеми. Има редица деликатни начини, по които да бъдеш накаран да се ваксинираш и въпреки това ваксината да не е "задължителна"...

# 15 396
Е, да, както сега не те пускат без отрицателен тест в Гърция, после няма да те пускат без ваксина. Ако искаш. И не само в Гърция.

# 15 397
  • София
Е, да, както сега не те пускат без отрицателен тест в Гърция, после няма да те пускат без ваксина. Ако искаш. И не само в Гърция.

Нещо повече - може да не те пуснат на куп места в собствената ти държава. Нямаш ваксина - не те взимат на работа. Нямаш ваксина - не влизаш в киното. Нямаш ваксина - не можеш да напускаш града си. И така нататък...

# 15 398
Скрит текст:

Нещо повече - може да не те пуснат на куп места в собствената ти държава. Нямаш ваксина - не те взимат на работа. Нямаш ваксина - не влизаш в киното. Нямаш ваксина - не можеш да напускаш града си. И така нататък...

Подобна дискусия имаше и в Германия по едно време. Юристите казаха, че няма да издържи и 5 минути пред конституционния съд. Това, което могат да направят, е да направят самата ваксина задължителна. Обаче няма как да я направят задължителна, защото няма проучвания за дългосрочните влияния върху организма.

# 15 399

Това тук ще проработи точно колкото и мерките досега. Всички неваксинирани деца, които познавам, си се водят ваксинирани. В средите им се знае кои лекари да търсят.

# 15 400
  • София
Абе то още ваксина няма, ние вече цена и правила за слагането й определихме. Лично аз очаквам голяма спекула, *ако* се създаде такава ваксина. А за задължителното слагане зависи, трудно ще се приложи такова нещо, но ще повлияят и фактори като моментното развитие на пандемията, което няма как да знаем какво ще е в тази неизвестна точка от бъдещето.

# 15 401
Според мен ще е проблем човек да се добере, поне първоначално до ваксина, камо ли да е задължителна. Особено ако я пуснат на пазара, ще е голям дефицит и спекула.

Вариант е да се поставя от личния лекар, според брой заявили,  нещо такова. Или от местоработата също е много удобно. То зависи и под каква форма е всъщност.

Но общо взето, това не го виждам за тази година, а догодина кой знае какво ще бъде.

# 15 402
Според мен ще е проблем човек да се добере, поне първоначално до ваксина, камо ли да е задължителна. Особено ако я пуснат на пазара, ще е голям дефицит и спекула.

Вариант е да се поставя от личния лекар, според брой заявили,  нещо такова.
Аз нямам нито един познат, който би си сложил новоизлюпената ваксина, така че никак не съм убедена, че ще има бой за нея.

# 15 403
Нямаше ли заповед или някакъв друг документ, с който от пациентите не се изисква да си плащат теста?

Има, да - ако е планов прием пациентът плаща теста.
Ако не е планов прием, ами пациентът е докаран с линейка и в последствие се реши, че трябва да се хосп. - пациентът не заплаща теста.

# 15 404

Вариант е да се поставя от личния лекар, според брой заявили,  нещо такова.
Аз нямам нито един познат, който би си сложил новоизлюпената ваксина, така че никак не съм убедена, че ще има бой за нея.

Още по-добре. Защото като си спомня как изкупиха март месец имуностимулаторите и антибиотиците... То и антибиотик уж никой не ще току така да пие.

А и спекуланти винаги има.

Общи условия

Активация на акаунт